Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Znikające dynie

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie usuwałem to raz, napisałem juz daaawno temu to dwa, a trzy - jak sie skonczy wydobycie pola to koniec zabawy, nie da sie kupic nowego ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    to jakaś żenada ten event, buduję smentarze 3 zwykle i nagle na jednym do końca produkcji pozostało 1,5h a na pozostałych 4h. Na małych smentarzach kolejny problem po wyłączeniu z pauzy i zalogowaniu się ponownie po 5h na konto co widzę, że na wszystkich do następnego zbiory pozostało 6,5h??? kurna jakim cudem?? okienko z handlem się sypie, chcę uporządkować sobie np. na 6 stronie handlu surowce to wywala mnie na pierwszą stronę, żenada. Zrobili event byle jak na szybkiego, aby tylko ludzie wydawali pieniądze na coś co nie działa.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Jest wlasnie takie bezsensowne ograniczenie zebysmy za duzo dyniek nie mieli. Desperatow to oczywiscie nie powstrzyma bo od czego sa diamenty. A BB tylko rece zaciera i patrzy jak sie mordujemy dodatkowo jeszcze z bledami gry...

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja tam programista nie jestem ale bledy w grze po stronie serwera wystepuja wtedy kiedy sa one u WSZYSTKICH przyklad dubble buff jesli nie wystepuja u WSZYSTKICH to nie sa bledy serwera bo nie wyobrazam sobie ze codziennie jest losowanie komu wywali blad .Problemow z smentarzami nie maja wszyscy wiec hmm odpowiedzcie sobie sami co tam u was jest i co namotaliscie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To, że problem dotyczy części wcale nie znaczy, że nie jest to wina serwera i programistów. Np. za mało przydzielili pamięci, "przekręcił" się licznik itp. Różne mogą być powody.

Co do nieprawidłowego liczenia w moim przypadku jedyne co mogło mieć wpływ to przedwczesne rzucenie premii (raz przeze mnie, raz przez znajomego), która ze względu na długi czas produkcji nic nie dała. Ale przecież premia nie powinna wpływać na czas produkcji, tylko na ilość towaru.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w kazdym evencie ilość "darmowych surowców" jest ograniczona, na wielkanoc 10przygod x 40 jaj, reszta odkrywcy i handel, na euro 6przygód x 90 piłek + z zadan dziennych, reszta z handlu, teraz tez masz z sementarzy + z kilku zadanek, reszta z handlu no i ewentualnie za klejnoty.

Jakby można było miec nonstop nieograniczona ilość do łatwego zdobycia to co to za przyjemność, chyba ze dla leni

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Dziś sprawdzałem, zostało 16 minut do zakończenia cyklu, gdy wyłączałem komputer na 2h. Po tym czasie okazuje się ze dyń w magazynie nie przybyło.
    Albo czas został zrestartowany, albo dynie nie trafiły do magazynu.

Czas produkcji jaki policzył serwer jest 32h, natomiast faktycznie było 50h (dotyczy małych smentarzy) od chwili postawienia.
    Dodatkowo policzyłem ile ubyło dyn z smentarzy, a ile trafiło do magazynu i okazuje się że w magazynie brakuje. (już nie mówiąc ile powinno być wyprodukowanych).

Pamięć przeglądarki czyszczona, problem zgłoszony do suportu, jednak nie odpisują. W przypadku innych błędów odpowiedź byla natychmiastowa.
    Widać wiedzą o problemie, jednak nie wiedzą jak "politycznie" go wytłumaczyć

Szkoda że dyń nie można pozyskiwać na przygodach, tam problemu nie było.
    Ostatnio edytowane przez Idziq ; 13.10.2012 o 12:10

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie również występuje błąd z liczeniem czasu produkcji. Zbufowałam pole kanapką jak było mniej niż 2h do końca produkcji, wyłączam grę, wracam za 1h a tu jeszcze 6h do końca produkcji! I tak jestem do tyłu parę godziny na produkcję dyni i kanapka poszła w piździet :/

mktiger
    wlasnie znow zauwazylem reset czasu produkcji dyn - na 6 polach !!! juz nie tylko małe ale zwykle rowniez, na ipmonujacych nie zauwaze bo cza produkcji za krotki, a nie sprawdzam co chwila

jak mamy skonczyc ten event i kupic cokolwiek skoro braknie mi dyn - z pol jest za malo zeby kupic gienka, trzeba non stop na buffie jechac, te kilka zadan od Eliota to smiech na sali, a do tego jeszcze non stop reset czasu produkcji, co jest mam siedziec 24h przy grze i pilnowac???

po co byly te testy ??? jesli wytepuja takie bledy to albo ktos olal sprawe, albo maja graczy w duszy, co tam - braknie im to niech se dokupia za klejnoty

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Na imponujących też czas skacze jak chce, 10 min przed końcem rzucam rybki na wszystkie 3 pola, po 10 min się okazuje że dwa wyprodukowały dynie a trzecie ma jeszcze 20 min do końca. Żeby się zresetowało do początku cyklu to jeszcze jakoś tam jestem w stanie zrozumieć ale tak to już w ogóle nie łapie o co chodzi.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów