Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Wątek: "W związku z powyższym, o godzinie 14:15 nastąpi krótka przerwa techniczna"

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Drodzy Gracze,

mimo tego, że bardzo ciężko podać dokładne daty, w których konkretne problemy zostaną naprawione, chcę Was zapewnić, że zdajemy sobie sprawę z ostatnich problemów występujących na projekcie The Settlers Online. Mam na myśli między innymi problemy związane z zablokowanymi strefami, zawieszaniem się gry (tzw. screen freeze) oraz problemy z przygodą "Łowca przygód". Deweloperzy i dział techniczny pracują nad kilkoma rzeczami, które powinny poprawić obecną sytuację. Będę Was informował o postępach na bieżąco.

Dziś zwiększyliśmy ilość serwerów www, dzięki czemu dostęp do strony głównej powinien być dla Was dużo łatwiejszy (strona główna może nadal ładować się nieco wolniej niż powinna, jednak problemy z logowaniem nie powinny już występować). Dodatkowo, dział techniczny rozpoczął ulepszanie sprzętu serwerów (serwer po serwerze), co z pewnością pozytywnie wpłynie na doświadczenia związane z grą. Niestety proces ten trochę potrwa, jednak różnica z pewnością będzie zauważalna.

Niektórzy gracze nie otrzymali przygody "Łowca przygód", która jest niezbędna do kontynuowania misji głównej - na początku przyszłego tygodnia pojawi się rozwiązanie tego problemu.

Ilość aktywnych graczy znacząco się zwiększyła, co przyczyniło się do większej ilości zablokowanych stref.

Tak jak już pisałem, pracujemy nad tym problemem, jednak zanim pojawi się lepsze rozwiązanie, postanowiliśmy zastosować rozwiązanie tymczasowe, które powinno pozytywnie wpłynąć na jakość gry. Oprócz modyfikacji sprzętu serwerów, ilość stref przypisanych do każdego serwera została zredukowana. Oznacza to, że może pojawić się kolejka logowania podczas godzin szczytu (wieczór, weekend), jednak jakość gry dla osób już zalogowanych z pewnością będzie lepsza. Co więcej, ilość przybywających zablokowanych stref nie będzie rosła w tak szybkim tempie. Jest to rozwiązanie tymczasowe, którego celem jest polepszenie jakości gry.

Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.

BB_xaar
    No brawo kolejne działania które nic nie wnoszą do działania gry... No może fakt że da sie szybciej zalogować na stronie głównej (przynajmniej ja tak miałem) ale dalej czyli wejść do gry już się nie da.

Xaar, podjeliście jakieś zobowiązanie wypuszczając tego bubla na rynek a teraz po prostu nie możecie sobie z palcem do dupy trafić (zaraz mi tu wyskoczą że DUPA to obraza - dupę każdy ma wiec bez przesady). Teraz nagle piszesz że rozbudowujecie/zwiększacie ilość serwerów itd. ludzie do kur.. nędzy takie rzeczy robi się przed tym zanim coś klęknie wszędzie trąbicie jaki to sukces że tyle ludzi gra w TSO a zaskoczyła was ilość graczy jak zima drogowców w PL...

WY jako konkretna firma powinniście z góry być przygotowani na takie ewentualności a tu sie okazuje że panowie którzy nad tym pracują najwyraźniej zaspali. Już dawno temu ktoś znających sprawę od podszewki wypisał wam błędy i inne cuda jakie wykopał, co unieśliście się dumą i nic do was nie dotarło czy jak ??!!

Kolejnym idiotyzmem są te wasze testy po kiego grzyba są organizowane jak potem po wdrożeniu zmian/poprawek dochodzi do takich sytuacji jak obecnie? *****izm totalny.

Xaar, na drugi raz przestań pociskać takie bajki w stylu "pracujemy nad problemem" bo ludzie tutaj to nie jakaś ciemna masa i wiedzą że jesteście poprostu w czarnej dupie...

Osadnik Awatar Divenire
    Serwer
    Nowy Świat
    Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online - Beta". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.

Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
    jest godzina 23:01 i dalej nie da sie wejść masakra jakaś. i tak zapytam wgl bo widze ze u mnie na zegraku jest ta 23;01 a tu jak ludzie dodają posty to jest u nich juz 24,01. Cos u mnie z godziną czy jak?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ciekawe kto nam odda surowce i broń za przegrane przygody bo czas minął,szkoda się denerwować a to jest najlepsze że pewnie sami niewiedzą kiedy to im się uda naprawić, za coś takiego każdemu powinni dać przynajmniej po 2000 diamentów.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale sklep działa- mozna sobie nakupić klejnotów żeby pokryć straty w wiosce :/

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    BB_xaar jest gorzej, chyba wam ktoś ram podpierdzielił podczas tej przerwy.

BB_xaar widziałeś portret Lenina? On czapkę zawsze w dłoni trzymał, właśnie dlatego żeby mu nie podpierdzielili.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Od 2 dni nie mogę zalogować się do gry, w moim przypadku modyfikacje nic nie działają

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    żenada 5h logowania i nic to już przesada skoro mała przerwa trwa tyle czasu to ile trwa długa przerwa.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    a już zacząłem lubic tę grę - taka wtopa od 18 -żadnych szans wejścia do gry -"uzupełnij zapasy w kopalniach - tylko k..... jak "

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Po dzisiejszej "krótkiej przerwie" widać, jaki stosunek mają twórcy gry do graczy. Skoro tak to wygląda już na becie, to nawet nie chcę widzieć co będzie już w wersji normalnej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Kolejne brzydkie zachowanie w stosunku do graczy. Panowie i Panie, myślę że osoby pracujące w supporcie mają już dowody osobiste i powinny dojrzale podchodzić do innych też posiadających te karty plastikowe ze zdjęciem. Oczywiście młodszych graczy nie należy pomijać. Nie dawno w telewizji był problem z zalanym stadionem narodowym, najgorszy w tej historii był brak informacji dla kibiców. Siedzieli jak osiołki na stadionie, a na koniec wyszli dalej nic nie wiedząc "na pewno" bo organizatorzy nie byli na tyle wychowani aby im podać prostą logiczną informację - meczu nie ma przepraszamy. Ta sytuacja jest podobna. Zaplanowaliście aktualizację, przesunęła się ona i dobrze. Życie. Czasami nie wszystko idzie z górki. Uważam jednak, że komunikat na stronie pt."Przepraszamy Was drodzy gracze ale w wyniku problemów nie będzie można grać do piątku" nie skaził by Waszego honoru, a nam graczom dał wiedzę na temat tego kiedy mają znowu zacząć marnować czas na grę. Nawołuję wszystkich graczy aby ukarali Was za takie podejście nie kupowaniem diamentów!!! Brak kasy od nas będzie chyba najlepszą lekcją dobrego wychowania. A jak któryś z adminów nie rozumie, że źle zrobił, to może czas na zmianę zajęcia! Pozdrawiam graczy.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów