Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: 3 osoby w okradać bogatych - uwaga na kupowanie przygód

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Przecież Xaar napisał, że nie powinny się już pojawiać

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jak nie pojawiać? Dziś jest już 18 graczy a jednego z nich wojska na mapie. Czekam na odpowiedź supportu bo odpowiedź od sprzedającego mam. Nic z niej nie wynika.
    Najlepsze kasztany są na placu Pigalle

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zdziebud, dziękuję za zgłoszenie tej sytuacji - przekażę ją dalej (do sprawdzenia).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    a proszę bardzo.
    Dziś jest 20 graczy i wojska dwóch z nich na mapie. Znaczy się albo przygoda jest nadal sprzedawana przez dz1eciaka albo jakieś cuda.
    A support hmm no nic czekam dalej na odpowiedź. Mogę robić przygody, mogę zapraszać innych ale mnie nie mozna zaprosić do przygody.
    Świat jest jednak pełen cudów.
    czekam ot i juz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Bo naprawienie samego handlu, żeby nie można było wielokrotnie wystawić tego samego przedmiotu (o ile to w ogóle nastąpiło) to tylko jeden z elementów rozwiązania problemu z trefnymi przygodami. Trzeba mieć świadomość, że w czasie funkcjonowania tego błędu w ten sposób zostało wprowadzonych do obiegu mnóstwo przygód i one nadal mogą być sprzedawane (tylko już nie rozmnażane). Załóżmy, że ktoś sprzedał 10 razy przygodę X: 9 osób ją odpaliło i utknęło, a dziesiąta stwierdziła, że nie chce jej się tej przygody robić (albo nie chce ryzykować) i sprzeda/odda ją dalej. Nowy właściciel trafi na tę samą mapę.
    Nie znam oczywiście szczegółowo silnika gry, ale na jakieś 99% jestem pewna, że problem jeszcze dłuuugo będzie powracał (i nigdy w pełni nie zostanie wyeliminowany) jeśli nie naprawi się go kompleksowo - poprzez usunięcie z gry wszystkich egzemplarzy 'rozmnożonych' przygód (oczywiście za jakąś rekompensatą dla właścicieli).
    Tak jak jestem w stanie zrozumieć, że w każdym oprogramowaniu mogą w czasie jego eksploatacji ujawniać się błędy, tak fakt kompletnej bezradności i opieszałości w kwestii ich naprawiania jest po prostu skandaliczny. Jak również to, że istnieje wiele błędów, które są systematycznie zgłaszane przez graczy, a support konsekwentnie zaprzecza ich występowaniu i udaje, że nic złego się nie dzieje! A to, że osoby które nacięły się na trefne przygody tygodniami nie mogą ich opuścić po prostu nie mieści mi się w głowie (w każdej innej normalnej grze support powinien te przygody anulować najdalej w przeciągu 24h i grzecznie przeprosić gracza za niedogodności, które go spotkały).
    Ostatnio edytowane przez Vinga666 ; 31.10.2012 o 16:30

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zdziebud, faktycznie, ta przygoda została pominięta przez skrypt naprawczy - nie mam pojęcia dlaczego. Proszę zgłosić się do Supportu po rekompensatę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    BB. Sprawa kasy rozwiązana. Dziękuje. Przygoda nadal wisi ale mam nadzieje że w piątek po przerwie technicznej zniknie.
    Dla mnie sprawa jest zamknięta. Dzięki.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Też mam problem z przygodą pochodzącą z handlu - "Na końskim grzbiecie". Zniszczyłam wszystkie obozy, a zakończenia przygody brak, ciągle jest aktywna.
    Zgłosiłam do supportu, ale zanim przeczytają zgłoszenie czas przygody się skończy.

Problem się rozwiązał - po ok. 3 godzinach przygoda się "odblokowała" i pojawiła sie funkcja "zakończ".
    Ostatnio edytowane przez Migotka79 ; 04.11.2012 o 00:22

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam. Mam problem z przygodą Wiktor. Po odpaleniu okazało się że jestem jako lot i wszystkie obozy są pokonane. Zgłosiłam już sprawę do Supportu, ale na razie cisza.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Tez tak miałem z WIKINGAMI ale na szczęśćie mnie odblokowało po 4 dniach a support nie odpowiedział do dzis napisałem raz jeszcze maila zobaczymy co teraz ktoś musi mi oddać przygodę którą nie mogłem skończyć a i ciekawe co z pd które bym zdobył dzieki tej przygodzie :P Support jest pewno zawalony robotą bo jak czytam fora to częsty przypadek ale liczę że to się naprawi wraz z konserwacją serwera

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów