Zobacz wyniki ankiety: Czy sądzisz o tym pomyśle?

Głosujących
17. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • dobry, korzystał(a)bym z takiej opcji

3 17.65%
  • dobry, choć nie korzystał(a)bym z takiej opcji

5 29.41%
  • niepotrzebny, zły, okrutny i be

9 52.94%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: autoblokada

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

autoblokada

Mam taki szalony pomysł, aby wprowadzić możliwość (opcję) zablokowania sobie konta na określony czas, na przykład 8/12/24h.
    Z pewnością istnieje pokaźna grupa ludzi, którzy potrafią się powstrzymać od wchodzenia do gry, natomiast ja (i pewnie kilka osób jeszcze) do takiej grupy nie należę i gdyby taka opcja była dostępna, to myślę, że parę razy bym z niej skorzystał.
    W czasie takiej blokady nie można byłoby jej usunąć ani wejść na wyspę.

Co Wy na to?

PS. Spodziewam się komentarzy w stylu "jak nie chcesz wchodzić, to po co w to grasz", ale to nie jest tego typu kwestia :P

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ciekawa propozycja Byli już też tacy, co usilnie błagali moderatorów o bany żeby tylko od gry się oderwać :P

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Zabraklo mi opcji "bez sensu" w tej ankiecie
    Polecam poradnie uzależnień a nie blokady

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dobrze mi z tym uzależnieniem, ale chciałbym mieć nad nim więcej kontroli, więc zamiast poradni uzależnień wystarczyłaby taka opcja. W wielu innych grach jest taka możliwość i nie ma w niej nic złego ani bezsensownego

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Larxand jeśli dobrze wiem to coś takiego w innych grach nazywa sie "trybem urlopowym" i ma chronić naszą wioskę/postać etc. przed atakami innych (występuje to w grach z trybem pvp), zazwyczaj urlop ten musi mieć minimum 2 dni długości a w tym czasie wszystko zostaje zatrzymane.

I teraz wyobraź sobie jak ktoś nawet przez przypadek blokuje sobie grę na 2 dni lub robi to celowo ale bez wiedzy ze produkcja zostanie zatrzymana.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zgadza się Zakrecony, ale ja mówię nie o wstrzymaniu produkcji, tylko o zablokowaniu dostępu do wyspy. Mówię też o blokadzie na minimum 8h a nie 48h.
    Widzę przynajmniej trzy zalety takiego rozwiązania (dla obu stron):
    1. dla BB - gracze muszą poczekać z rzeczami, jakie zrobiliby bez blokady (przedłuża się ich czas gry)
    2. dla graczy - część z nich (nas) może spokojnie zająć się ważnymi rzeczami (np. pracą), mając świadomość, że i tak nie mogą wejść na wyspę. Wiem, że jest masa ludzi, którzy wchodzą tylko po to, żeby popatrzeć i poklikać (w tym ja - nikt nie jest tak doskonały jak ...)
    3. dla BB - mięknie częsty argument ludzi porzucających gry tego typu ("zajmuje mi za dużo czasu")

No i spytam w takim razie od drugiej strony (jak to w moim zwyczaju) - co złego przyniosłaby taka opcja graczom?

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Stary, bez obrazy...ale to dziecinne. albo masz na tyle woli zeby nie siadac do gry albo nie. a jak nie masz to na serio polecam jakaś poradnie od uzależnień. Mowisz, ze z tym małogiem Ci dobrze...no cóz ja tez np. pale papierosy....tez jest mi z tym dobrze...ale otwarcie mówie......jestem NAŁOGOWCEM. Jestem UZALEZNIONY! Porozmawiaj na poczatek o tym z kims z rodziny. z tego sie wychodzi a w najgorszym przypadku to można leczyć, nie bagatelizuj !!

P.S
    W moim poście nie ma kszty złośliwości czy napinki zeby nie było

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Odetnij sobie internet.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Choć nie obrażam się łatwo i staram się nie obrażać innych to riposta musi być krótka - na razie Wasze uwagi przeciw, to personalne wycieczki w moim kierunku a nie argumenty przeciw pomysłowi. Zajadek, dziecinne może być już samo wchodzenie na TSO w moim wieku, więc pomińmy kontekst wieku i uzależnień (który jest osobistą sprawą każdego z nas i nie powinien podlegać ocenie na publicznym forum) a zajmijmy się samą ideą

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    całkowicie przeciw.
    Wy sobie nie zdajecie sprawy ile błędów by przy okazji powstawało? Obecni nasi programiści potrzebują jeszcze kilkanaście lat aby tak śmiałe zmiany wprowadzać.
    Dajmy im szanse i niech wpierw naprawią błędy te co są.

Nie sądzę żeby ktokolwiek z działu nowości zaglądał na PL forum i czytał tutejsze propozycje skoro Xaar tyle razy nam trąbił, że nawet "nasz" support tu nie zagląda

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów