Zapomniałem, że za sektor jest 10 patentów :/ Ale i tak gdyby wyspa rozrosła się do 12 lub 15 sektorów zamiast 9 mało kto rozbudowałby się do taśmowego odrabiania przygód.
Tak
Nie
Obojętne
Zapomniałem, że za sektor jest 10 patentów :/ Ale i tak gdyby wyspa rozrosła się do 12 lub 15 sektorów zamiast 9 mało kto rozbudowałby się do taśmowego odrabiania przygód.
Ostatnio edytowane przez sparkz ; 20.12.2012 o 23:30
"A necromancer is just a really, really late healer"
Spakz - nie rozumiem ciebie. Są w końcu zapowiedzi od deweloperów o umożliwieniu gry przeciwko innym użytkownikom, na specjalnych wyspach, gdzie będzie można transportować wojska.
Widać raczyłeś nie patrzeć na zapowiedzi deweloperów.
Osoby, które będą chciały się pobawić w naparzanie z innymi, będą musiały mieć w zapasie, o wiele więcej wojska, aniżeli obecnie pochłaniają przygody - nikt nie będzie czekał aż łaskawie wyprodukujesz i dostarczysz wojska na taką wysepkę w celu przynajmniej obrony swoich zdobyczy, więc 4-5 tys chociażby rekrutów może stanowić pewien stopień zabezpieczenia.
nie 9x9
ale z 3x3 do 4x4 lub 5x5 - całkiem fajny pomysł
tylko tam powinny pojawić się trudne a nawet bardzo trudne obozy zeby podbić sektory
Wielkość wyspy jest bardzo logiczna, tyle że przy założeniu że jest pvp i wspólne wyspy gdzie można się dalej rozwijać ale już w konfrontacji z innymi. BB sporo robi żeby pobudzać kontakty miedzy graczami. Powiększanie wyspy byłoby raczej w sprzeczności z tą ideą. Jak już człowiek się zapcha na swojej wyspie (wbrew pozorom przecież to trochę trwa jeśli ktoś nie kupuje klejnotów masowo) jedyną opcją będzie rozwój na zewnątrz. I wszystko fajnie tylko, że nie ma pvp..
Więcej miejsc pod budowe budynków i w i mozliwość budowy w kazdym miejscu i po podbiciu zanikanie granic obsarów mozliwość budowy na wyspach budynkówi i większe wysepki wewnótrz plansz na wodach
Ale poco powiekszać wyspę wystarczy możliwość usunięcia niektórych złóż lasu bądź gór i da to wystarczająco wiecej miejsca ewentualne powiekszenie 4X4
sektory są idealnie dopasowane pod klawiaturę numeryczną np do bufowania i wyliczone względem ilosci patentów i budynków aby nie być samo wystarczalnym i istniał handel.
Problem można rozwiązać :
- wprowadzając budynki typu port na zasadzie 4 rybaków w 1 budynek jak jest z opactwami i inne tego typu budynki
- odblokowanie terenów z drzewami pod ozdoby które nic nie dają po za grafiką - obecnie ozdoby gniją w gwiazdkach.
- więcej patentów i więcej budynków nie chciałbym i wy też do tego dojdziecie jak zapchacie obecna wyspę po głębszym zastanowieniu - im więcej budynków tym więcej przy nich roboty - bufy, uzupełnienia, większe ilości handlu itd...
Biorąc pod uwagę możliwość zdobycia max pozwoleń, czyli na obecną chwilę 340, jak i budynki nie zabierające pozwoleń, takie jak rezydencje, młyny wodne czy silosy, to większa wyspa jak najbardziej by się przydała. Dodając do tego nowe budynki (szkółka, manufaktury czy chatka łowcy jeleni) to nie da się wykorzystać wszystkich pozwoleń (340), po prostu nie ma już gdzie budować, już nie wspomnę o budynkach z przygód (wieża wiedzmy, mroczna forteca, biały zamek), czy o zdobieniach.
Powiększenie wyspy 4x4 wydaje się być trochę za małe, może 5x5 było by w sam raz. Jak już ktoś wspomniał, wokół wyspy jest sporo wody, wystarczyło by dodać ląd, na nim nowe sektory do zdobycia, nowe obozy, ale trudniejsze, co najmniej 2-3 fale, a nawet podobne do obozu przywódcy w przygodzie mroczne bractwo (6 fal).
mam 340 pozwoleń i rezydencje z klejów + 55 młynów wodnych + 83 silosy + 5 manufaktur + 3 szkółki + 3 chatki łowcy jeleni i mam wykorzystane wszystkie patenty - kwestia ułożenia - upakowania (już nie raz przestawiałem budynki np 10 o milimetr żeby 11ty wlazł)
fakt brak miejsca na ozdoby a stawianie mrocznej fortecy jak się ma mało miejsca to bezsens.
Ostatnio edytowane przez ToRsTeN ; 03.01.2013 o 12:54