Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteście za tym żeby można było usuwać pieńki po drzewach?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

36 66.67%
  • Nie

18 33.33%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Usuwanie Pieńków po drzewach.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Usuwanie Pieńków po drzewach.

Proponuje żeby zrobić usuwanie pieńków po drzewach, tak jak miało miejsce to w pudełkowym wydaniu gry.
    chodzi dokladnie o to żeby można było budować na miejscu gdzie zostaja pieńki.
    Można ładniej stawiać i skuteczniej budynki
    jeśli bedzie mozna stawiac ładniej moze zwiekszyc sie popyt na ozdoby a ozdoby kosztuja.
    wiadomo o co chodzi rozpisywc sie nie bede pozdrawiam.

GrzechuGrek
    Hmm... no nie wiem. Jakby tak rozszerzyć leśników o opcję ustanawianie zaznaczonego terenu na którym mogliby sadzić drzewa to myślę, że by się tak dało.

Początkujący Odkrywca Awatar Kylar_Slyterin
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Coxik Zobacz posta
    Proponuje żeby zrobić usuwanie pieńków po drzewach, tak jak miało miejsce to w pudełkowym wydaniu gry.
    chodzi dokladnie o to żeby można było budować na miejscu gdzie zostaja pieńki.
    Można ładniej stawiać i skuteczniej budynki
    jeśli bedzie mozna stawiac ładniej moze zwiekszyc sie popyt na ozdoby a ozdoby kosztuja.
    wiadomo o co chodzi rozpisywc sie nie bede pozdrawiam.

Słuchaj przeglądałeś forum? Jeśli nie a widzę, że nie to powiem krótko. To już było poruszane kilkanaście razy i za każdym razem było to samo. Tego nie można wprowadzić gdyż po pierwsze:

1. Zakłóciło by to porządnie mechanikę gry
    2. Gdzieś muszą wyrastać nowe drzewa.

Także twój pomysł jest z góry skazany na niepowodzenie.

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    usuwać - nie
    przesuwać - tak

Początkujący Odkrywca Awatar Kylar_Slyterin
    Serwer
    Słoneczny Gród
    I tak to nie wejdzie w życie. Ale cóż.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jestem na nie, w ogóle nie podoba mi się ten pomysł. Jedynie co To mogliby pousuwać trochę drzew z Sektora pierwszego (tam gdzie jest dom władyki), Gdyż w późniejszym okresie gry, gdybym chciał zrobić jakiś deptak z ozdobami, to nie mogę bo albo rosną drzewa, albo są obszary gdzie nie mogę postawić ozdoby.

Osadnik Awatar RumcajsPL
    Serwer
    Kolonia
    Witam wszystkich.
    Dla mnie ten pomysł z pieńkami (usuwanie ich) jest super. Właściwie część graczy może wcale nie chce rywalizacji militarnej, tylko ekonomiczny i estetyczny rozwój swojej osady.

Jeśli idzie o to że jak się pieniek usunie to już tam nic nie wyrośnie to chyba oto chodzi.

Jestem za tym (taki mój pomysł) aby stworzono budynek w którym umieszczono by Settlersów z łopatami, kilofami, siekierami itp. i kilka zadań - co ta ekipa ma zrobić - np.:

1. Usuwać pieńki
    2. Usuwać krzewy
    3. Usuwać małe kamienie
    4. Zasypać staw, rzeczkę lub kawałek morza
    5. Wykopać staw, rzeczkę lub kawałek morza
    6. I wiele innych czynności można wymyślić

Jaki jest tego sens spyta ktoś?
    A no taki, że przykładowo dla mnie by się to podobało, bo można wtedy zająć się tą zabawą w nieskończoność. Są kwiatki, ławki, pomniki, jakieś koła, taczki - gdzie to wszystko umieścić. Poza tym Super jest w Settlers III jak chłopcy z łopatami czyszczą teren. Robotnicy do pracy potrzebowali by narzędzia, piwo i jedzenie oraz monety lub klejnoty.
    Taki budynek musi być dostępny za coś sensownego np.: (10.000 Granitu + 10.000 Desek Egzo + Narzędzia). Bo taka cena jak za kopalnię klejnotów, to tylko szkoda pracy informatyków i testerów, bo i tak prawie nikt się tym nie nacieszy.

Poza tym miejsce na którym można budować w końcu się skończy. Jeszcze parę świąt lub Euro (MŚ) i koniec z budowaniem i rozwojem.
    Nowa wyspa to dobra perspektywa, ale ona się wiąże z tym że być może trzeba będzie o nią walczyć, więc zawsze jest ryzyko jej utraty. Więc tam i tak nikt nie zaryzykuje budowę drogich budowli.
    Podoba mi się wypowiedź kolegi "Piotru70":
    Jestem na nie, w ogóle nie podoba mi się ten pomysł. Jedynie co To mogliby pousuwać trochę drzew z Sektora pierwszego (tam gdzie jest dom władyki), Gdyż w późniejszym okresie gry, gdybym chciał zrobić jakiś deptak z ozdobami, to nie mogę bo albo rosną drzewa, albo są obszary gdzie nie mogę postawić ozdoby.
    Więc kolego trzeba by trochę zbędnego balastu usunąć z mapy czy też nie ? Myślę że nie Oni by mogli trochę pousuwać lecz my powinniśmy mieć taką możliwość, tam gdzie chcemy.

Jeszcze jedno - jeśli chodzi o ponowne ewentualnie zalesienie to od tego jest Chata Leśnika. Dając mu taką opcję możemy sadzić las tak jak w Settlers III.

Podpieram się w mojej wypowiedzi Settlersami III bo dla mnie ta wersja powinna być wersją wyjściową do Online. To tylko moja skromna propozycja, piszcie swoje chętnie poczytam.
    Ostatnio edytowane przez RumcajsPL ; 04.11.2012 o 20:08

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zasypać staw, rzeczkę, kawałek morza... Ludzie to jest gra a nie program do projektowania aranżacji wyspy. Wy chyba z drzewa się pourywaliście.

Osadnik Awatar RumcajsPL
    Serwer
    Kolonia
    Kolego "Piotru70" nie oceniaj tak drastycznie
    Wy chyba z drzewa się pourywaliście.
    . Drzewa to trzeba usunąć, przynajmniej te zbędne.
    Zadam koledze pytanie. Co kolega będzie robił w tej gierce gdy wszystko kolega zbuduje na 5 level, zapełni na ful magazyny wykorzysta wszystkie pozwolenia (nawet nie, bo i tak nie będzie gdzie postawić tych budowli) ? Ja wtedy zasypywałbym sobie rzeczki, a kolega ?

Moja propozycja jest lipna to wiem, bo kolega ją wyśmiał i super. Ale ja nie mogę wyśmiać propozycji kolegi bo kolega na razie takowej nie ma i pewnie miał nie będzie.
    To może jednak kolega coś przedstawi przyzwoitego (a nie tylko usunięcie kilku drzewek z Sektora Pierwszego do miejsca na deptak, a może promenadę lub autostradę).

Pozdrawiam i życzę miłej gry

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez RumcajsPL Zobacz posta
    wykorzysta wszystkie pozwolenia (nawet nie, bo i tak nie będzie gdzie postawić tych budowli) ?
    Kilka razy na forum temat ilości patentów się pojawiał, a więc liczymy:
    75 podstawowych + 70 za podbijane strefy + 10 za 32lvl + 180 za kryształy = 335
    Natomiast miejsc na mapie jest ok 600 (ja naliczyłem 602 miejsca 2x2) czyli zostaje jakieś 265miejsc na pola, studnie, inne budynki za kryształy/eventowe.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów