Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Wątek: lagi na serwerze lub sam nie wiem już co

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    5. Petycje i nawoływania do bojkotu
    Wszelkie odniesienia bądź zachęty do składania petycji lub przeprowadzenia bojkotu będą blokowane w sposób odpowiedni do sytuacji i mogą skutkować czasowym bądź trwałym wykluczeniem bez wcześniejszego powiadomienia.
    Super, jest to jasny i klarowny zapis i oczywista norma prawna. Niestety nijak się ma do faktu, że bany zostały nałożone za to, że użytkownik napisał na global-7

chetnie kupię poradnik dla programistow BB aby zlikwidowali masowe błedy w grze
    Niestety nadal Polska jest państwem prawa i zgodnie z tym prawem ciężar dowodu ciąży na stronie która z dowodu wyciąg skutki prawne. W związku z powyższym, NIEZBĘDNYM JEST wykazanie przez moderatora który z normy prawnej wyciągnął skutki wobec użytkownika , czy w tej treści wskazanej powyżej, a która pojawiła się na kanale Global-7 jest :

- Odniesienia do składania petycji,
    - Odniesienia do przeprowadzania bojkotu,
    - Zachęty do składania petycji,
    - Zachęty do przeprowadzania bojkotu,

Jeśli zaś nie ma, to zastosowanie tejże normy prawnej jest całkowitym bezprawiem .

Niestety dla moderatora .... nullum crimen sine lege
    Ostatnio edytowane przez de_vile ; 14.10.2012 o 10:11

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cynizm i impertynencja ludzi obsługujących grę weszła na nieznane mi wyżyny . Jak widać tutaj "ręka rękę myje " . Zero konstruktywnej polemiki , naginanie prawa itd... Komunikacja na poziomie komunistycznego reżimu włącznie z cenzurą . Moim zdaniem aby coś się zmieniło jest potrzebny bezpośredni kontakt z Bluebyte i opisem sytuacji . Osoba odpowiedzialna za ten projekt w Polsce jak widać kompletnie nad tym nie panuje i nie daje sobie rady . Jestem przerażony tym że międzynarodowa korporacja zezwala na takie praktyki ...

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Zastanawiam się jak by zareagowało Blue Byte gdyby np zapis tylko tego jednego tematu na forum został uważnie przeczytany, a może nawet przedrukowany w którejś z gazet komputerowych. Może na którymś forum ? może na wykopie powinno się to pojawić ? Ciekawe czy w końcu na taki PR by zareagowali z właściwym podejściem.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Najgorsze jest to ze BB_Xaar jest przedstawicielem BB .. jak dotąd nie mamy informacji iż są analizowane rozmowy z g-7 na którym widać niekompetencje MODa w zakresie chatu.

Panowie i Panie nie może tak być iż "zły humor" w grze MODa przekłada się na bany graczy.

Prosze o analizę i odblokowanie permbanów dla osób które dostały takiego bana oraz o analizę pracy MODa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Kilka dni temu zostałam zaproszona do przygody Wikingowie. Przygoda została zakończona, łupy odebrane, a ikonka z przygodą jest nadal aktywna. Mało tego, mam przez to zablokowane uczestnictwo w przygodzie z zaproszenia. Zaskakujące jest również to, że czas do zakończenia tej przygody każdego dnia jest inny, co nie znaczy krótszy . Temat został zgłoszony 11.10 i nic z tym nie zrobiono. Czy ktoś też ma podobny problem? Ciekawe jest to, że w szczegółach tej przygody są nicki 6 osób, które robią/robiły tę przygodę, a jest to przecież przygoda dla 2 osób.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    kroshka, temat jest znany i administracja analizuje problem. ... A tak na serio, wiele osób ma takie sampe problemy , chocby kilka stron wczesniej opisal podobne przygody z przygodą kapitan-fast.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Do tej pory problemy w grze obserwowałem jako uczestnik bierny. Niestety po ostatniej aktualizacji wprowadzającej "event" Halloween jestem niejako zmuszony do stałego kontaktu z supportem. Błędy które mnie dotknęły to :
    1. strata około 78 mapek które wystawiłem na handlu w noc poprzedzającą aktualizacje.
    2. Zakup budynku SILOS, który widoczny był w menu gwiazdy jedyni chwilę - ale problem ten przypadkiem scedowałem na kogoś innego bo budynek mimo, że nie był widoczny udało mi się sprzedać - ponieważ handel umożliwiał zaakceptowanie oferty! - więc tu stratny nie jestem - ale problem opisałem i zgłosiłem.
    3. Dziś natomiast rozpoczęta przygoda "Wyspa Piratów" zaoferowała mi grę z dodatkowymi dwoma uczestnikami na dodatek przygoda nie zawiera, żadnych obozów do pokonania - praktycznie oznaczało by to, że jest zakończona niemniej jednak nie da się jej zakończyć ani anulować. Całe szczęście da się odesłać generałów z wojskiem. - to zdarzenie również zgłosiłem do supportu.

Fakty:
    Gra "Settlers online" przechodzi obecnie "fazę" Beta - o czym aktualne logo nie informuje ale po evencie z pewnością da się to zauważyć.
    -- za Wiki
    wersja beta – kiedy program ma już pierwszych użytkowników, zwanych często beta-testerami, wyłapywane są błędy związane z różnymi środowiskami i warunkami pracy programu
    pozwala to przypuszczać, iż gra może zawierać błędy, które my beta testerzy winniśmy wyłapywać i przekazywać do supportu - Wiem o serwerze testowym i mam świadomość, że tam powinno wyłapać się te błędy - nie udało się. Dlaczego, główną przyczyną jest fakt, iż nikt na serwerze testowym nie jest w stanie zaangażować się w grę tak jak na "serwerach beta", testowanie handlu polegało jedynie na stworzeniu kilku tysięcy jednoczesnych transakcji - ale z aktualnej sytuacji wynika, iż nie przeanalizowano czy budynki można wystawić, czy przygody będą działały poprawnie - skupiono się jedynie nad mechaniką zapomniano o pozostałych aspektach - prawdopodobnie z pośpiechu. Być może należy się cieszyć, że firma BlueByte czy Ubisoft czy ktokolwiek inny na zlecenie - nie pisze oprogramowania do zarządzania elektrownią atomową, czy obroną rakietową.

Oczywiście podniosą się głosy, że my płacimy my wymagamy. Nadmienię, iż sam uległem pokusie i zakupiłem starter oraz jednorazowo podczas promocji zakupiłem "Niebieskie kamienie" - ale był to świadomy wybór, nikt mnie do tego nie zmuszał. Uczestnictwo w grze nie wymaga ani stałych płatności-abonament (wręcz przeciwnie stałe logowania są nagradzane) ani nie jest wymagane od uczestnika kupowanie budynków czy ulepszeń.

Zastanowić by się należało czy wersja BETA powinna oferować zakupy za realne pieniądze - ten fakt pozostawię do rozważenia być może w inym temacie.

Czytam co napisałem i widzę, iż staram się bronić wydawców gry

No to teraz co do oczekiwań:
    Z tego co widać po pierwszych godzinach wprowadzenia eventu Halloween sypią się głosy, które wytykają błędy, informują o bug'ach i co robi firma- nie wiem czy reprezentowana czy nie prze BB_Xaar'a czy nie ale następnego dnia "wrzuca" na pierwszą stronę filmik reklamujący Event.
    Do dnia dzisiejszego nie pojawił się komunikat o problemach z handlem, ze znikającymi ofertami, o przygodach jedno/ wieloosobowych.
    Nie pojawiły się oficjalne przeprosiny ani nawet wzmianka o tym, że firma stara się coś robić by te przypadłości usunąć - że o gratyfikacji nie wspomnę. Już wyjaśniam dlaczego - aby nie zniechęcić kolejnych nowych użytkowników, którzy z nadzieją na dobrą zabawę (nie przeglądając forum) wchodzą do gry.
    A, miałem pisać o oczekiwaniach
    - Oczekuję oficjalnych informacji na temat stanu gry - nie tylko na forum ale i na stronie głównej.
    - Przeprosin (tak, trzeba się czasem pochylić i zrozumieć gracza, którego oczekiwania co do gry nie są spełniane)
    - Gratyfikacji adekwatnych do szkód poniesionych przez graczy.
    - Kulturalnej dyskusji cierpliwości i życzliwości ze strony zarówno graczy jak i Teamu BB

Czego nie oczekuję:
    - że gra w wersji BETA, będzie w 100% sprawna
    - że błędy zostaną poprawione od ręki
    - że ktoś mi zwróci wydane pieniądze

Oj chyba zapomniałem podlać dynie... - rybami

Pozdrawiam wszystkich
    Aleks.

Początkujący Osadnik Awatar miki752012
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Soliren Zobacz posta
    Wyjątkiem są osoby które mają problem z zachowaniem kultury osobistej na forum dyskusjnym.
    O Solirenie dziękuję bo właśnie się dowiedziałam że mam problem z zachowaniem kultury osobistej, do dnia dzisiejszego żyłam w błogiej nieświadomości, muszę poważnie porozmawiać z rodzicami i chyba zapiszę się na jakiś kurs może się jeszcze w tym życiu czegoś nauczę
    czego i innym z całego serca życzę

pozdrawiam
    oddana w czekaniu miki

PS. BB_xaar ciągle czekam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Witaj w klubie miki752012 . Mi hrabia z wysoką kulturą osobistą czyli MOD_Soliren nie raczył dzisiaj odpowiedzieć na pytania zadane na PW . Ta lekcja kultury osobistej daje mi wiele do myślenia ...

Osadnik Awatar maniekda
    Serwer
    Nowy Świat
    uswiadomcie mnie jakie trzeba spełniać warunki aby zostac modem bo nigdy nie zgłębiałem tego

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów