Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o tym żeby wyrównano te czasy we wszystkich budynkach do 6 sekund ?

Głosujących
25. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, jestem za.

21 84.00%
  • Nie, 8 sekund w jedną czy w drugą stronę.

3 12.00%
  • Jestem niezdecydowany.

1 4.00%
  • Jestem za wydłużeniem czasu potrzebnego na sprzątanie jak i przygotowanie do pracy pracownika.

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Budowle - przygotowania do pracy/sprzątanie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród

Budowle - przygotowania do pracy/sprzątanie

Witam.
    Większość osób wie że najlepszym rozwiązaniem w procesie produkcyjnym jest stawianie magazynu, a wokół niego budynków produkcyjnych, cykl pracy wtedy jest najkrótszy, choć jak wiadomo nie odnosi się to do wszystkich budynków, ale do większości.
    Rozumiem że stawiając budynki wokół magazynu cykle są różne, ze względu na czasy dojścia robotników magazyn/miejsce pracy i miejsce pracy/magazyn, ale to trochę dziwne i "niesprawiedliwe" żeby tylko przez dłuższe dojście osadnika do i z magazynu na cały cykl miały też wpływ przygotowania do pracy i sprzątanie.
    Może się i czepiam, ale dlaczego tak ma być, że jak ktoś ma dalej do pracy (pracujący osadnik), to i ma więcej czasu poświęcić na przygotowanie do pracy jak i sprzątanie ?
    Wiem że różnica w cyklu jest niewielka w takim przypadku, raptem 8 sekund, ale w myśl - dla zasady, sugeruję aby wyrównano czasy we wszystkich budynkach na 6 sekund (przygotowania do pracy jak i sprzątanie).
    8 sekund w cyklu produkcyjnym to niewiele, ale z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień, to o ile więcej wyprodukowanych surowców.

Przykład - młyny:

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    witam,
    to ciekawe bo mi się wydawało, że czas sprzątanie dla danego rodzaju budynków był taki sam, jak w tym przypadku dla młynów bez względu na odległość. Muszę to sprawdzić, na razie nie mam możlowości . Jeśli chodzi o ankietę to jestem zatym by czas sprzątania dla teog samego budynku był taki sam, ale dla różnych rodzaji to już nie musi być taki sam.
    pozdrawiam

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie jestem pewny na 100% (nie chce mi się klikać :P), ale na 99.99% we wszystkich budynkach w których jest uwzględniony czas na sprzątanie i przygotowanie do pracy w cyklu, najkrótszy czas to 6 sekund, gdy postawimy dany budynek po lewej czy prawej stronie magazynu

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    także byłem tym zaskoczony ze czas przeygotowania/sprzetanie zminia sie w zależności od odległości. Każdy rodzaj budynku powinien miec ten czas stały niezależnie od odległości.

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    A gdzie w tej ankiecie opcja dla tych ktorym pasuje obecny stan rzeczy i nie chca nic zmieniac?
    Ogolnie ankieta zle skonstruowana

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Draxopix Zobacz posta
    A gdzie w tej ankiecie opcja dla tych ktorym pasuje obecny stan rzeczy i nie chca nic zmieniac?
    Ogolnie ankieta zle skonstruowana
    Wybierz 2 opcję, jest dla tych którym pasuje to co jest... A tak w ogóle napisz coś konkretnego co wniesie coś do tematu, a nie pierdoły piszesz patrząc na Twoje posty...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja myślę Androm3da, że różnica w czasie jest spowodowana również wiekiem osadnika. Młodszy osadnik ma szybsze nogi i szybki umysł. Gdy widzi, ze budują miejsce pracy i będzie miał blisko do magazynu, to szybciutko tam składa CV, no i ze względu na dłuższy czas produkcyjny młodego osadnika (czyt. mniej lat = dłuużej popracuje w jednym miejscu), zostaje on zatrudniony w danym miejscu. Starszym osadnikom pozostaje praca w dalszych zakątkach. I stąd różny czas sprzątania - starszy osadnik wolniej sprząta.

Osadnik Awatar nerwusek
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ankieta niepoprawnie skonstruowana. Podoba mi się pomysł uściślenia sprzątania i przygotowania danego typu budynku powinien byc taki sam, jednak droga uzależniona od odległości od magazynu. Rzeczywiście to trochę dziwne, ale może im dalej osadnik musi drałować tym bardziej zmęczony jest i wolniej przygotowuje miejsce pracy a po wytworzeniu surowca jest równie zmęczony i wolniej sprząta w myśl " o rany teraz to nieść tyle drogi". Taka dygresja śmieszna się nasunęła. Jednak pomysł z uściśleniem sprzątania i przygotowywania dla danego budynku jest trafny - powinien być taki sam.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Kolejna osoba niezadowolona z ankiety, chyba się pochlastam :P

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Wybierz 2 opcję, jest dla tych którym pasuje to co jest... A tak w ogóle napisz coś konkretnego co wniesie coś do tematu, a nie pierdoły piszesz patrząc na Twoje posty...
    Niebardzo wiem co moje inne posty maja wspolnego z twoja ankieta
    Napisalem konkretnie "ogolnie ankieta zle skonstruowana"
    Polecam zanim dodasz ankiete na temat swego pomyslu moze go jakos bardziej rozwin bo glowny zamysl jest ale brak szczegolow
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...an%C3%B3w-Elit
    zobacz jak poznanczyk swoj pomysl rozwinął
    Może się i czepiam, ale dlaczego tak ma być, że kazdy budynek ma miec czas 6 sek na sprzatanie, czas sprzatania stajni ma byc taki sam jak opactwa ? ?
    Pozatym nie kumam tego 8 sek to nie koniecznie musi byc 8 sek

PS nie chlastaj sie tylko rozwin swoj pomysl popraw ankiete i pogodz sie z krytyka jesli taka nastapi
    Ostatnio edytowane przez Draxopix ; 18.10.2012 o 17:30

Uprawnienia umieszczania postów