Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Psioczycie i narzekacie tylko !!!!

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Psioczymy i narzekamy tylko !!!! konserwacja miała poprawić sytuacje a po niej do tej pory połowa znajomych nadal nie może się zalogować.
    Piszemy i kierujemy słowa do Xaar'a bo to on jest naszym pośrednikiem z BB i nie piszemy do niego osobiście ale do osoby która pełni takie stanowisko.

no nic konserwa wręcz pogorszyła bo więcej znajomych nadal nie zalogowała się mimo wielu próbom - więc musimy czekać do następnej konserwy.

A reklamy w telewizji kolą w oczy bo zapraszacie nowych a serwer ledwo zipie - wpierw powinniście serwer mocniejszy lub lepszy oskrypt.
    Taka droga prowadzić będzie do większej ilości graczy i jeszcze większym lagom i problemom czyli większym narzekaniom bo gracze mają granice swojej cierpliwości.
    A wtedy raczej efekt będzie odwrotny do tego co chciał BB bo kto będzie kupował kleje na serwie który stoi tak jak by już dawno miał upaść.

Osadnik Awatar nerwusek
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Przytoczę kilka odpowiedzi Xaar'a dla co niektórych i kolego ToRsTeN'a...
    23 listopada:
    The Settlers Online Polska niestety, wdrażanie niektórych rozwiązań wymaga czasu, za co mogę jedynie przeprosić. Wygląda na to, że ostatnie utrudnienia związane z serwerami www zostały znacząco zmniejszone - strona główna może ładować się jeszcze nieco wolniej niż powinna, jednak proces logowania się do gry powinien przebiegać bez większych problemów.

i odnośnie konserwacji z zeszłego czwartku...
    "The Settlers Online Polska konserwacja w tym tygodniu nie wprowadziła żadnych modyfikacji w grze (uruchomiono standardowe skrypty "czyszczące" archiwa itd)."

Widzę kolega Zajadek jest uporczywym fanatykiem BB chyba nie miał większej styczności z ekipą, problemów w grze i nie spotkał się z samowolką moderatorów
    Są przeciwnicy to znajdą się poplecznicy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ludzie, piszę do tych którym się nieźle odkleja ostatnio, czy was ktoś zmusza do grania w tą grę?! jak zwykła gierka może was doprowadzić do takiego stanu że od 2-3 tygodni plujecie na monitor jadem bo nie możecie się zalogować... idźcie na dwór, do szkoły, pobawcie się z dzieckiem czy psem... życia nie macie poza tą gierką?... i nie jestem żadnym poplecznikiem BB czy kogokolwiek... trzeba mieć nieźle zrytą banie żeby się tak denerwować przez gierkę... stańcie z boku i poczytajcie wasze wpisy tutaj czy "szajsbuku"... niektórzy, widać po zdjęciach podchodzą pod lat 50, a płaczą jak małe dziewczynki że im się kopalnie zawalą... czy wy wszystko tak na poważnie musicie brać... więcej luzu i dystansu... gra ma sprawiać przyjemność a nie doprowadzać do obłędu... jak ktoś tego nie rozumie to są taki szpitale specjalne... i przypomnę że gra jest darmowa i większość płaczków nie dołożyła nawet złotówki do interesu a do obrażania jest pierwsza... a tym którzy inwestują kasę w taką grę mogę tylko "pogratulować"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pewnie dlatego doprowadza do szału, że ludzie poświęcili dużo czasu ze swojego życia by wybudować sobie wioskę? Jeżeli ktoś nie łoży kasę na tą grę to by wbić się na levele ponad 40 poziom potrzeba zwykle niemal codziennego logowania i około pół roku grania - codziennego. Jeżeli ktoś łoży kasę to buduje się dużo szybciej, zwłaszcza jak pakuje w tą gre po 500 zł i więcej (są tacy). Są też tacy co wpakowali około 100 zł i praktycznie można powiedzieć, że takie pieniądze niewiele dają ułatwień w postaci szybszej, znaczącej rozbudowy. Podsumowując. Czas to pieniądz. Nie ma nic za darmo, wszystko ma jakiś koszt. Znam takich co się po rodzinie kłócą z powodu tej gry. Nie można też pisać komuś kto poświęcił dużo godzin, że "gra jest darmowa". Tak to sobie można pisać jak nie ma żadnych problemów techniczncyh, a te ostatnio są ciągle. Ja jedynie się ciesze, że poza problemami z logowanem nigdy nie trafiło mnie to co innych graczy, ale rozumiem złość i oburzenie z ich strony. Zwłaszcza jeśli ktoś wpakował pieniądze rzedu 100-200 zł (koszt klasycznych z reguły najnowszych gier PC). Poza tym gdyby nie było, nazwę ich - darmowych graczy, to dla tych co pakują kasę gra też nie miała by sensu. Co by sprzedawali i komu, albo od kogo kupowali?

"Więcej luzu i dystansu"? To tak jakby ktoś zaprosił Cię na imprezę mówiąc, że dziś on wszystko stawia, po czym by się okazało, że nie kupił tego i tamtego, ma tylko wodę mineralną. Nie ma muzyki, nie ma alkoholu i w ogóle zapomniał pieniędzy, a Ty np sobie urlop wziąłeś by do roboty nie iść bo impreza była w niedzielę.
    Ostatnio edytowane przez jozioblabla ; 28.11.2012 o 08:19

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Znam takich co się po rodzinie kłócą z powodu tej gry
    .

brawo... jeszcze raz gratuluje

"Więcej luzu i dystansu"? To tak jakby ktoś zaprosił Cię na imprezę mówiąc, że dziś on wszystko stawia, po czym by się okazało, że nie kupił tego i tamtego, ma tylko wodę mineralną. Nie ma muzyki, nie ma alkoholu i w ogóle zapomniał pieniędzy, a Ty np sobie urlop wziąłeś by do roboty nie iść bo impreza była w niedzielę
    opowiastka typu... "nie wstawiaj mleka do lodówki bo kiełbasa będzie sucha..."

to ja może zadam inne pytanie: po co gracie w grę która doprowadza was do myśli samobójczych przez nie rzucenie premii na noc lub zapadnięcie się kopalni...? ---> masochizm?

z tego co piszecie to nigdy nie było dobrze wg was a nadal gracie i ładujecie pieniądze... po co? są pewnie i tacy którzy nawet teraz widząc że mogą sie nie zalogować dalej kupują klejnociki żeby mieć wszystko teraz i już... o takie zachowanie mi chodzi... to normalne? czy normalne jest że siedzicie klikając po 3h odświeżanie przeglądarki żeby się zalogować, zamiast robić coś ciekawego/pożytecznego?

u mnie to wygląda trochę inaczej dlatego się dziwie i wyrażam tą "wielce krzywdzącą" osoby inwestujące pieniądze opinie... ja mam system wartości nogami do dołu...

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Akurat post, który napisałem nie dotyczy mnie...Co do opowiastki - dobry przykład. Możesz się nie zgadzać. Z jednej strony producent zachęca do grania, robi kolorowe reklamy, zachęca w taki czy inny sposób bo za tym idzie kasa. Gadanie, że jest darmowe to bzdura. Tak jak napisałem, bez darmowych graczy nie ma handlu, nie ma okazji, nic się nie dzieje, nie ma gry w tej postaci. Dlatego jest "darmowa". Co do czegoś pożytecznego - z punktu widzenia Ubisoftu odswiżanie przeglądarki przez 3 godziny i kupowanie klejnocików jest pożyteczne.

Dlaczego ludzie są masochistami? Z prostego powodu. Jeśli coś było dobre lub bardzo dobre wcześniej to nikt od razu nie zrezygnuje z tego, zwłaszcza jeśli poświęcił temu dużo czasu. To tak jak z samochodami, sprzętem domowym itp...nie rezygnujesz od razu z marki danego producenta bo mechanik leci z tobą w kulki, ale gdy leci z tobą w kulki autoryzowany serwis, dystrybutor, a na końcu centrala to w końcu rezygnujesz. Tylko nie wiem kto na tym dobrze wyjdzie. Reputacja i opinie też przelicza się na pieniądze. Nie rozumiem dlaczego podejście do gry miało by się różnić od podejścia do mitycznych pożytecznych rzeczy czy do czegokolwiek innego. Jedni lubią piwo, inni wino, inni walą z gwinta, a jeszcze inni w ogóle nie piją. Podobnie nie ma sensu dyskusja pijanego z trzeźwym. Tyle charakterów ile ludzi, nie zmienisz tego. Ty masz tak, inny inaczej.
    Ostatnio edytowane przez jozioblabla ; 28.11.2012 o 11:42

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów