Przecież Xaar napisał, że nie powinny się już pojawiać![]()
Przecież Xaar napisał, że nie powinny się już pojawiać![]()
Jak nie pojawiać? Dziś jest już 18 graczy a jednego z nich wojska na mapie. Czekam na odpowiedź supportu bo odpowiedź od sprzedającego mam. Nic z niej nie wynika.
Najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Zdziebud, dziękuję za zgłoszenie tej sytuacji - przekażę ją dalej (do sprawdzenia).
a proszę bardzo.
Dziś jest 20 graczy i wojska dwóch z nich na mapie. Znaczy się albo przygoda jest nadal sprzedawana przez dz1eciaka albo jakieś cuda.
A support hmm no nic czekam dalej na odpowiedź. Mogę robić przygody, mogę zapraszać innych ale mnie nie mozna zaprosić do przygody.
Świat jest jednak pełen cudów.
czekam ot i juz
Bo naprawienie samego handlu, żeby nie można było wielokrotnie wystawić tego samego przedmiotu (o ile to w ogóle nastąpiło) to tylko jeden z elementów rozwiązania problemu z trefnymi przygodami. Trzeba mieć świadomość, że w czasie funkcjonowania tego błędu w ten sposób zostało wprowadzonych do obiegu mnóstwo przygód i one nadal mogą być sprzedawane (tylko już nie rozmnażane). Załóżmy, że ktoś sprzedał 10 razy przygodę X: 9 osób ją odpaliło i utknęło, a dziesiąta stwierdziła, że nie chce jej się tej przygody robić (albo nie chce ryzykować) i sprzeda/odda ją dalej. Nowy właściciel trafi na tę samą mapę.
Nie znam oczywiście szczegółowo silnika gry, ale na jakieś 99% jestem pewna, że problem jeszcze dłuuugo będzie powracał (i nigdy w pełni nie zostanie wyeliminowany) jeśli nie naprawi się go kompleksowo - poprzez usunięcie z gry wszystkich egzemplarzy 'rozmnożonych' przygód (oczywiście za jakąś rekompensatą dla właścicieli).
Tak jak jestem w stanie zrozumieć, że w każdym oprogramowaniu mogą w czasie jego eksploatacji ujawniać się błędy, tak fakt kompletnej bezradności i opieszałości w kwestii ich naprawiania jest po prostu skandaliczny. Jak również to, że istnieje wiele błędów, które są systematycznie zgłaszane przez graczy, a support konsekwentnie zaprzecza ich występowaniu i udaje, że nic złego się nie dzieje! A to, że osoby które nacięły się na trefne przygody tygodniami nie mogą ich opuścić po prostu nie mieści mi się w głowie (w każdej innej normalnej grze support powinien te przygody anulować najdalej w przeciągu 24h i grzecznie przeprosić gracza za niedogodności, które go spotkały).
Ostatnio edytowane przez Vinga666 ; 31.10.2012 o 16:30
Zdziebud, faktycznie, ta przygoda została pominięta przez skrypt naprawczy - nie mam pojęcia dlaczego. Proszę zgłosić się do Supportu po rekompensatę.![]()
BB. Sprawa kasy rozwiązana. Dziękuje. Przygoda nadal wisi ale mam nadzieje że w piątek po przerwie technicznej zniknie.
Dla mnie sprawa jest zamknięta. Dzięki.
Też mam problem z przygodą pochodzącą z handlu - "Na końskim grzbiecie". Zniszczyłam wszystkie obozy, a zakończenia przygody brak, ciągle jest aktywna.
Zgłosiłam do supportu, ale zanim przeczytają zgłoszenie czas przygody się skończy.
Problem się rozwiązał - po ok. 3 godzinach przygoda się "odblokowała" i pojawiła sie funkcja "zakończ".
Ostatnio edytowane przez Migotka79 ; 04.11.2012 o 00:22
Witam. Mam problem z przygodą Wiktor. Po odpaleniu okazało się że jestem jako lot i wszystkie obozy są pokonane. Zgłosiłam już sprawę do Supportu, ale na razie cisza.
Tez tak miałem z WIKINGAMIale na szczęśćie mnie odblokowało po 4 dniach a support nie odpowiedział do dzis
napisałem raz jeszcze maila zobaczymy co teraz ktoś musi mi oddać przygodę którą nie mogłem skończyć
a i ciekawe co z pd które bym zdobył dzieki tej przygodzie :P Support jest pewno zawalony robotą bo jak czytam fora to częsty przypadek
ale liczę że to się naprawi wraz z konserwacją serwera
![]()