Zobacz wyniki ankiety: Czy Informacje o zdarzeniach podczas nieobecności są potrzebne?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Potrzebne

10 76.92%
  • Nie Potrzebne

2 15.38%
  • Potrzebne w innej formie

1 7.69%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zdarzenia podczas nieobecności

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Zdarzenia podczas nieobecności

Brakuje mi wiadomości co się działo gdy mnie nie było np przez noc:
    Informacje typu:
    Podczas twojej nieobecności:
    Złoże takie i takie zostało wyczerpane
    Geolog znalazł to i to
    Nie pracuje <budynek> z powodu braku surowców
    Twój generał odzyskał siły
    Twój generał dotarł do Przygody

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez romekpl Zobacz posta
    Brakuje mi wiadomości co się działo gdy mnie nie było np przez noc:
    Informacje typu:
    Nie jestem pewien ale takie informacje zostaną zawarte w nowym okienku które ma się pojawić w miejscu czatu w przyszłości odnośnie złoży, natomiast geolog jest zbędny bo na co wyślesz to Ci znajdzie, jeżeli masz limit osiągniętego złoża to wiadomo że nie. Nie pracuje budynek z powodu surowców , wyświetla Ci ikonkę na budynku, Zbędne żeby przychodziła co chwile jakaś wiadomość, lepiej spojrzeć na mapkę i uśpić. Zaśmieci to skrzynkę, a info odnośnie generała też zbędne. Naciśniesz na garnizon i widzisz stan. Ja jestem na NIE

Początkujący Odkrywca Awatar Kylar_Slyterin
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wiesz taka informacja jest mi wsio potrzebna... Wchodzę do gry i widzę co się dzieje. To nie pracuje, to pracuje , mam tyle i tyle zasobów i widzę co i jak z kopalniami. Według mnie - nieco wysiłku aby przeanalizować sytuacje jeszcze nikomu nie zaszkodziła. A wszyscy by chcieli pewnie aby wszystko ktoś lub coś robił za nich... Nie ma tak... ruszta się i ruszta mózg do analizy sytuacji i podejmujcie decyzje. A jakie one będą to już wasza broszka.

P3827
    Zawsze można zastopować produkcję we wszelkich budynkach - a po wejściu do gry ponownie odblokować.
    Taka opcja powinna być -> zatrzymywanie/wznawianie produkcji we wszystkich budynkach.

Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez P3827 Zobacz posta
    Zawsze można zastopować produkcję we wszelkich budynkach - a po wejściu do gry ponownie odblokować.
    Taka opcja powinna być -> zatrzymywanie/wznawianie produkcji we wszystkich budynkach.
    Rany ale na łatwiznę lecicie.... Omg.. A pomyśleć co zatrzymać a co nie to nie da rady? tylko od razu "Pause" na wszystko? Omg. W jakim świecie żyjemy. Ludzie pomyślcie co można zostawić a co nie. np. przez noc ten surowiec przybędzie a ten nie i dzięki temu po wznowieniu pełnej produkcji lub części będziesz miał zapas jednego z surowców do produkcji. Ja wiem co np. puścić z buffami w danym momencie a co nie. Co potrzebuje to działa co nie to zatrzymuje. Bo ja działam w większości na buffach i jak widzę, że danego surowca mam stanowczo za mało to nie rzucam buffa na np. opactwo , tylko czekam aż magazyny się napełniom i znowu z buffami ( oczywiście przez ten czas wstrzymuje produkcje ) ale nie całej gospodarki.....

Więc myślcie zamiast na łatwiznę iść.

P3827
    Kylarze - może i na łatwiznę, ale ta gra to nie życie. Czasem trzeba się szybko podnieść od komputera i ledwo starcza czasu na poprawne wylogowanie się z gry. Więc proszę nie biadolić, ale taki trik bardzo by ułatwił życie - zwłaszcza tym graczom, co muszą czasem wyjechać w trasę, bez dokładnej wiedzy o tym, kiedy ponownie będą mogli zasiąść przed kompem.

Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez P3827 Zobacz posta
    Kylarze - może i na łatwiznę, ale ta gra to nie życie. Czasem trzeba się szybko podnieść od komputera i ledwo starcza czasu na poprawne wylogowanie się z gry. Więc proszę nie biadolić, ale taki trik bardzo by ułatwił życie - zwłaszcza tym graczom, co muszą czasem wyjechać w trasę, bez dokładnej wiedzy o tym, kiedy ponownie będą mogli zasiąść przed kompem.
    No to skoro chcą wszystko na szybko to po co grać? Skoro mają tylko kilka minut lub kilkanaście sekund? Ta gra to "pożeracz czasu" <- oczywiście jak każda podobna tego typu gierka. Wiec Ci co non stop pracują lub mają bardzo mało czasu to po co grają? Przecież aby coś osiągnąć w tej grze potrzeba czasu a nie kilku minut dziennie czy kilkuset sekund. Bądźmy poważni i powiedzmy to wprost - Masz mało czasu na grę? Lub wiesz, że na razie nie będziesz mógł grac? To sobie ją odpuść dopóty będziesz miał więcej czasu....

Uprawnienia umieszczania postów