Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Atak dwoma generałami - jak to działa?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Atak dwoma generałami - jak to działa?

Witam.

Mam następujący problem: próbuję pokonać w 8 strefie przywódce bandytów, jak wiadomo w jego skład wchodzą 1 żelaznozębny, 50 oprychów i 149 łowców.
    Najpierw wysyłałem tam jednego generała ale za każdym razem został pokonany. Później wyczytałem w poradniku że trzeba atakować dwoma generałami. W związku z tym dorobiłem wojska i dokupiłem generała po czym dwóch generałów uzbrojonych po zęby wysłałem do ataku na w/w obóz.
    Podstawą składu wojska byli u mnie rekruci, do tego w małej ilości ochotnicy, żołnierze i łucznicy. Niestety obaj generałowie zostali pokonani mimo że wchodzili do obozu w odstępie 2 sekund więc jak dla mnie powinni walczyć równocześnie. Jak wynika z raportów z bitwy napierw zaatakował jeden generał ale został pokonany, po tym zaatakował drugi generał i tu moje zdziwienie bo wszystkie siły wroga odzyskały wszystkie punkty zdrowia przed atakiem drugiego generała więc ten zamiast dokończyć dzieła po pierwszym generalne stoczył walkę z wrogiem tak jakby atakował go sam jeden.

Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi? bo już nie wiem jak atakować żeby go pokonać. Gdybym chciał pokonać ten obóz a przynajmniej żelaznozębnego jednym generałem musiałbym wyprodukować sporo mocnego wojska składajacego się np. z samych żołnierzy a jak wiadomo tanie to nie jest.

Nie wiem czy błąd jest w samej grze czy jest jakaś opcja która trzeba włączyć co spowoduje, że generałowie będą walczyczli równocześnie a nie jeden po drugim.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Przykład wojsk, poszukaj całego poradnika jak pokonać obozy na wyspie. Niżej podaje przykład ataku na obóz opisany przez Ciebie.

1 generał czyli 1 fala 119 Rekrut, 81 Koń
    2 generał czyli 2 fala 105 Rekrut, 32 Ochotnik, 30 Koń, 33 Wyborny Łucznik

możesz atakować generałem jednym za drugim bo ten drugi i tak zacznie atak dopiero gdy pierwszy niestety zostanie pokonany.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cały problem polega na pokonaniu żelaznozębnego. Jeśli w/w skład wojska powinien pokonać obóz wroga w ataku jeden po drugim to oznacza, że jeden z tych składów powinien pokonać żelaznozębnego (który regeneruje się miedzy kolejnymi atakami jeśli nie został pokonany). Problem w tym, że jak wrzucam do symulatora składy tych wojsk to dostaję informację, że żelaznozębny przeżyje co z koleji znaczy że odzyska siły i pokona kolejnego generała. Czyżby symiulator był skopany?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    pierwsza fala czyki 119R 81K nie ma za zadanie pokonać Żelaznozebnego, tyko osłabić jego obstawę - Łowców, którzy maja duzy dmg
    Druga fala w składzie wyzej pokona pozostałych przeciwników

dowód:
    http://settlersonlinesimulator.com/d...14=50&u_16=149

Uprawnienia umieszczania postów