Zobacz wyniki ankiety: Podoba Ci się pomysł?

Głosujących
7. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

2 28.57%
  • Nie

5 71.43%
  • Nie wiem

0 0%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Doładowania do marmuru

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Doładowania do marmuru

Chciałbym żeby w magazynie prowiantu oprócz doładowań do ławic ryb i zwierzyny były doładowania do złóż marmuru.
    Takie coś pozwoliłoby lepiej wykorzystać kamieniarzy - zmniejszyć długość przestojów w wydobyciu.
    Tylko nie wiem z czego miałoby to powstawać, może ktoś ma jakieś propozycje?
    Może na przykład: +500 marmuru z 100 rudy żelaza
    albo +500 marmuru z 200 rudy miedzi
    Mogło by być kilka opcji.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zburzyc nadmiarowych kamieniarzy, zastapic kamieniarzami od marmuru. Problem rozwiazany.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wydaje mi się że ten pomysł byłby mało opłacalny dla Producentów, gdyż ludzie przestaliby kupować marmur w IS za kryształy. Ale jeżeli gracze już wymagają kupna marmuru za inny surowiec, to wydaje mi się ze wspaniałym pomysłem jest wprowadzenie zamorskiego handlarza, który miałby różne oferty, nie powiem dokładnie jakie, gdyż to musi ustalić osoba odpowiedzialna za płynne zyski z konta premium.

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    Marmur z żelaza? Trochę nierzeczywiste, chyba że weźmie się pod uwagę reakcje jądrowe:P Pomijając opłacalność producentów można by wysyłać geologa na eksploatacje istniejącej kopalni/złoża. Oczywiście zwiększyć czas eksploatacji i dodać jakieś koszty (kanapki, napitek czy niestety złoto).

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    poza tym już można produkować sobie marmur - ze zwykłego kamienia :/ właśnie magazyn prowiantu to umozliwia

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w nadchodzącym evencie bęzie możliwość doładowania marmuru

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Zburzyc nadmiarowych kamieniarzy, zastapic kamieniarzami od marmuru. Problem rozwiazany.
    Stary, to nie jest żadne pomoc w sytuacji, gdy wchodzę na wyspę i kamieniarze nie mają co robić.

Wydaje mi się że ten pomysł byłby mało opłacalny dla Producentów, gdyż ludzie przestaliby kupować marmur w IS za kryształy.
    I jak rozumię jesteś tym zmartwiony??

poza tym już można produkować sobie marmur - ze zwykłego kamienia
    tak, ale w tym pomyśle chodzi o to by kamieniarze nie mieli przestoju w wydobyciu.

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    dla mnie bomba, to jeszcze prosiłbym granit z wody produkować

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Czlowiek_Lasu Zobacz posta
    Stary, to nie jest żadne pomoc w sytuacji, gdy wchodzę na wyspę i kamieniarze nie mają co robić.

I jak rozumię jesteś tym zmartwiony??

tak, ale w tym pomyśle chodzi o to by kamieniarze nie mieli przestoju w wydobyciu.

Człowieku nie jestem tym zmartwiony, ale ta gra niepowstała po to abyśmy My sobie pograli tylko aby producenci mieli biznes. A nie zrobią czegoś co nie będzie im się opłacało. Ciężko pojąć tak proste zasady rynku?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    No niby tak, ale gracze sami dbający o to żeby coś było płatne w żywej kasie, to dla mnie nowość. Jak napisałeś "Ciężko mi to pojąć".

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów