Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zatrzymywanie produkcji po zapełnieniu magazynu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Zatrzymywanie produkcji po zapełnieniu magazynu

Witam

Jakiś czas temu napisałem do supportu o tym że po jednej z aktualizaji zmieniło się coś na niekorzyść nas wszyskich.

Chodzi o to że gdy zapełnimy magazyn to wcześniej produkcja surowca była wstrzymywana, a surowce do produkcji tego zasobu nie pobierane. Na stronie w opisie gry również mamy o tym mowę. Jednak od jakiegoś czasu jest co innego. Odpowiedz z supportu po 10 dniach:
    "Uprzejmie informuję, iż pomimo tego, że magazyn jest pełen danego surowca budynek, który go wytwarza nie zatrzymuje się sam z siebie tylko dalej pracuje i wyprodukowany surowiec przepada.
    Dokładnie na tym polega zarządzanie wyspą, w sytuacji kiedy mamy pełen magazyn danego surowca należy użyć opcji zatrzymania pracy w danym budynku, lub jeżeli tego nie chcemy robić to powiększyć magazyn."
    Czyli jesteśmy robieni w bambuko?? Tracimy nieraz realne pieniądze na to że zrobiono zmianę i poinformowano o niej co ciekawsze cały czas inforumjąc że jest inaczej.

Pozdrawiam

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    z tym że teraz możesz magazynować dużo towarów w gwieździe, wystarczy mieć znajomych i sobie przesyłać surowce.
    Kiedyś takiej możliwości nie było.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Support się widzę zna ze ho ho Mam w tej chwili pełne magazyny wody. Większość studni nie ma paska postępu i nie ubywa z nich wody czyli nie produkują i nie zużywają złoża gdy nie mają miejsca w magazynie. Jak kończy im się cykl, osadnicy idą do magazynu, ale jeśli tam jest pełno, to NIE WYCHODZĄ z magazynu i nie wracają do swojego budynku. Czekają na wolne miejsce w magazynie. Jak miejsce się zrobi (np. piekarnie zabiorą na swoje potrzeby), to zrzucają towar i dopiero wtedy wychodzą z magazynu. Tyle w temacie kompetencji supportu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Po kilku mailach z supportem w których uparcie twierdzono że tak było od poczatku sprawa chyba doszła do końca. Jak wół jest napisane na stronie głownej o tym że produkcja jest automatycznie wstrzymywana. Specjalnie nawet screena na pamiątkę zrobiłem. Dział Pomoc i wsparcie - Gra - Czy moi osadnicy pracują również gdy nie jestem online?

Dziś zauważyłem że jest o dziwo już wszystko w porządku. Na pewno coś było poprawiane bo jeszcze wczoraj z tego co pamietam było nie tak. Teraz nareszcie produkcja po zapełnieniu magazyny zatrzymuje automatycznie. Czyli tak jak ma być. Być może ta opcja powodowała dodatkowe i niepotrzebne obciązenie serwerów. Ciekawe ile jeszcze takiech "kwiatków" jest niepotrzebnie.

Szkoda że przez kilka tygodni było inaczej i traciliśmy na tym my wszyscy. Do tego supoort sam nie wie co gra ma oferować wmawiając co innego. Coś czuje że do zakończenia wersji beta gra będzie miała sporo ludzi, którzy będą mieli ją głeboko gdzieś.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nigdy tak nie było. Zawsze produkcja się zatrzymywała, bo jak osadnik jest w magazynie i czeka żeby oddać towar to nie może produkować.

Uprawnienia umieszczania postów