Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Co robi support ??

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Co robi support ??

Czy ktoś wie czy support czyta teraz zgłoszenia ? czy po prostu liczy że się samo rozwiąże albo poddali się już ?

Osadnik Awatar nerwusek
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Co robi support?
    Pracuje od poniedziałku do piątku, w godzinach 12-20.
    A teraz troche matmy...
    Mamy z 5 czy 6 serwerów, załóżmy że każdy ma ok 10tys graczy.
    Wyobraź sobie ze najmniej połowa napisała zgloszenie....
    Nie mają pojęcia co się dzieje, bo nasz dział techniczy współpracuje z działem głównym [niemiecki czy tam angielski], to dodatkowo wydłuża czas zrobienia czegokolwiek, więc póki co nasi siedzą i odpisują. Wyobraź sobie że jest ich z 5-8 pracowników. Każdy ma swój dział, wiec zgłoszenie czyta i kieruje gdzie trzeba. Dział ma z 2-3 osoby. Pomyśl ile czasu 2-3 osoby przemielą z 10 tyś zapytań? Dodatkowo każde kolejne zgłoszenie, dodanie czegos do swojego, wydłuża czas oczekiwania na odpowiedz, która i tak będzie regułką, że nad tym pracują albo przekazują to gdzie indziej....
    Nota bene ciekawa jestem czy są co po niektóre inne działy, bo ja np juz prawie 3 tydzień czekam na odpowiedź od innego działu do którego moja sprawa została skierowana. Myśle, że to prosta segregacja. Najpierw pewny rodzaj zgłoszeń a inne poczekają, aż znajdzie się wolniejszy moment by je jakkolwiek rozpatrzyć.

Jednym słowem do bani ;]
    48h nigdy nie było 48h, chyba że chodzi o ich interes - np. strony hackujace tso.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przed fala usprawnień zaczynając od nowego handlu odp. przychodziły naprawdę w 1-2dni od zgłoszenia, ale teraz to są zasypani ticketami tak jak nerwusek napisał.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wybaczcie mi ale czy to jest moja wina, że są błędy ??

Pytam tylko czy ktokolwiek widział ktokolwiek wie - czy w tym tygodniu dostał jakąś odpowiedź i kiedy i po jakim czasie od zgłoszenia - ja rozumiem, ze jest kolejka - ale jeśli nikt nie dostał nic to chyba nie odpisują...

Osadnik Awatar nerwusek
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Poza automatem i regułką "wiemy, staramy sie dojść co jest błędem i usunąć, prosze poczekać do konserwacji" - to nie, po konserwie nie ma poprawy i odzewu.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No dobra - ale jak to jest? Ładowanie kasy BB/Ubisoft w grę, czyli otwieranie nowych serwerów, kampanie relamowe w necie, tv, ale już kasy brakuje na zatrudnienie dodatkowych osób do ogarnięcia co raz większej ilości osób (czyt. więcej potencjalnych osób piszących e-mail'e w różnych sprawach).

Najlepiej - wyciągnąć jak najwięcej jak najmnijeszym kosztem....

Uprawnienia umieszczania postów