Zobacz wyniki ankiety: Ranking Gildii

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Popieram

21 91.30%
  • Dobrze jest jak jest

2 8.70%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Bezsensowny ranking gildii

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Bezsensowny ranking gildii

Czy nie uważacie, że ranking gildii jest bez sensu? Główną wartoscią jest ilość członków w gildii - bez sensu. Tym sposobem gildia z 99 osobami z 50lvl jest gorsza od gildii 100 osobowej z 20 lvl.
    Powinno to byc zmienione i do rankingu powinna byc brana jakaś sensowniejsza wartosć bardziej odzwierciedlająca wartość i moc gildii np. zsumowany exp czy zsumowana ilosc populacji czy tez mozna pokusic sie o dopisanie prostego skryptu exp + populacja przez ilosc osób w gildii - wszystkie wartosci bedą miały znaczenie. Rozwiazań jest wiele....ale litości...nie tylko ilość członków!
    Co o tym sadzicie??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    jak juz, to lepiej srednia lvlowa, oraz pomijanie gildii do 5 osob, ich na koniec rankingu :P

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    zsumowany exp i srednia lvl to to samo . Jak ma zostać tak jak jest, to lepiej zmienic nazewnictwo z "ranking gildii" na "lista gildi" i sortowanie alfabetyczne

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Zajadek Zobacz posta
    zsumowany exp i srednia lvl to to samo . Jak ma zostać tak jak jest, to lepiej zmienic nazewnictwo z "ranking gildii" na "lista gildi" i sortowanie alfabetyczne
    Sortowanie alfabetyczne odpada bo nowe gildie bedą sie nazywały AAAGILDIA, AAAAAAAGILDIA, AAAAAAAAAAAGILDIA. Wszyscy beda walić a przed nazwą żeby być na początku. Jestem za średnią lvl lub może ilością wykonanych zadań gildyjnych.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Zajadek bardzo dobra uwaga sam dokladnie o tym samym myslalem.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Wpadłem na lepszy pomysł.
    Robimy zadania gildyjne dla monet gildyjnych. Aktywna i zgrana gildia zdobywa mnóstwo takich monet. I po ilości zdobytych monet gildyjnych powinien być ranking. Im więcej ich, tym wyższe miejsce.Dzięki temu byłaby jakaś rywalizacja.

Zapewniam, że mobilizacja byłaby jeszcze większa i frajda.

Ilość zdobytych nie zmniejszałaby się po wykorzystaniu/sprzedaniu.

Co o tym sądzicie?

Acoma
    Zadania dla gildii nie są dawane ze względu na doświadczenie członków gildii, ale rozdysponowywane ze względu na ilość ludzi w gildii. Przy wyborze gildii, nic mnie nie obchodzi jakie levele doświadczenia mają członkowie danej gildii, ale czy przyjmują, i ile przygód czy innych bonusów mogę załapać. Więc takie racjonalizacje nikomu nic nie dadzą. Bardziej by mi się przydała możliwość odfiltrowywania gildii, które nie przyjmują nowych ludzi (łącznie z nowym przyciskiem - 'Zgłoszenie akcesu'), lub 'spychania' takowych gildii na sam koniec listy.

Uprawnienia umieszczania postów