Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś ZA wprowadzaniem tego udogodnienia w życie gry?

Głosujących
81. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

79 97.53%
  • NIE

2 2.47%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Kolejkowanie w magazynie prowiantu i koszarach.

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez nerwusek Zobacz posta
    Czesto Ci sie zdarza calkowicie tracic wojo? Nagle konczy ci sie zloze? Nie robisz zapasu osadnikow w gwiezdzie? Co ty masz za lvl? Zainwestuj w eko i myśl grajac, przewiduj a nie tylko pusto klikac a nie bedziesz mial problemu. A raz na ruski rok odwolac troche kolejki to chyba nie jest jakis wiekszy problem.
    Całkowicie nie tracę, ale poprzez lagi jakie panują to tracę, i akurat LVL nie ma tu nic do rzeczy, osadników robię i na bieżąco dodaje bo robię przygody i nie wyrabia mi Dom władyki tyle naprodukować. A złoże jakby nie patrzeć kończy się nagle ;] i nie jest to puste klikanie bo są tego efekty. Nie zaplanuje że puszcze geologa na marmur jak mam 50 bo nie znajdzie... Jak mam przewidzieć laga czy cokolwiek?? Ty przewidujesz? Chyba jesteś bogiem. Sorry ale raz na ruski to jest u Ciebie widocznie bo chyba spędzasz 24/7 w grze i nie masz życia prywatnego. Także wszystko jasne. Także nie odbiegaj tematem co do lvl i pustego klikania skoro jesteś 24/7 w grze to masz czas na klikanie co 5 sekund po całej mapie. I nie są Ci potrzebne żadne udogodnienia, ponieważ jesteś mądrzejszy niż gra. Larxand dobrze napisał widzisz tylko klikanie, proponuje Ci w takim razie ubezpieczyć obie ręce jak będziesz miewał bóle od "klikania". Chociaż będziesz miał satysfakcje że masz korzyści z klikania. A nie z przyjemności grania właśnie poprzez takie małe udogodnienia.

Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    Ja na przykład się zbliżam do 45, wojsko tracę codziennie bo codziennie robię przygody, myślę i przewiduję, robię zapasy wszystkiego, nie mam żadnych braków, magazyn prowiantu chodzi non-stop a mimo to wciąż chciałbym mieć możliwość ustawiania kolejki bo taka potrzeba zdarza się częściej niż raz na ruski rok, a nawet gdyby się zdarzała raz na sto lat, to pytam się jeszcze raz co by Ci to przeszkadzało? Ty nerwusek to się chyba już zakręciłeś wokół własnej myśli i tyle :P
    Przeszkdzało by mu bo by miał widoczną opcje i kusiła by go do zmniejszonego klikania. Zakręcił się wokół własnej IDEI "KLIKANIA"
    Ostatnio edytowane przez emuq ; 28.09.2012 o 14:55

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Dokładnie,ułatwiło by to grę i jestem na tak

Draqio
    dobra sprawa

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez nerwusek Zobacz posta
    ...A raz na ruski rok odwolac troche kolejki to chyba nie jest jakis wiekszy problem.
    Nie jest to taki znowu "ruski rok", ja ustawiam kolejki na przynajmniej 24h bo zaglądam do gry 1 dziennie, robie zadania dzienne, jakąś przygodę, rzucę buffy i spadam.
    Niestety ostatnio bardzo często zadaniem dziennym jet jakaś głupia produkcja, typu 50 rybek albo 5 talerzy i nie jest to co "ruski rok" tylko co 2-3 dni a i codziennie się trafiało i odklikiwanie kolejki co trwa czasem u mnie i 48h albo i więcej to nie jest dla mnie OK.
    Najczęściej ustawiam w kolejce na końcu i trafia się nie raz że czekając te 48h tracę jedno zadanie dzienne (bo tylko jedno w kolejkę się mieści) albo i więcej jak mi się takie dziwne zadania trafiają częściej.
    Poza tym to, że gra polega na klikaniu to nie znaczy, że ma to być klikanie bez sensu, jakby mi zależało na klikaniu bez sensu to otworzyłbym sobie ustawienia myszki i klikałbym aby popatrzeć jak się to pudełko z klaunem otwiera i zamyka.

Pomysł oczywiści popieram.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Tak jak mówi Pitusi, że gra polega na klikaniu to nie znaczy że musi być ono bezsensowne. Idea godna uwagi moim zdaniem.

Początkujący Osadnik Awatar Gabka
    Serwer
    Czarci Gaj
    ja jestem ZA

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Skoro mamy możliwość zmian w obrębie kolejki budowania, kolejka w magazynie prowiantu (i w koszarach) również powinna być modyfikowalna. Ja jestem za.

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    Proponuję dodać jeszcze do pierwszego postu coś takiego, że jak kolejkowanie rozpoczętych już premii, np.

20x marmur
    10x deski

powiedzmy, że zrobiło się 4 marmury i chcemy przesunąć deski na początek:

1marmur / bo już produkcja piątego jest rozpoczęta
    10x deski
    15x marmur

to samo w przypadku innych budynków

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Maghemit Zobacz posta
    Proponuję dodać jeszcze do pierwszego postu coś takiego, że jak kolejkowanie rozpoczętych już premii, np.

20x marmur
    10x deski

powiedzmy, że zrobiło się 4 marmury i chcemy przesunąć deski na początek:

1marmur / bo już produkcja piątego jest rozpoczęta
    10x deski
    15x marmur

to samo w przypadku innych budynków
    Maghemit to już nie przejdzie, ponieważ jest możliwość przyspieszenia za diamenty, BB by na tym straciło a ludzie pewnie tego używają.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jestem za.

Wyjaśnijcie (to pytanie kieruje do tych co zaznaczyli nie) dlaczego w kolejce budowania jest możliwość modyfikacji kolejki, a w innych potrzebnych miejscach tego mechanizmu nie ma ?
    Usuwać z kolejki można, to czy jest jakaś problem by nie zrobić pełnej obsługi kolejki (zmiana kolejności/ przesuniecie z 10 na 2) ?
    Pisałem już o tym że obciążenie serwera może spaść.
    Mam 3lvl magazynu prowiantu i kolejkę z 20 pozycji.
    Musze 19 pozycji usunąć i dodać, żeby zmienić kolejność - to jakiś absurd.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów