Mam pytanie - czy ktoś ma w swojej gildi tak że nie wskakuje zadanie gildyjne... ?
My już tak mamy od prawie tygodnia ze nie dostajemy żadnego nowego zadania gildyjnego w księdze zadań.
Czy to znowu kolejny jakiś nowy bug albo problem z grą?
Mam pytanie - czy ktoś ma w swojej gildi tak że nie wskakuje zadanie gildyjne... ?
My już tak mamy od prawie tygodnia ze nie dostajemy żadnego nowego zadania gildyjnego w księdze zadań.
Czy to znowu kolejny jakiś nowy bug albo problem z grą?
U nas zadanie jest wykonane przez odpowiednia ilość osób, natomiast nie można go zakończyć.
1. gildia musi mieć 10 aktywnych członków;
2. Nowe zadania są przydzielane po zrobieniu starych zadań, dlatego nowi członkowie mogą nie mieć zadań gildii
3. Zadania gildii "wykonane" przez zmniejszenie liczby osób, które muszą je wykonać (np. przez opuszczenie gildii przez taką osobę) i mają licznik np. 12/12 nie są automatycznie kończone, obecnie jedyne wyjście to skasowanie takiego zadania przez szefa gildii.
tez mam podobny problem zadanie wykonane przez gildie A nie moge odebrac nagrody poniewaz jest tylko "Zamknij" W oczekujacych mam kolejne zadanie gildii ktorego tez nie moge wykonac
![]()
doszi: zadanie gildyjne kończy szef gildii, jeśli szef nie zakończy to nie będzie rozpoczęte nowe zadanie. A jeśli szef nie ma możliwości zakończenia (zdażało się) to powinien napisać do supportu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
witam MODa. Jestem szefem gildi, zakonczylem zadanie przed wekendem, robilismy zadania praktyczie codziennie inne, codziennie po jednym lecz od 5dni wogole nie wskakuje nowe zadanie gildyjne. napisalem do suportu, lecz jak znam zycie beda odpisywac tydzien czasu, broniac sie zebym zmienil przegladarke lub wyczyscil ciasteczka :] (nie widzialem glupszego tlumaczenia)
moze za szybko robilismy zadania, moze obliczyli ze jak bedziemy robic tak szybko to za szybko sie wzbogacimy, co?
ave
Zakładałbym raczej jakiś błąd w tym konkretnym zadaniu, co do porady o czyszczniu ciasteczek i zmianie przeglądarki to standardowa odpowiedź w wielu grach, po prostu przyjął się taki standard ze często właśnie z tego powodu błąd mógł wystąpić.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
My mamy z zadaniami gildii inny problem. W tej chwili jest 99 członków i nie mamy żadnej kontroli nad tym, kto, kiedy i czy w ogóle zrobił zadanie gildyjne. Raporotwanie w jakikolwiek sposób nie sprawdza się, bo jeden zapomniał, 2 się nie chce. Dlatego przydałoby się raportowanie wykonania poszczególnych zadań gildii. Oprócz kontroli byłoby to dobre narzędzie do kontroli aktywności członków...
Spotkała mnie ta 3 sytuacja. Teraz pytanie czy mamy szansę na odzyskanie tych monet?
Oczywiście wyczysciłam ciastka i dane przeglądarki, co wiadomo że nie przyniosło żadnego skutku. Napisałam do suportu, ale oni pewnie zbyt szybko nie odpowiedzą, a kolejne zadanie czeka na wykonanie, jeśli nie załatwimy sprawy z wiszącym zadaniem to jutro przepadnie nam szansa na zdobycie kolejnych monet. Czy ktos ma doświadczenie w tej sprawie i potrafi podpowiedzieć? Czy mogę już teraz wykasować zadanie, wysłać Print Screen z zadaniem i czekać na dostawę monet za zadanie?