Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Budynek - Bank Gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Budynek - Bank Gildii

Witam Wszystkich.
    Każdy z nas znajdujący się w gildii zastanawia się co tak naprawdę dzieję się z datkami które nie jedna gildia zbiera na późniejszą pomoc graczom.
    Sama takie datki zbieram i wiem, że nawet dla Lidera Gildii czy Radnego który zbiera takowe datki nie jest to łatwe. Przez to zaśmieca sobie tylko magazyn prowiantu oraz menu gwiazdy. Często też człowiek bez sumiennego zapisu może się pogubić.

Niedługo mają być robione wyspy do PVP. Dlatego też wpadłam na pomysł przedstawienia swojej wizji.
    Przy okazji dla każdej z gildii mogłoby być stworzone miejsce gdzie Lider gildii miał by nieograniczone miejsce składowania różnych surowców oraz przygód. A inni członkowie gildii mieli by wgląd ile surowców jest już w Banku.

Miejsca na taką budowlę potrzeba malutko, poza tym skoro mają być robione wyspy na PVP to wydzielić taki mały teren przypisany do danej Gildii to naprawdę mało roboty.

Co wy na ten temat sądzicie? Ja uważam, że wpadłam na naprawdę ciekawy pomysł który jest warty poparcia.
    Prosiłabym o opinie nie tylko graczy lecz także ludzi z supportu, czy jest to w ogóle realny pomysł.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
    Mili255

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Pomysł ok

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Rada "NEW AGE" przyczynia się do tego pomysłu....
    Bank Goldi został wprowadzony w życie

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie bardzo rozumiem sens tego pomyslu w obecnych realiach gry
    Taki bank mialby sens tylko jesli by byly jakies budynki gildi(budowane za te zbierane surowce) w innym przypadku to sensu nie ma
    Jak ktos potrzebuje wody (czy czegokolwiek)pisze na czacie gildi i ci co chca mu pomoc wysylaja mu surowiec
    Dodatkowo zawsze mozna pozyczyc od kogos w gildi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Wydaje mi się że szanująca się gildia wspiera swoich kompanów. Wspierać nie znaczy pożyczać czy sprzedawać taniej. Widze to troche inaczej niż Ty widocznie. Moim zdaniem Bank Gildii tworzy się po to by nie tylko lider mógł sie wybić z poziomem swoich budynków lecz również jeśli bank gildii jest spory to mógł pomagać surowcami w ilościach hurtowych. Każdy gracz z gildii który sie przyczynia do powiekszenia zapasów gildii moze skorzystać z pomocy banku. Jak wejdzie PVP w grze gildia ktora szanuje swoich czlonkow bedzie silna poniewaz jesli przyjda straty bedzie mogla wspomoc a tak jak mowie wczesniej bedzie mozna sie z tych wspolnie zbieranych zasobow troche poulepszac tak aby nikt nie byl pokrzywdzony. Rozumiem jednak że każdy lider gildii czy grajacy tu ma swoje zdanie i widzi to inaczej. Dlatego chcem przyblizyc ci moja wizje jak to nazwales "pomocy".

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Brakuje mi w tej grze "Obszaru Gildii" - czyli terenu, na którym każda gildia może stawiać swoje budynki. I taki Bank Gildii także niech będzie - jako jeden z dodatkowych budynków.
    Dodatkowo jakieś budynki specjalne (np. przyspieszające rekrutację). Gracze wpłacają surowce potrzebne na wybudowanie budowli i stawiamy. Dzięki temu, gildia coś znaczy a nie tylko jest bo jest. Na dzień dzisiejszy czy jesteś w gildii czy nie, to żadnych bonusów za to nie masz. Grałem w gry, gdzie gildie miały rozwinięte umiejętności a te dawały np. +30% expa więcej itp.
    Dlatego taki Obszar Gildii i budynki specjalne przydałby się w grze. Może BB wprowadzi z czasem coś w tym stylu. Wówczas gildiom będzie zależało na rozwoju a graczom aby należeć do tych lepszych gildii.

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez squeshPL Zobacz posta
    Brakuje mi w tej grze "Obszaru Gildii" - czyli terenu, na którym każda gildia może stawiać swoje budynki. I taki Bank Gildii także niech będzie - jako jeden z dodatkowych budynków.
    Dodatkowo jakieś budynki specjalne (np. przyspieszające rekrutację). Gracze wpłacają surowce potrzebne na wybudowanie budowli i stawiamy. Dzięki temu, gildia coś znaczy a nie tylko jest bo jest. Na dzień dzisiejszy czy jesteś w gildii czy nie, to żadnych bonusów za to nie masz. Grałem w gry, gdzie gildie miały rozwinięte umiejętności a te dawały np. +30% expa więcej itp.
    Dlatego taki Obszar Gildii i budynki specjalne przydałby się w grze. Może BB wprowadzi z czasem coś w tym stylu. Wówczas gildiom będzie zależało na rozwoju a graczom aby należeć do tych lepszych gildii.
    O czyms takim wlasnie pisze i bez tego nie ma sensu wprowadzac jakis zbiorek
    Cytat Zamieszczone przez mili255 Zobacz posta
    Wspierać nie znaczy pożyczać czy sprzedawać taniej
    Bezprocentowe pozyczki jak najbardziej wspieraja czlonkow , co do sprzedazy to raczej nie polecam w gildi handlowac bo to tylko generuje zbedne spory
    Chodzilo mi o dobrowolne przekazywanie surowcow albo pozyczki bezprocentowe w tym poscie moim wyzej a to doskonale funkcjonuje i do tego nie jest potrzebny zaden bank i zadne zbiorki
    Ostatnio edytowane przez Draxopix ; 06.12.2012 o 01:14

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Skoro są monety gildii to dlaczego nie kupować specjalnych budynków - piekarni, piwiarni czy mieczników. Jak wiadomo, potrzebują one zapasów, które kupowane byłyby za monety gildii, ew. przekazywane przez graczy (zamiast monet). W momencie zapotrzebowania na daną rzecz, uzyskujemy brakujące chleby od piekarza gildii.
    Ew. zakup chleba od niego szedłby za monety gildii (eliminujemy potrzebę uzupełniania zasobów takiego budynku, bo działałoby automatycznie). Podobnie miałaby się rzecz z napitkiem, mieczami, końmi.
    Jeden warunek, by nie było wykorzystywania - limit zakupu. W ten sposób unikniemy sytuacji, gdy gracz walczy w PvP czy też w przygodach tylko z zapasów uzyskanych od gildii.
    Dostęp budynków byłby z poziomu Menu Gildii (ikona na pasku już jest)
    Ostatnio edytowane przez xTrebus ; 06.12.2012 o 04:51

Uprawnienia umieszczania postów