Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Psioczycie i narzekacie tylko !!!!

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Psioczycie i narzekacie tylko !!!!

Jak tak Was czytam...to niby dorośli ...a jak małe dzieci. Poważni jesteście?? No sami sobie zadajcie to pytanie "Czy ja jestem powazny/a ?"
    Myśleć...ludzie myśleć !!! Najeżdżacie na modów..na xaara...a co oni mogą? Nic!! O modach nawet nie wspomnę bo to rzeczywiście pionki którzy sie upajają szczyptą władzy w wirtualnym świecie.(a ze na swojej drodze maja mnóstwo toli to swoją drogą)
    Xaar może jedynie coś tam zasugerować...a robić musi, to co karzą mu szefowie. Myślicie, ze te śmieszne rekompensaty za lagi to jego wymysł? Bądźcie poważni. Jeżeli juz chcecie wieszać psy to wieszajcie je na firmie!
    Z drugiej strony tam w Niemczech po co sie maja spinać, zatrudnić więcej ludzi lub płacić więcej ludkom w suporcie (tydzien juz czekam na odpowiedz), starać sie itd. jak głupi polaczek i tak będzie grał i tak.
    Moi drodzy..grałem juz w nie jedną gre...i zdradzę wam tajemnice. Zadna gra nie jest grą...do końca zycia W związku z tym co wyprawia sie na serwerze... (lagi, brak możliwości zalogowania....uszkodzone obszary serwera)w związku z tym, że coraz wiecej osób w wielu wątkach deklaruje, że przestają grać doszedłem do takiego samego wniosku. Przecież nie bede grał w TSO do konca życia, szkoda nerwów. Zainwestowałem sporo kasy..ale juz dość. Już dość na mnie zarobili. Zapewne zarobili by więcej gdyby nie te ostatnie jaja na serwerze a z paromiesięcznego doświadczenia wnioskuje, ze lepiej nie będzie. Po co mi sie zatem męczyć? Czym wcześniej tym lepiej. Niech tam już w reklamach telewizyjnych łapią następnych "jeleni"
    Pozostającym w grze "twardzielom" szczerze zycze śmigającego serwera, co by grubasy przynosili wam same rare przygody i kupy mennic na wyspie - pracujących pełną parą oczywiście.
    pozdro all
    peace
    zajadek

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    hehe jesteś z BB ??

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Zajadek Zobacz posta
    J.(a ze na swojej drodze maja mnóstwo toli to swoją drogą)
    Wpis wyzej to klasyczny przykład tego o czym pisze... żeby chociaz przeczytał linijkę tekstu...to nie - aby tylko zabrac głos

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Dla mnie ta gra może zupełnie nie działać bo to tylko gra. Mam swoje obowiązki i mogę zająć się innymi przyjemnościami w życiu , gram nie dla rywalizacji tylko dla przyjemności. Gram na zasadzie jak się zaloguje to dobrze jak nie to też dobrze bo zrobię coś innego w tym czasie. Do nikogo nie mam pretensji jeśli serwery pozwolą to dalej będę śmigał. pozdrawiam

Początkujący Osadnik Awatar PROROK89
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    za podlizywanie się adminom nie dostaniesz nic gratis jeżeli o to ci chodziło

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jak dostaniesz lub kupisz sobie coś a ta rzecz nie działa nie narzekasz?? Bo jak mi np pralke szlag trafi lub coś sie w domu popsuje to narzekam.. to jest chyba normalne. Nienormalne jest wylewanie pomyj na bogu ducha winnych ludzi. Gra jest gra i dla mnie przynajmniej miła rozrywką i chce wieczorem sobie usiąsć i coś porobic a nie mogę... Wydawalo mi sie ze firma z taka niby renoma potrafi sobie z takim problemem poradzic szybciej jednak jest inaczej. I jestem pewna ze dzisiaj po poludniu bedzie kolejna powtorka z rozywki. Wiec nie dziw sie ze ludzie po cieżkiej pracy chca sobie zaaplikowac troche przyjemnosci i nie moga narzekaja to mamy w genach

