Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Problem z patentami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Problem z patentami

Hej,

mam pewien problem jeśli chodzi o patenty. Po wyczerpaniu się złóż, postawienie nowej kopalni zabiera jeden patent, a z tego co dowiedziałam się na pomocy, nie powinno tak być. Jeden patent po wyczerpaniu się surowców powinien być zwracany.
    W tym momencie zostałam z jednym patentem i paroma kopalniami na wyczerpaniu.

Mogłabym liczyć na jakąkolwiek pomoc?

Pozdrawiam,
    Mei.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czy wyburzasz pozostałości po kopalniach ? I wtedy stwierdzasz ze patentu nie ma, czy w momencie jak kopalnia sie zawala ?

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    sprawdź dobrze - patent za kopalnie (nie złoża) jest oddawany gdy wystąpi jedno z dwóch zdarzeń:
    1. wyczerpie się złoże w kopalni
    2. zburzysz kopalnię.
    co bardzo wazne patent jest zwracany tylko raz, zależy od tego który z powyższych przypadków nastąpił wcześniej.

obrazowo:
    masz 1 patent (1)
    geolog znajduje złoże miedzi (bez zmian = 1)
    stawiasz kopalnię miedzi (ubywa jeden patent = 0)
    złoże miedzi w kopalni się wyczerpuje (dostajesz swój patent = 1)
    burzysz pozostałość po kopalni (bez zmian = 1)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Własnie tak to powinno działać. Problem w tym, że u mnie działa to mega wybiórczo...Nawet nowe włości nie są rozwiązaniem...

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Meisoun Zobacz posta
    Hej,

mam pewien problem jeśli chodzi o patenty. Po wyczerpaniu się złóż, postawienie nowej kopalni zabiera jeden patent, a z tego co dowiedziałam się na pomocy, nie powinno tak być. Jeden patent po wyczerpaniu się surowców powinien być zwracany.
    W tym momencie zostałam z jednym patentem i paroma kopalniami na wyczerpaniu.

Mogłabym liczyć na jakąkolwiek pomoc?

Pozdrawiam,
    Mei.
    Postawienie nowej kopalni zabiera patent i to jest prawidłowo. Wyczerpanie się surowców również zwraca patent, pod warunkiem, że są to złoża miedzi, żelaza, węgla czy złota. Zwrot patentu następuje w chwili zawalenia się kopalni. Wyczerpanie surowców kamienia i marmuru patentu nie zwraca, bo kamieniarz nie ulega zawaleniu tylko stoi dalej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ech, no nic tutaj nie wskóram. :P
    Poczytajcie czasem ze zrozumieniem, to nikogo nie zabiło jeszcze :P

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    meisoun ale możesz wytłumaczyć dokładniej? chcesz powiedzieć, że stawiasz kopalnię (i to Ci zabiera patent), a jak się kopalnia kończy to patent nie wraca? i mówimy o kopalni czyli o miedzi / żelazie / brązie / złocie? tak? bo kamień i marmur nie mają kopalni. opisz dokładnie problem a nie na ogólnikach, to dostaniesz dokłądną odpowiedź a nie ogólną...

Uprawnienia umieszczania postów