Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: lagi na serwerze lub sam nie wiem już co

Początkujący Osadnik Awatar miki752012
    Serwer
    Nowy Świat
    Chciałbym również wyraźnie zaznaczyć, że nikt nie "traci" konta. Zgadza się, w wyjątkowych sytuacjach konto może zostać zablokowane w wyniku błędu, jednak wystarczy zgłosić to do Supportu - wtedy sytuacja zostanie przeanalizowana, a rozwiązanie wdrożone tak szybko jak to możliwe.

BB_xaar wiesz co się robi kotkiem i młotkiem??? co dla CIebie oznacza wyjątkowa sytuacja??? może to chęć normalnej gry ze znajomymi???
    pozwólcie że wrócę do tematu "tracenia" konta
    2 osoby z naszej gildii nagle zniknęły, jak sie okazało bład na serwerze zablokował im możliwość wchodzenia na własną wyspę, czy to jest normalne???
    taka sytuacja trwa od ponad 2 tygodni i proszę nie pisz ze support cokolwiek analizuje bo wiemy że tak nie jest.
    Gdybyście mieli jaką kolwiek kontrolę nad tym co sie dzieje w grze napisalibyście nam uczciwie ludzie jest błąd nie róbcie tego i tego pracujemy nad jego usunieciem.
    czemu zamiatacie problem pod dywan...
    Jedna z zablokowanych przez błąd osób pisała do was w chwili kiedy zablokowana została przygoda a na wyspę mogła wchodzić... i co zrobiliście?? - a no nic - żadnej reakcji - bo po co...
    zbywacie ludzi odpowiedziami że sie staracie coś robicie, potem proponujecie reset konta, potem zapada milczenie.... i nagle wiadomość pracujemy nad usunięciem problemu i nadal nic...
    Napiszcie nam uczciwie gdzie jest problem, czego unikać jak sie zabezpieczyć przed takimi problemami
    bo to nic przyjemnego wchodząc na wyspę zobaczyć komunikat wystąpił nieoczekiwany błąd serwera
    a przy okazji takie błędy występują też na innych serverach, to nie są jednostkowe przypadki
    oczekuję konkretnej odpowiedzi kiedy usuniecie błąd tak aby wszyscy gracze mogli wrócić do gry
    a jezeli nie potrafisz na to odpowiedzieć to powiedz mi konkretnie kto potrafi - zapytam z przyjemnością
    pozdrawiam
    miki

Początkujący Osadnik Awatar staszko25
    Serwer
    Nowy Świat
    miki w pelni sie z toba zgadzam no i czekam co pan madry odpowie i czym znow zablysnie albo znow czyms postraszy a moze powie nam o zasadach

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Tak czytam ten - kolejny z wielu - wątek, który, patrząc z boku, wygląda jak odbijanie piłeczki między wkurzonymi błędami graczami a enigmatycznym supportem, który nieustannie analizuje i sprawdza i próbuje naprawić. Dodatkowo wszystko robi ustami admina tak, aby wszyscy byli kryci - nikt z supportu konkretnie siedzący w temacie się nie wypowiada, zaś admin oczywiście też jest kryty, bo przecież on sam nie wie, on tylko pośredniczy. Rozumiem, że taka jest konwencja, w której uczestniczy. Będąc swoistym buforem między graczami a supportem nie jest widocznie w stanie zrobić więcej niż doradzanie i łagodzenie sytuacji, jednakże to jest IMHO krycie nieudolności twórców.
    Serio zastanawiam się czy jest sens dalszego grania w tę grę. Czy aby faktycznie biorąc do serca obietnice supportu mogę być spokojna, że dalsze angażowanie się za kilka miesięcy na wyższych levelach nie przysporzy mi frustracji, której obecnie Wy doświadczacie?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Panie i Panowie co tu dużo mówić "wersja Beta " i wszystko jasne ;(

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Otteporowo, no cóż BB_xaar sam przyznał oficjalnie, że oznaczenie beta jest wyłacznie ze względu na tłumaczenie, na fakt ze jest to wersja tłumaczona. Co z resztą pokrywa się z rzeczywistością, bo w DE działa ten sam silnik, ale nie ma oznaczenia beta.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    BB_xaar, muszę przyznać ze twoje wyłączenie się z wątku jest symptomatyczne.

Biorąc pod uwagę fakt, ze wszelkie formy protestu, są przez moderatorów - zamiast wysłuchane - tępione w zarodku banami. Najpierw było łagodnie , teraz już po 48 godzin. A co tam ! W tym np. moje pytania , zadane proste pytania. skutkowały Banem czyli czasowym ograniczeniem funkcjonalności gry.

Biorąc pod uwagę nadal brak realnych terminów rozwiązania problemów.

Biorąc pod uwagę wszelkie próby za przeproszeniem "zamknięcia" graczom ust. Choćby j.w. wspomniane grożenie utratą konta.

Problemy które rzekomo już miały być rozwiązane ostatnim patchem - jak np. wielość uczestników przygody - nie zostały rozwiązane i nadal takie przygody są. Narastanie kolejnych problemów - jak na przykład "KRADZIEŻ" z kont użytkowników materiałów wystawionych na handel w chwili rozpoczęcia konserwacji .

Echh.....

Musze powiedzieć szczerze, że jeśli sytuacja się nie zmieni, tj, nie zostanie umożliwione normalne, cywilizowane granie w terminie kilku dni, to nie bezie innego wyjścia jak istotnie , o czym wcześniej pisałem tylko szeptem, złożyć przeciwko zarządowi BlueByte zawiadomienie do prokuratury o naruszenie przepisów art 286 ustawy - Kodeks Karny tj o doprowadzenie od niekorzystnego rozporządzenia moim majątkiem - a przypominam - nie chodzi tu tylko i wyłącznie o pieniądze - mój czas to również mój majątek czego wyraz dał Sąd Najwyższy w swoim wyroku.

Nie wiem czy stanie się to samoistnie, może gracze wystarczająco upodleni przez BlueByte Banami , zamykaniem ust i innymi formami ograniczania prawa do wypowiedzi i krytyki BlueByte wynajmą jednego pełnomocnika? Któż to wie .... pewnie życie pokaże.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Witam,

I ja z chęcią dorzucę swoje 5 groszy do tej dyskusji .

to po kolei może moje mała wiki na temat thesettleronline ;

support - ciekawa instytucja od 5 dni nie raczy odpowiadać na żadne pytanie .

reklama tv - nabrałem się na reklamę TV w grę the settlersonline , powtórzę w grę a nie testowanie pół produktu !

wersja pudełkowa - czytaj reklama tv z tym że tutaj wydałem realne pieniądze .

MOD - człowiek który wykonuje nienormowany czas pracy na rzecz firmy generującej dochody twierdząc że wykonuje wolontariat ( każdy ma swój rozum ja tam nikomu nie bronie robić za darmo nawet jeżeli coś to zapraszam do skopania ogródka , odśnieżania itd nie mniej jednak to do końca nie jest zgodne z naszym prawem ) , co jest całkowicie sprzeczne z polskim prawem ( nie ma czegoś takiego jak wolontariat na rzecz firmy , jest oczywiście na rzecz organizacji itd ale nie na rzecz firmy generującej dochody )!! http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-10-28-146
    warunki , zasady użytkowani lub OWU - całkowicie niezgodne z Polskim prawem , mające masę klauzul niedozwolonych wg UOKiK link http://www.uokik.gov.pl/niedozwolone_klauzule.php

błedy , bugi itd - coś co jest standardem w tej grze nad którymi pracują informatycy , oczywiście pracują nad wprowadzeniem następnych .

użytkownik - frajer, dupek , leszcz itd który daje sobie wyciągać kasę z kieszeni i do tego ma się szeroko uśmiechać .

Reasumując . Ogarniecie ten bajzel i zróbcie coś. nie robicie tego za darmo . Co do innych poszkodowanych graczy , zachęcam do pisania do US w celu weryfikacji poprawności zatrudnienia przez tą firmę Modów a take do UOKiK w celu weryfikacji regulaminu .

I to chyba tyle w temacie .
    Ostatnio edytowane przez radi-t ; 13.10.2012 o 00:02

Osadnik Awatar maniekda
    Serwer
    Nowy Świat
    Dzisiejszy zmasowany atak moderatorów czatów przeszedł najsmielsze oczekiwania. Wszyscy jestesmy tu po to aby grac odreagowac po ciezkim dniu i na tym nam zalezy. Niestety moderatorzy zachowuja sie jakby byli z minionej epoki. Jestem liderem gildii. W dniu dzisiejszym poprzez zmasowany atak modów kilku moich graczy dostalo bany na stałe a około 15 kolejnych na 48h. Ludzie chcą grac a nie ciągle wypisywac do suportów listy miłosne z petycjami.
    Pamietajcie ze dzieki nam ta gra funkcjonuje.
    Do tego dochodzi przypadek rasistowskiego zachowania moda opisany w innym wątku tu kolejne pragrafy się kłaniają i w tym temacie zaden jakis zakichany regulamin BB nawet nie pomoze. Oto link do tego watku
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...or-MOD_Soliren

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    no coż, okazuje się, że rozpoczynając tą grą wyrażamy zgodę na jedyny obowiązujący tu przepis :" wkładaj kasę , poświęcaj swój czas, a jak ci się coś nie podoba to i tak zamknij gębę, bo dostaniesz blokadę" .
    szkoda, że ten przepis nie jest umieszczony jako punkt pierwszy regulaminu, bo wtedy potencjalny gracz wiedziałby na co się decyduje
    zamiast tego jest na stronie głównej jest prośba o zgłaszanie uwag odnośnie gry, co ma pomóc w jej tworzeniu. tylko po co zgłaszać cokolwiek, skoro każdy dostaje podobne odpowiedzi jak przytoczył de_vile?

Początkujący Osadnik Awatar miki752012
    Serwer
    Nowy Świat
    de_vile ja się chętnie przyłączę, bo cóż mi pozostaje kiedy dostałam bana
    a przy okazji ciekaza jestem za co może ktoś mi odpowie , nie złamałam regulaminu forum, a regulaminu chatu nie znalazłam, zresztą nie obraziłam nikogo, nie wyłudziłam materiałów, nie sprzedałam lewej przygody...
    a swoją drogą czy wyciągnięto jakieś konsekwencje wobec tych którzy tak robili i robią???
    może któryś mod się odważy i porozmawia z nami
    bo ja twierdzę że dostałam bana za to że odważyłam sie głośno mówić że jest błąd i nas oszukujecie...
    BB_xaar jestem uparta i będę codziennie pytać dlaczego - choć pewnie Twoje milczenie mi sie kiedyś znudzi i zapytam kogoś innego
    miejcie wreszcie odwagę i porozmawiajcie z nami uczciwie
    chcemy wiedziec co sie dzieje i co robicie
    pozdrawiam
    oddana
    miki

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów