Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: wady nowego handlu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja kure zainwestowałem w tą grę troche kasy, nastawiłem się na produkcje węgla.Kupowałem bale po 2m teraz to jest nierealne.Dodatkowo straciłem wystwiając monety za inne produkty 500m.Do dupy z tą grą odradzam ją teraz każdemu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dziś już było lepiej ponieważ gracze powoli zaczynają się przyzwyczajać do nowego systemu co nie zmienia faktu że jest on bardzo uciążliwy o czym już pisano. Ja również uważam, że po dokonaniu transakcji nie powinno nas cofać do pierwszej strony, ale strona powinna zostać zapamiętana również po zamknięciu okienka ponieważ przed zakupem chciałbym sprawdzić czy nie zabraknie mi danego surowca, a do tego muszę włączyć podsumowanie gospodarki co zamyka handel.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A mnie się ten nowy handel podoba.
    Niepotrzebny jest tylko podział na strony, te danie i tak są w pamięci przeglądarki więc mogłyby być pokazane wszystkie oferty.
    Jeśli już jest ten podział to na pierwszej stronie powinny być najnowsze oferty, w końcu te starsze już wcześniej oglądaliśmy.

grim_reaper
    Na jedno ten handel sie przydal . teraz smialo mozna sobie spisac nicki oszustow , bo przeciez nikt inny nie bedzie probowal naciagnac mniej rozgarnietych graczy na szmaciarskie oferty typu np 500 kamienia za 100 monet, lub im podobne a nawet jeszcze gorsze . Gardze takimi ludzmi , bo nie potrafia grac normalnie , umia tylko zerowac na pomylkach innych i zasmiecac spamem - bo inaczej tych ofert nazwac sie nie da - caly chandel . A najsmieszniejsze jest to ze to wysokie lvl-e robia takie numery , ludzie , ktorzy juz powinni byc ustawieni - Panowie i Panie wstydcie sie . I nikt mi nie powie ze to wolny rynek , bo wolny rynek to w miare normalne oferty , Ktos pisal na forum o "nieladnych " nickach i o tym ze tu dzieci graja i widzac takie niki czego sie ucza , a widzac oszustow i naciagaczy ucza sie czegos lepszego ???

A handel powinien wrocic stary , tylko powinien miec rozszezone limity , dlugosc trwania ofert i dorzucone przygody i budynki specjalne. Moze wtedy moglbym cokolwiek zrobic na swojej wyspie nie majac jedynie gigantycznego nieruchomego okna .
    Ostatnio edytowane przez grim_reaper ; 06.10.2012 o 00:04

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez grim_reaper Zobacz posta
    (..) bo przeciez nikt inny nie bedzie probowal naciagnac mniej rozgarnietych graczy na szmaciarskie oferty typu np 500 kamienia za 100 monet, lub im podobne a nawet jeszcze gorsze (..)
    Może jestem w błędzie, ale sądzę, że głównym celem takich ofert nie jest naciąganie, lecz przeniesienie nadmiaru towaru (blokującego dalszą produkcję) do menu gwiazdy

grim_reaper
    Cytat Zamieszczone przez Qbas79 Zobacz posta
    Może jestem w błędzie, ale sądzę, że głównym celem takich ofert nie jest naciąganie, lecz przeniesienie nadmiaru towaru (blokującego dalszą produkcję) do menu gwiazdy
    Wiesz ze o tym nie pomyslalem , ale moze i masz racje , tylko dlaczego te ofy wisza w takim razie godzinami , a wrecz nawet sa odnawiane , czesc z nich moze i jest tak jak piszesz by wbic towar do gwiazdy , ale wsrod takich ofert , najczesciej widze wysokolewelowych graczy od ktorych czesto kupowalem looty i mialem przez jakisz czas w znajomych , pisalem z nimi wielokrotnie i dlatego wiem ze to nie sa dzieci, wiec swiadomie wystawiaja ofy bo moze sie jakis los trafi, zwykle cwaniaki , ktorym szkoda ze ze wzgledu na ochrone niedoswiadczonych graczy nie mozna dawac banow na kilka dni , moze wtedy nauczyliby sie grac normalnie , ale pewnie w zyciu prywatnym tez tylko tak sie zachowywac potrafia.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @ Qbas79

Jeśli masz rację, to jest to początek końca gry w obecnej wersji. Czyli za niedługi czas jedynym rozsądnym wyjściem na uratowanie bilansu gospodarczego w grze będzie RESET wiosek. Myślę że te misje gildyjne miały troche rozładować ten "balon z surowcami" - ale jak widać po reakcji graczy są ignorowane

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dodam do tego jeszcze filtrowanie i porządkowane ofert.
    Nie rozumiem dlaczego filtrowanie jest w osobnym oknie z nazwą, a nie można wybierać tego co nas interesuje w nagłowkach kolumn "oferta" i "koszt".
    W ofertach wartości są porządkowane rosnącą lub malejąco jak tekst, a nie jak liczby.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ustawianie ilości w ofercie suwakiem przy dużych zasobach jest mocno męczące

Osadnik Awatar acp___
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pochłaniacz, to są nie dogodności jedynie, a nie, że nowy handel jest nie do przyjęcia - ale mam nadzieje, że te niedogodności szybko usuną, najprościej odświeżanie historii (jak nie automat, to przycisk odśwież)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów