Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Problem z gra

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Problem z gra

Czesc witam wszystkich .
    PO nowej wersji gry mam wiele problemów których nie miałem dotąd , może poprostu nie rozumiem mechaniki tej gry (?)
    Problem polega na tym iż:
    - Dodalem bufy na chatki drwala iglastego mając w magazynie 0 drewna wchodze do ekranu gospodarki i mam drewno po bliansie już +11k , ale dalej po 4h od buffa moj magazyn wskazuje 0 max 6 drewna , nie pracuja mi przy tym smolarze
    - drugą akcją jest bilans wegla , mam pelny magazyn miedzi ( w momecie produkcji zuzywam -2k wegla ) , wczesniej w ekranie gospodarki mialem 0 ( w momecie kiedy magazyn jest pelny a budynki nie pracuja ) , to samo z miecznikiem brazu , mam pelny magazyn ale w bilansie pokazuje mi ze mam -1k . Puenta jest taka iz na ten moment nie pracuje mi miecznik brazu i piece miedzi ( pelny magazyn ) w bilansie wskazuje ze lacznie zuzywa mi -4k wegla za te 2 budynki . Z kolei nie ma tego kiedy zatrzymuje budynki , bilans wskazuje 0 .
    Mam nadzieje ze wytlumaczylem to w sposob logiczny . Gdyby cos moge dodac screeny or smth
    Pozdrawiam

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    gdzieś już jest o tym wątek, kalkulator od update szwankuje, u mnie też mam full mieczy i brązu a pokazuje że węgiel mam na -4k bo te budynki biorą nadal, ale węgiel dalej jest albo na full albo rośnie (zależnie jaki akurat jest stan) więc chyba działa poprawnie tylko kalkulator przestał liczyć na bieżąco a pobiera dane z kosmosu lub z jakiegoś czasu wstecz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Nie no to jest jakaś porażka
    Osiągnełem dodatni bilans produkcji drewna iglastego , bufuje budynki (chatki drwala ) i mam bilans +7k jednak z magazynu zamiast mi się zwiększać materiał , on się ZMNIEJSZA !!!!

Uprawnienia umieszczania postów