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    jak zepsuje mi się pralka czy jak w tym przypadku zabawka nie działa poprawnie to nie narzekam (piorę ręcznie ) a na pewno nie piszę na forum , walcie do suportu jak coś, wiem wiem ludzie są wylewni ale nie wszystko idzie zawsze po naszej myśli . a po pracy zawsze inne rzeczy można robić jak gotowanie czy też sudoku można rozwiązać sobie i wszyscy happy . Ładnie napisałem mam nadzieje że Ci z góry znają polski i coś podeślą.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    J
    Xaar może jedynie coś tam zasugerować...a robić musi, to co karzą mu szefowie.
    zajadek
    Ty do szkoły lepiej wróć , a nie lawirujesz tu na wyżynach swoich elokwencji .

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jak tak Was czytam...to niby dorośli ...a jak małe dzieci. Poważni jesteście?? No sami sobie zadajcie to pytanie "Czy ja jestem powazny/a ?"
    Myśleć...ludzie myśleć !!! Najeżdżacie na modów..na xaara...a co oni mogą? Nic!! O modach nawet nie wspomnę bo to rzeczywiście pionki którzy sie upajają szczyptą władzy w wirtualnym świecie.(a ze na swojej drodze maja mnóstwo toli to swoją drogą)
    Xaar może jedynie coś tam zasugerować...a robić musi, to co karzą mu szefowie. Myślicie, ze te śmieszne rekompensaty za lagi to jego wymysł? Bądźcie poważni. Jeżeli juz chcecie wieszać psy to wieszajcie je na firmie!
    Tutaj się w zupełności mogę z Tobą zgodzić - Mod nie ma wpływu na to, czy gra działa czy nie. Ale nie wrzucaj ludzi do jednego wora, bo nie każdy najeżdża na moda/modów.

Z drugiej strony tam w Niemczech po co sie maja spinać, zatrudnić więcej ludzi lub płacić więcej ludkom w suporcie (tydzien juz czekam na odpowiedz), starać sie itd. jak głupi polaczek i tak będzie grał i tak.
    Masz jakieś statystyki tego, ile osób po crashach gry odeszło a ilu zostało? Bo Twoje stwierdzenie można dopisać do innych podobnych typu: na marsie jest kupa szpaka.

Moi drodzy..grałem juz w nie jedną gre...i zdradzę wam tajemnice. Zadna gra nie jest grą...do końca zycia W związku z tym co wyprawia sie na serwerze... (lagi, brak możliwości zalogowania....uszkodzone obszary serwera)w związku z tym, że coraz wiecej osób w wielu wątkach deklaruje, że przestają grać doszedłem do takiego samego wniosku. Przecież nie bede grał w TSO do konca życia, szkoda nerwów.
    Jedyną grą do końca życia jest samo życie Tyle nieprzewidywalnych questów, większośc bez nagród a i czasami z karami, tyle nowych obszarów do odkrycia, zdobycia... A tak na poważnie (odpowiedziałem sobie na Twoje pierwsze pytanie: Tak, jestem poważny) to jeśli ktoś mi mówi że jest z grą ok a za chwile się okazuje że jednak nie jest ok to chyba mam prawo się zdenerwować, podobnie jak większość a może i każdy gracz? Ja podobnie grałem w niejedną grę przeglądarkową i jak już coś się działo z samą grą to zazwyczaj następował freez gry i informacja o problemach. Tutaj gra leci dalej, ludzie nie mogący się zalogować tracą czas, premię dzienną (często klejnoty na które czekali od tygodnia) i nie dziw się że są poddenerwowani.

Zainwestowałem sporo kasy..ale juz dość. Już dość na mnie zarobili. Zapewne zarobili by więcej gdyby nie te ostatnie jaja na serwerze a z paromiesięcznego doświadczenia wnioskuje, ze lepiej nie będzie. Po co mi sie zatem męczyć? Czym wcześniej tym lepiej. Niech tam już w reklamach telewizyjnych łapią następnych "jeleni"
    Samoocena na + Ja na szczęście nie dałem ani złotówki na grę, może jak beta się skończy i wpadną jakieś lepsze opcje to się coś pomyśli, ale aktualnie gra jest nieprzewidywalna jak afgańscy terroryści.

Pozostającym w grze "twardzielom" szczerze zycze śmigającego serwera, co by grubasy przynosili wam same rare przygody i kupy mennic na wyspie - pracujących pełną parą oczywiście.
    pozdro all
    peace
    zajadek
    Pozdrawiam i życzę szczęścia w poszukiwaniu lepszej gry.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Żartujesz Zajadek, czy napisałeś to zupełnie poważnie?
    W myśl tego co piszesz winnych chyba nie ma, a jeśli są to zostają nimi sami gracze, bo reagują jakoby zbyt emocjonalnie i irracjonalnie na ponawiające się problemy, nawet nie z sama grą-a z próbami wbicia się na serwer gry.
    Czy ekipa odpowiadająca za wdrażane TSO i jej obsługę techniczną po wschodniej stronie Odry będzie tak samo bezkrytyczna wobec siebie? Wątpię.

BB_xaar wyjaśnia przy okazji dodatkowej przerwy technicznej:
    ,,jak z pewnością wiecie, w ostatnim czasie… Jeszcze dziś wprowadzimy pierwsze modyfikacje… W związku z powyższym, o godzinie…’’
    Bardzo pięknie, ale KIEDY, po ilu dniach irytujących problemów padają te słowa?
    BTW. jakie są efekty tej ,,godzinnej'' przerwy? Są w ogóle jakieś odczuwalne realnie dla graczy? Zwróciliście uwagę na kolejne daty pod ktorymi wspomina i przeprasza się graczy za problemy techniczne na stronie startowej?

Niestety wrażenie jest takie, że menedżment projektu (jeśli takowy w ogóle jest) nie zdał tej trudnej próby, a public relations na tym polu leży i kwiczy.

Dalej. BB_xaar informuje:
    Modyfikacje związane z bazą danych (zwiększenie wydajności o 50%).’’
    ,,Dziś zwiększyliśmy ilość serwerów www, dzięki czemu dostęp do strony głównej powinien być dla Was dużo łatwiejszy’’
    oraz informuje, że to środki doraźne.
    Panowie, to już nie są żarty czy próby zmierzenia się z tematem ze strony ustera krytykującego lub tłumaczącego zaistniałą sytuację dla odmiany. Czyżby ten kto robił biznesplan nie przewidział, że TSO (olaboga-nawet forum gry) staną się tak popularne, że komfortowa zabawa będzie niemożliwa?

Żółta kartka dla waszego zespołu wręczona przez konsumentów-nabywców produktu tej szacownej marki, której renoma mocno ucierpiała - a Wy tam wewnętrznie przeanalizujcie kto na nią najmocniej zapracował.
    Ciekawi mnie (choć tylko w sposób umiarkowany) jak podzielone są obowiązki, jak wygląda pion decyzyjny oraz odpowiedzialność za poszczególne etapy, działy, techniczne, marketingowe, itp… jaki jest zakres prac i obowiązków naszego, krajowego zespołu TSO_PL? Booo chyba nie zajmuje się tym jedna, uniwersalnie uzdolniona osoba z bardzo wąską, doraźnie zebrana grupą współpracowników?
    Może trzeba ją nieco poszerzyć, tak by w razie potrzeby pchnąć odwód na zagrożony odcinek

Mimo tych pytań i wątpliwości życzę wam uporania się z trudnościami i powodzenia na przyszłość przy rozwijającej się TSO oraz tylko i wyłącznie profesjonalnego podejścia do wszystkich zagadnień związanych z TSO ogólnie i TSO_PL w szczególności. Od moderacji kanałów rozmów, obsługi forum, najróżniejszych kwestii technicznych na samej grze kończąc – ku zadowoleniu szefa wszystkich szefów, was samych oraz nas graczy i nabywców tego produktu oczywiście.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów