Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Znikające dynie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Znikające dynie

Mam dwa małe "smentarze". Wybudowane niemal równocześnie. Na jednym nadal mam 44 dynie, na drugim tylko 41. A przecież czas zbioru to 8 godzin. WTF ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Mam dokładnie taki sam problem, postawiłem wszystkie "smentarze" jeden za drugim, a przy małym mam ok 1h:30 minut, przesunięcia czasowego, co więcej, z "smentarza" co szybciej czas upłyną nie dostałem dyń.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Błędne wyświetlanie informacji o czasie/stanie dóbr w magazynie może mieć podłoże w nieaktualnych/błędnych danych w pamięci podręcznej przeglądarki. Jeśli wyczyszczenie cache nie pomoże, warto zgłosić problem bezpośrednio do Supportu.

mktiger
    a reset czasu produkcji dyn na malych smentarzach?? mialem 3h do konca produkcji - teraz mam 8 ;/

Osadnik Awatar Picasso_PL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problem leży po stronie producenta gry, a nie naszych przeglądarek .....
    Jest błąd w kodzie. U mnie także wystąpiła taka awaria:
    Zbudowałem pola (8 godzinne) przed 9 rano .... o 19 była zbiórka (w jaki sposób?) i pokazuje, że zabrało po jednej dyni z pola .....
    Miałem premie policzone tak, żebym nie musiał bufować o 4 rano pól .... i kaplica .... przez błąd gry będę musiał jakoś to rozwiązać samemu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    problem w tym że system produkcji zawsze był jakiś dziwny... i to nie jest problem który sie teraz pojawił, lecz był od zawsze. Teraz tylko to się stało istotne, bo jak się w piekarni cofnie cykl, to nikt tego nie zauważy. Może się tylko dziwić czemu ze wszystkich studni ludzie w tej samej chwili wynoszą wodę, skoro każda z nich była zbudowana kiedy indziej, ale nikt się wodą nie będzie przejmował. Z dyniami to już niestety coinnego...
    Mogę powiedzieć co wynika z mojego doświadczenia. prawdopodobnie serwer wogóle nie zajmuje się naszą wyspą kiedy jesteśmy wylogowani. W momęcie zalogowania oblicza nam ile czego się wyprodukowało i nam to dodaje do magazynu, a wszystkie cykle są resetowane, z pewnymi wyjątkami, prawdopodobnie faza cyklu jest ustalana losowo, lub coś w tym rodzaju, to juz pytanie do tych co to projektowali.
    W tym systemie jest mnustwo luk i błedów... często się zdarza że soś powinno być wyprodukowane a nie jest, mimo że wszystkie potrezbne składniko do produkcji były obecne.
    Generalnie lepiej zostawiać włączony komp i się nie wylogowywać, bo inaczej Bóg jeden wie co się może stać...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Mnie nie dość że cofa co jakiś czas cykle produkcji to jeszcze z magazynu dynie znikają i sadze żę ma to związek jedno z drugim Dwie godziny temu miałem ze 20 dyń wiecej niż teraz. Może to celowy zabieg żeby nie mieć ich za wiele. Wychodzi na to że trzeba zapisywać stan magazynu przed każdym wylogowaniem. A człowiek marnuje kosze i inne premie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    miałem podobnie a mianowicie postawiłem 3 małe smentarze (czas produkcji 1 dyni to 8H) patrze po 2 godzinach a tam dopiero minęło 10 minut,

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    DRAMAT!!dlaczego niektórzy dostali 8 pól a inni 9!!!!!!!!! Zenada!

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    kazdy dostal 9, a jak ktos ma8 niech pisze do supportu z jakims udokumentowaniem tego faktu, bo na "ładne oczy" raczej nikt nie uwierzy

a jeśli ktos usunął pole z mysla ze wróci do gwiazdy i znow bedzie pełne to ma problem

Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów