az sie wierzyć nie chce dzięki za ostrzeżenie
Posłałem wczoraj wiadomość do znajomych powinni rozesłać dalej.
Dzięki i powodzenia w odzyskaniu wyspy.
Miałem dawno temu przed latem podobny problem (pomijało ładowanie 1/1 i szło OK ale nic się nie działo) i powiem Ci nie martw się uszy do góry samo sie zrobiło po iluś dniach i nic nie pomagało nawet zmiana przeglądarki ani logowanie u kumpli.Po jakimś czasie nie za szybko samo się zalogowało wkońcu.Co jakiś czas próbuj i tyle i wiem na 100% że to wina softu gdzies walneli byka i tyle :-) PZDR
Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś jeszcze, kto zrobił zadanie główne "więcej jednostek", czy działa mu normalnie czy też ma takie jazdy jak maciek?
Spotkałem się dzisiaj u siebie z identycznym błędem po wykonaniu misji, w której miałem osiągnąć określoną na jakimś poziomie produkcję mieczy żelaznych, stalowych, damasceńskich oraz kusz i armat. Nagrodą były klejnoty + sth. Misja nazywa się chyba "mistrz sztuki wojennej". Odradzam jej wykonywanie na jakiś czas.
Informacje zarówno o misji "Elita" jak i "Mistrz sztuki wojennej" zostały przekazane już jakiś czas temu do sprawdzenia. Gdy pojawi się jakaś aktualizacja w tej sprawie, od razu o tym poinformuję.
Super, że support 'już' wie o problemie. Szkoda tylko że za każdym razem support dowiaduje się o nich jako ostatni.
Abstrahując od tego - dlaczego zadanie nie zostało jeszcze usunięte/zablokowane/poprawione? To powinna być natychmiastowa reakcja. Czekacie, aż więcej osób sobie zablokuje możliwość wejścia na wyspe? Ja wiele rzeczy jestem w stanie zrozumieć, szczególnie spraw technicznych związanych z developerką lub hotfixami ale takiej ignorancji i bezradności jak w przypadku TSO Polska jeszcze nie widziałem. A miałem do czynienia z każdą wartą uwagi grą MMO, online jak i browserów.
Proponuje puścić więcej reklam polskich osadników w TV, z zastrzeżeniem że muszą szybko kupować klejnoty zanim sobie zablokują konto, lub dostaną tygodniowego crasha.
Przedsiębiorstwo w którym pracuje zajmuje się portami gier na platformy java/flash i android. Po czymś takim jak tutaj, cały polski oddział wyleciałby z roboty na zbity pysk 3 dni po incydencie. A z tego co widze, u Was wszyscy mają się świetnie. Super profesjonalizm, tak trzymać!
Ostatnio edytowane przez Metz ; 29.11.2012 o 17:31
SUper że temat założony jest już dawno - i ciągle nie ma odpowiedzi i reakcji.... o naprawie nie spominając....
Przy okazji - hurra - dzisiaj support odpisał - po ponad tygodniu !!!!
Czyli żyją !!!
Treść - przepraszamy, że tak późno czy problem nadal występuje...
Pierwsza myśl ( *** - przyszły krasnoludki i rozwiązały go za was).... ale spoko - pisze grzecznie - że nie - że sam się nie rozwiązał..
No to teraz zapewnienie, że będzie już szybka pomoc (trudno o wolniejszą niż tyle dni).... i PORADA - czyść ciasteczka, zmień przeglądarkę a najlepiej idź do kolegi sprawdzić może u niego się da..... ( aż mnie zamurowało).....
odpisałem że takie porady to możemy pominąć.... potem pomyślałem....o co tu chodzi.... ponad tydzień, tyle kasy wpakowane w nierobów....kosztowna ta porada o ciasteczkach i wymagała dużo czasu.... oczywiście nagle znowu cisza bo innych porad na szybko nie ma....
Tyle w kwestii komentarza....
Ostatnio edytowane przez MOD_Zakrecony ; 29.11.2012 o 19:29