Zobacz wyniki ankiety: Mini mapka?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Przyda się

3 23.08%
  • Jest nie potrzebna

10 76.92%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Mini mapka

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Mini mapka

Witam. Trzecia sugestia, a właściwie tylko pytanie o waszą opinię na ten temat.

3. Jak się zapatrujecie na mini mapkę gdzieś na dole ekranu? Może być przydatna i ułatwiać nawigowanie po grze w szczególności użytkownikom, którzy są do tego typu rozwiązań przyzwyczajeni z różnego rodzaju gier strategicznych czy to tylko zbędny bajer?

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    nawigować możesz klawiszami 1-9, które wyśrodkowują w odpowiednich strefach
    co do ankiety to brak opcji obojętne, więc daje nie:P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Masz rację. Jednak wydaje mi się ze mało kto też czyta instrukcję gry odnośnie opcji sterowania. Z autopsji wiem, że nowi gracze nie wiedzą o klawiszach 1-9. Sam do wczoraj o tym nie wiedziałem, dopóki pewna znajoma osoba mnie nie uświadomiła (a mam już level 32):P Poza tym, niektóry lubią sobie na klawiaturze popstrykać, inni zaś wolą myszkę pomęczyć:P

Acoma
    Przy tak małych mapkach - brak sensu we wprowadzeniu takiej modyfikacji.

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    jak ktoś gra na urządzeniach mobilnych to mini mapka mogłaby się przydać, nie wiem jak się tam steruje

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Maghemit Zobacz posta
    jak ktoś gra na urządzeniach mobilnych to mini mapka mogłaby się przydać, nie wiem jak się tam steruje
    Na urządzeniach mobilnych, wielkość jest trochę dostosowana do rozmiarów urządzenia, wiec dom władyki nie jest większy od ekranu telefonu. Wiec ja również nie widzę sensu wprowadzania takiej modyfikacji, zresztą mapki są tak małe, że z samych punktów orientacyjnych można wywnioskować w którym jest się miejscu.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    klik myszą i przeciągasz 2 cm po stole...raczej zbędny bajer lub 2 post jak komu wygodnie

Uprawnienia umieszczania postów