Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Niezaliczane zadania eventowe

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Niezaliczane zadania eventowe

Dziś dopadł mnie błąd z zaliczaniem zadań - rzuciłem w sumie już 2 znajomym Ciemność ( czyli w sumie 4 Ciemności - 20 dyń w plecy )
    jako załącznik skrin dokumentujący fakt wrzucenia 2 ciemności i niezaliczenie tej części zadania
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: bug_screen.jpg, 
wyświetleń: 272, 
rozmiar: 99.3 KB, 
ID: 646.  

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Tego zadania czasami nie zalicza jak zapodasz ciemnosc na 2 budynki takiego samego rodzaju. Tu dales obie ciemnosci na godpodarstwa. Radze na przyszlosc zaciemniac 2 rozne budynki. Mnie tez podobnie niezaliczylo i musialem kupic jeszcze 1 ciemnosc i 5 dyniek w plecy. Po zapodaniu na inny budynek dopiero wykonalem zadanie. Szkoda, ze takiego info nie bylo w zadaniu. A moze to po prostu blad gry.

Osadnik Awatar Picasso_PL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tutaj błąd nie polega na tym na co rzucasz, tylko jest błąd w kodzie gry.
    Skoro nie zalicza ci rzucania ciemności, to rzuć znajomemu:
    - 2x półmisek
    - 2x kanapka
    - 2x kosz
    Jedno z tych 3 rzeczy na pewno zaliczy zadanie

Niestety bug w grze, ale najważniejsze, że wogóle idzie zaliczyć to zadanie ..... ja zanim to się dowiedziałem to utopiłem 20 dyń :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    no, ja utopiłem w sumie 25, bo jak zalogowałem się na innym kompie po 3-4 godzinach, to licznik przestawił się w pozycję 1/2
    następnego dnia nadal tak stało, więc spróbowałem ponownie rzucić ciemność i zaliczyło zadanie

a co do rzucania na różne budynki - pierwszemu znajomemu rzuciłem na różne, drugiemu - w sumie nie pamiętam (skrin jest z mojej wyspy, to moje gospodarstwa "padły"), ponadto, to byli moi znajomi, osoby spoza gildii

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Informacja o problemie (uaktywnienie ciemności nie zawsze zalicza zadanie) została już przekazana dalej. Tak jak było to już sugerowane kilka razy, w takiej sytuacji można spróbować uaktywnić inną premię (na wyspie znajomego), na przykład półmisek ryb - zazwyczaj pomaga. Jeśli byłoby inaczej, proszę napisać do Supportu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Na zakończenie mogę tylko dodać DZIĘKUJĘ ZA REAKCJĘ
    Otrzymałem zwrot 10 dyń i pomimo tego, że w sumie straciłem więcej (rzucona przez znajomego Ciemność na moich budynkach wygasła, więc przez ten błąd straciłem więcej dyń) jest dla mnie satysfakcjonująca.

Uprawnienia umieszczania postów