Zobacz wyniki ankiety: Więcej miejsca jest Ci potrzebne?

Głosujących
213. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

149 69.95%
  • Nie

44 20.66%
  • Obojętne

20 9.39%
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Większa powierzchnia wyspy

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Dodając do tego nowe budynki (szkółka, manufaktury czy chatka łowcy jeleni) to nie da się wykorzystać wszystkich pozwoleń (340), po prostu nie ma już gdzie budować, już nie wspomnę o budynkach z przygód (wieża wiedzmy, mroczna forteca, biały zamek), czy o zdobieniach.
    Jak najbardziej da sie wykorzystac wszystkie pozwolenia, wszystko pozostaje kwestią tego, co budujesz. Jesli masz zbalansowana gospodarke - wszystko bez problemu zmiescisz, jesli (jak wiekszosc) skupiasz sie na produkcji kwintylionow chleba - same silosy i mlyny wodne zajma Ci >100 miejsc.

Powiększenie wyspy 4x4 wydaje się być trochę za małe, może 5x5 było by w sam raz.
    Skok z 3x3 na 4x4 to skok z 9 na 16 sektorow, czyli prawie 2x wiecej miejsca na budowe (a jesli wezmiemy pod uwage, ze nowe sektory moga potencjalnie byc otwartymi przestrzeniami z niewielka iloscia drzew - byc moze nawet ponad 2x obecnego miejsca na budowe).

--
    Forteca daje tyle miejsca co 2 rezydencje lvl 3, a zajmuje miejsce czterech. Stawianie jej w jakimkolwiek innym celu niz dekoracja jest kompletnie bez sensu. Stawianie dekoracji w sytuacji gdy brakuje nam miejsca na budynki uzytkowe - rowniez bez sensu.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik Awatar siarix
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Jak najbardziej da sie wykorzystac wszystkie pozwolenia, wszystko pozostaje kwestią tego, co budujesz. Jesli masz zbalansowana gospodarke - wszystko bez problemu zmiescisz, jesli (jak wiekszosc) skupiasz sie na produkcji kwintylionow chleba - same silosy i mlyny wodne zajma Ci >100 miejsc.
    Ja myślałem podobnie jak kolega powyżej ale dopiero przejście na silosy powoduje że miejsca raptem zrobiło mi się za dużo. Fakt że potrzebuje jeszcze ok 20 młynów i 40 patentów mam do kupienia ale bez problemów się wyrobię z miejscem. Fortec nie stawiam kwiatków, flag i figurek również.
    Dla mnie wyspa ma mieć charakter użytkowy.
    W końcu ktoś musi wygrać to pvp

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Był temat odnośnie dekoracji w miejscach, w których nie można postawić budynków, jestem za, i jak już było pisane, wystarczyło by trochę lasów i skał usunąć i będzie więcej miejsca, bo mimo, że mam 42 lvl, do wyczerpania jeszcze 70 patentów, to raczej nie prędko dozbieram silosów i młynów, a miejsca na wodę i na zpola mam i jeszcze zostaje

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cóż jeśli by podnieśli granice lvl 50 oraz poziomy budynków maks teraz 5...
    To uważam że pomysł słuszny powiekszyć taka wyspe...Dało by to miejsce na wiekszą ilość dekoracji budynków dodatkowych...Oraz na rozwiniecie wiekszego przemysłu...Zapewnie kiedys bedą wprowadzanie nowe dekoracje itd eventy przygody...Z czym sie liczy jak ktoś bedzie chciał postawi sobie na jednej części wyspy..

Nowe budynki za Szkoły,Akademie może jakieś centra nauk czy co tam wpadnie do gustu BB..Taką gre można rozwijać wraz z budynkami a w tym stanie max lvl50 mała wyspa poziom budynków 5 co potem...Tylko przygody...Kiedys to sie znudzi..

Wiec całkowite za podwyższeniu lvl graczy budynków jak i powiekszeniu wyspy...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po co powiększać wyspę??To bardzo skomplikowane.Nie lepiej dołozyć obok druga połączona np mostkiem??Która tez trzeba by podbić.Mogła by być malutka.
    Myśle , że 2 lub trzy sektory MAx.I po problemie...!!!!
    Pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jestem za powiększeniem możliwości zdobywania terenu. Coś w stylu settlers gry na PC czy starej wersji na Amige, to jest za***ista sprawa, zdobywanie terenu, włości, i z tym związane nowe budynki, uprawy itp. Przygody mnie nie kręcą bo to dla mnie nic nie daje , mam 32 lvl i ani jednej przygody nie zrobiłem bo to dla mnie *****izm, nudy i zero satysfakcji. Jestem za tym co napisał Artur76 - mostek do kolejnej wyspy, jestem za.............

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Smoczy Zobacz posta
    Ale poco powiekszać wyspę wystarczy możliwość usunięcia niektórych złóż lasu bądź gór i da to wystarczająco wiecej miejsca ewentualne powiekszenie 4X4
    Popieram. Pozwoliłoby to na bardziej indywidualny rozwój wyspy. Tylko czy (patrząc na istniejące błędy) nie przerosłoby to zdolności zatrudnionych programistów BB? No i protesty ekologów......
    Ostatnio edytowane przez Scolopendra ; 02.02.2013 o 10:48 Powód: uzupełnienie

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lepiej niech dadza jakas wyspe na 200 miejsc pod budynki :P za 40k klejek i bedzie z glowy ;]

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez kazuja Zobacz posta
    Lepiej niech dadza jakas wyspe na 200 miejsc pod budynki :P za 40k klejek i bedzie z glowy ;]
    Przecież nie zrobią tego za darmo. O ile w ogóle kiedyś coś takiego wprowadzą w co wątpię.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Rozmiar wyspy jest w porządku. Uważam iż większa nie jest potrzebna. Przy mniejszych wyspach kwitnie handel i wymiana towarów, przy większej gracze mogą dążyć do uniezależnienia się od innych i samowystarczalności. Oczywiście można to tez zrobić przy obecnej wyspie, jednak nie na taką skalę a dobre planowanie wymaga wysiłku.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów