Zobacz wyniki ankiety: Pomocne?

Głosujących
2. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

0 0%
  • Nie

2 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Szukanie gracza na "Szepcie"

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród

Szukanie gracza na "Szepcie"

Mam pewien, pomysł, właściwie jest on pod moje upodobania, mianowicie chodzi mi o wprowadzenie czegoś takiego, ze jak wpiszę na szepcie w wiadomości nieadresowanej, Nick gracza i wiadomość to automatycznie otworzy się okno czatowe z tym graczem.
    Np. w pole na szepcie wpisuje: PawełGaweł: Sorka wylogowało mnie, to jak będzie z tymi deskami?
    I wysyłając tą wiadomość automatycznie, kierowana jest ona do Gracza z takim nickiem. Nie wiem jak u innych. Ale ja mam tutaj taki problem. Ze jak wystawie ofertę na Global-7 że za mienie np. 1000 desek liściastych na 500 marmuru. I ktoś napisze do mnie na szepcie, ze ok, ale w tym myk ze to on wystawi ofertę. To wchodzę w handel, i tej oferty nie mogę znaleźć, pojawia się dopiero po moim relogu. A jak zrobię relog, to okno szeptu się wyłącza. Rozumiem, ze mogę wysłać do niego priv. Lecz często się zdarza że wiadomości prywatne nie są tak szybko rozpatrywane, gdyż osoba z którą pisze siedzi i gapi się w okno czatu. Ten pomysł, nie jest jakoś specjalnie wymagany, ale bardzo ułatwiłby grę.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    komenda: /w username np. /w Piotru70 powoduje otworzenie okna szeptu bezposrednio do danej osoby - komenda jest ogólnodostepna tak samo jak inne po wpisaniu komendy /help

na marginesie użycie komendy na szept - działa równiez na migający szept od nikogo.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ok Dzięki, Temat do zamknięcia.

Uprawnienia umieszczania postów