Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Zablokowane konto BŁĄD W OBSZARZE !!!!!

Karlotka
    Ja już i tak wiem że oleją moją sprawę i zapene umrze to śmiercią naturalną, obym się myliła może miło się rozczaruję ale dziękuję wszystkich za wsparcie jedyne wsparcie to zawsze tylko w graczach :-*

Osadnik Awatar RinMe
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Powiem tak: za kilka dni dostaniesz wiadomość z supportu, że wiedzą o Twoim problemie i przekazali go do dalszej analizy i maja nadzieję, że przy następnej konserwacji w jakiś czwartek Twój problem sam się naprawi. Tak działa Polski support

Karlotka
    no tak to jest najlepsze rozwiązanie przeczekać i zobaczyć czy problem się sam rozwiąże w takim razie byle do czwartku tylko którego czwartku którego roku ha ha ha co ze stratami ?? akurat w event

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Z tego co czytałem na innych forach(angielskie,niemieckie) to problem trwa od samego początku, swoja droga to szczyt bezczelności wiedzieć ze ludzie tracą konta i nadal sprzedawać grę w sklepach i wirtualna kasę jaką są klejnoty...po prostu brak słów!

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zgadza się, czasami by przywrócić pełną funkcjonalność konta potrzeba trochę czasu (np. poczekać do najbliższej konserwacji), jednak problemów tego typu na pewno nie ignorujemy. Najlepszym rozwiązaniem jest zgłoszenie problemu bezpośrednio do Supportu i poczekanie na odpowiedź.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Soliren Zobacz posta
    Dzień dobry,

Support pracuje od poniedziałku do piątku, w określonych godzinach. W sobotę i niedzielę nie.
    Jeśli wysłałeś wiadomość w czwartek, to dostaniesz odpowiedź. Ale na równo w czwartek/piątek wysyłali swoje wiadomości też inni gracze. Są też pewnie wiadomości z innych dni. Nie jesteś jedynym graczem na TSO, wiem że wielu by chciało być obsłużonym natychmiast lecz support ma określony czas pracy i określoną "moc przerobową". Kilka tysięcy osób na każdym serwerze, jest ich 7. Wyobraź sobie że nawet 200 zgłoszeń dziennie. To są oczywiście wzięte liczby z powietrza, może być więcej zgłoszeń. Trzeba cierpliwie poczekać.

Pozdrawiam,
    MOD_Soliren
    Według twoich wyliczeń to jest jakieś 30-50 wiadomości na osobę dziennie. Czyli dwie godziny dziennie na odpowiedzi dla odpowiadacza, bo więcej nie potrzeba czasu na te często bzdury w odpowiedzi ;>

BB_xaar naprawa prostych błędów w bazie danych to kwestia kilku minut, większych godzinę do kilku (jak trzeba stworzyć duplikat (w tym wypadku wyspy) ręcznie. Jak to się ma do twoich odpowiedzi? Że to wszystko ciągnie się tygodniami?

Czy w ogóle polski support to jest jakiś władny, czy tylko przekazuje dalej?
    Ostatnio edytowane przez BB_xaar ; 15.10.2012 o 17:15 Powód: Proszę korzystać z opcji "Edytuj".

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A do tego dochodzi jeszcze jeden problem, cała giildia ma zablokowane zadania gildyjne poprzez blokade tego konta !

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    szpilek, niestety nie mogę odnieść się do podanych przez Ciebie czasów, nie znam się na "naprawianiu błędów w bazie danych".

Zgaduję, że odnosisz się do błędów skutkujących komunikatem "obszar serwera uszkodzony". Część z nich może zostać wyeliminowana przez Support, jednak są i takie, które wymagają dokładniejszej analizy przez techników pracujących nad grą - a to niestety trwa.

GrzesMk4, jeżeli dobrze widzę, to lider Twojej gildii nie jest zablokowany. Tak czy inaczej: mogę już teraz napisać, że w najbliższym czasie (jeszcze w tym roku) powinna pojawić się ciekawa aktualizacja związana z misjami gildii - wraz z kilkoma poprawkami.

Początkujący Osadnik Awatar Wazyl
    Serwer
    Nowy Świat
    Witam, więc wypowiem się jako GM gildii Żelazny Tron. Wszystko co zostało powyżej opisane swoją własną ręką, palcem czy nogą podpisuje swoim imieniem. Te 200 dziennie zgłoszeń jest wyssane z palca a piszę tu z pozycji Admina World of Warcraft na prywatnym serwerze, gdzie wiem ile ticketów dziennie przychodzi, wiem jakiej treści one są i większość "problemów" leży po stronie graczy. jednie w tym temacie polemizuje, ale myślę że Wasza praca od naszej niewiele się różni i większość problemów rozwiązywane jest za pomocą listy komend jakie macie podane przed Developerów. Problem mojej podopiecznej faktycznie wygląda poważnie i rozumiem, że może uruchomić cały łańcuch procesu.Pewnie przykład ten wyglądałby tak:
    Mod pierwszego stopnia nie rozumie problemu, podbija wyżej, następny też nie wie co z tym fantem zrobić i podbija wyżej, następny już nie pracuje i powstał problem po stronie gracza. Czemu? Bo już w momencie osoby która nie umiała rozwiązać problemu powinien poza podbiciem błędu wyżej, powiadomić gracza o tym, że sprawę badacie i trwają pracę nad naprawą a o postępach będziecie informować ją w miarę postępu. Na przykład tak to powinno wyglądać.

Kolejny problem jakim stała się blokada konta to zadania gildii: Karlotka jako ostatnia "oddawała zadanie", wyrzuciło ją z gry. Wszystkim aktualne zadanie zniknęło wskakując na jego miejsce następne ALE nie zmieniło statusu z oczekującego na aktualne. Co powoduje blokadę zadań. Nie próbowałem anulować zadania i testować czy następne jakie się pojawi będzie aktualne czy oczekujące. Jeśli odgórnie taką dacie radę na pewno tak zrobimy. Tymczasem czekamy aż postawicie konto Karlotki.

Oczekuje że nie potraktujecie tego postu jako ataku na Was ani żadnego z powyższych. Chcielibyśmy tylko aby z graczem się komunikować kiedy problemy są ważne lub bardzo ważne. Abyście nie byli wobec nas Zeusem bezlitosnym, który tylko ciska piorunami w robaki zwane ludźmi. Wielu graczy będzie miało pretensje, żale, będzie niemiłych i oschłych, ale na pewnego rodzaju stanowisku już powinno się być poważnym i nie zachowywać się jak dziecko w piaskownicy: bo to moja piaskownica, nie podoba się to do domu... Tylko jak ten cierpliwy rodzić uspokoić, wytłumaczyć, porozmawiać. Na końcu karać dopiero. Czekamy wszyscy w gildii w napięciu i wspieramy Karlotkę jak tylko możemy i mamy nadzieję że pomimo błędu jaki mógł powstać na jej koncie, osoby które programują tą grę będą potrafili jej pomóc i przywrócą do życia nam naszą Karlotkę. Z wyrazami szacunku i pozdrowieniem.
    Wazyl

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A nie może poprostu na takie tematy i problemy odpisywać gość co naprawia takie sprawy ? Mógłby chociaż napisać czy taki problem jest w kolejce do naprawy... Bo Ciebie rozumiem BB_xaar, bo skoro tego nie robisz to nie jesteś w temacie i piszesz troche wymijająco skoro się domagają

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów