Czy moglibyście zmienić czas na zimowy? Bo o godzinie 7mej widzę nowe posty z godziny 8mej.. No chyba że mój komputer umie podróżować w czasie.
Acha, ten post piszę o godzinie 7.06
Czy moglibyście zmienić czas na zimowy? Bo o godzinie 7mej widzę nowe posty z godziny 8mej.. No chyba że mój komputer umie podróżować w czasie.
Acha, ten post piszę o godzinie 7.06
Proszę napisać do supportu
W ciągu paru miesięcy naprawią problem a jak nie, to sam się rozwiąże.
To zadanie jak i wiele innych, które można załatwić paroma kliknięciami, zdecydowanie ich przerasta![]()
to trzeba napisać do Admina Forum o zmianę czasu lokalnego.
To ja dzisiaj napisze posta, chociaż tak naprawę jest jeszcze wczoraj, podczas gdy na forum jest juz jutro![]()
Gdyby ktoś się nie zorientował, czas zmienia się klikając na Ustawienia (prawy górny róg strony) dalej szukamy Moje Ustawienia -> Moje konto -> Ogólne Ustawienia, zmieniamy sobie strefę czasową oraz ustawienia DST na poprawne![]()
Proszę :P
Ups, chciałem tylko pomóc :P
A ponarzekać jak ktoś bardzo chce dalej może, w końcu admin czy mod (zależy jak tam mają dostępy ustawione) powinien również wykonać powyższe w ustawieniach forum żeby nowo rejestrującym automatycznie ustawiał się właściwy czas. Na forach automatyczne uaktualnianie DST zwykle nie działa w ogóle albo zmienia się wtedy kiedy w Ameryce wiec ktoś powinien czuwaćNiestety nie ma gwarancji że zmiana tych ustawień wpłynie na to co się pokazuje użytkownikom już posiadającym konto wiec dobrze wiedzieć gdzie sobie zmienić.
(Owszem moje doświadczenia obejmują jedynie darmowe silniki forów ale głosy mówią ze na płatnych wersjach jest to samo)
Poprawne ustawienia powodują wyświetlanie niepoprawnego czasu. Aby godzina była prawidłowa trzeba udawać mieszkańca Europy Zachodniej. Admin lama jest i tyle.
I taką też godzinę przy Twoim poście widzę, też mam ustawioną Warszawę (GMT+1) i DST na automatycznie i mam dobrą godzinę, wiec nie wiem dlaczego u was nie działa.
Piszę z Warszawy więc może wystarczy jak się do Warszawy przeprowadzicieA tak na serio, jak masz teraz źle to sobie zmień na GMT i będzie Ci wyświetlało dobrze, co Cię obchodzi co tam jest o ile godz. dobra? Ale sprawdźcie jeszcze korektę DST bo może to tam coś miesza. Pozmieniajcie i popatrzcie czy to coś zmienia. Jak mówię u mnie działa prawidłowo więc nie wiem.
EDIT: Sprawdziłem dla Waszej wygody, ustawienia korekty DST macie ustawione na "zawsze włączona", jak zmienicie na "Zawsze Wyłączona" lub "automatycznie wykryj..." czas będzie dobry.
Mówie, że w tych forach typu "pre made" automatyczne ustawianie nie działa jak powinno, admin tu nie winny tylko ci co sprzedają te buble (w tym przypadku vBulletin), może to jest w ogóle niewykonalne bo jeszcze nie spotkałem się z forum gdzie by to działało automatycznie.
Ostatnio edytowane przez Jewels1 ; 02.11.2012 o 19:26