Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zabrali mi akt własności studni artezyjskiej...

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Zabrali mi akt własności studni artezyjskiej...

Za szturmowanie serwera testowego otrzymałem "akt własności studni artezyjskiej".
    Zbudowałem, podziwiałem, jak się woda skończyła, znalazłem w gwieździe, ponownie zbudowałem, nawet znalazłem wyeksponowane miejsce w mojej wiosce. Ale jakoś ostatnio - zauważyłem wczoraj - studnia artezyjska zniknęła! Na mapie jej ikonka została zastąpiona przez zwykłą studnię... A dzisiaj rano woda się skończyła... I już nie ma w gwieździe aktu własności.

Mam pytanie:
    1) czy akt własności był czasowy?
    2) czy to jednak błąd w oprogramowaniu?
    3) jeżeli to błąd, to czy mogę liczyć na zwrot studni artezyjskiej?

Początkujący Osadnik Awatar FroosTy
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mucha, to że studnia po wyczerpaniu wracała do gwiazdy było błędem gry. Admin wiele razy pisał na forum, ze to zostanie naprawione i tak też się stało. Jak widzisz nikt Ci nic nie zabrał, po prostu skończyło się korzystanie z błędu gry

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    BB_xaar czemu itemy które znikają po wyczerpaniu dalej nazywają się aktem własności? Czemu w opisie u kupca nie ma wzmianki o tym? Wprowadzanie w błąd czemu ma służyć? Zmieniliście "działanie" studni, to trzeba było zmienić nazwę i opis. Kiedy zostanie to sprostowane w grze a nie na forum?

Serwer
    Nowa Ziemia
    szpilek masz akt własności budynku który jest "wyczerpywalny", ma określoną ilość zasobu więc to chyba jasne że po jego wyczerpaniu te zasoby znikają a nie cudem się zwracają. Jakby to była studnia bez limitu zasobów to zrozumiale, że jest sobie i jest. Ale skoro ma limit to wiadome, że wszystko co dobre się kończy

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez FroosTy Zobacz posta
    szpilek masz akt własności budynku który jest "wyczerpywalny", ma określoną ilość zasobu więc to chyba jasne że po jego wyczerpaniu te zasoby znikają a nie cudem się zwracają. Jakby to była studnia bez limitu zasobów to zrozumiale, że jest sobie i jest. Ale skoro ma limit to wiadome, że wszystko co dobre się kończy
    Wszystko ok, tylko że użycie do nazwy "akt własności" wprowadza w błąd. Wystarczy w nazwie "studnia artezyjcka" i kropka. To samo jest z "Aktem własności bujnego pola pszenicy" ? Młyn wodny nie jest poprzedzony, że jest to akt własności. To jest poprostu zwykłe wprowadzenie w błąd. Albo błąd w tłumaczeniu. BB_xaar podkreślał wielokrotnie, że wersja Beta dotyczy tylko tłumaczenia na język polski, bo cały mechanizm gry działa idealnie
    Ostatnio edytowane przez szpilek ; 16.10.2012 o 15:44

Serwer
    Nowa Ziemia
    szpilek jakoś jak był akt własności pola z zbożem to nikt nie narzekał, że nie wraca. szukasz dziury w całym

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    oczywiście, że opisy u kupca sa niekompletne, mało mówią i łatwo w coś wtopić
    to taka technika

niby przez lenistwo, bo opisy są nieaktualne, ale po co poprawiać, jak można skosić dzięki temu troche kasy i zająć sie innymi featurami, które tez pewno przyniosa kase ;]

szpilek, naprawde nie wiedziałeś? ;d

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Tindaloo Zobacz posta
    szpilek, naprawde nie wiedziałeś? ;d
    pierwsze słyszę ?! to oznaczałoby, że tworcy gry chcą z userow zrobić idiotów ;>

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    chciec to sobie mogą, ale czy zrobią to zalezy od gracza, jak ktoś ma jakieś wątpliwości można zapytać na forum, albo wysłac ticketa do supportu, wtedy masz gwarancje że nikt nie zrobi z Ciebie idioty

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    set, nie żebym się czepiał, albo w obu przypadkach opisujesz BB
    z jednej strony sugerujesz, że chcą z nas zrobić idiotów, a w drugim, że niby support BB tego nie zrobi ;d
    dostrzegasz sprzeczność?

chyba minąłeś się z sednem sprawy ;d

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów