Zobacz wyniki ankiety: Jak podoba ci się pomysł?

Głosujących
8. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • jestem za

6 75.00%
  • obojętne

2 25.00%
  • jestem przeciw

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Filtrowanie surowców na rynku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Filtrowanie surowców na rynku.

Witam,
    Nie znalazłem podobnego tematu więc wysunę propozycję do stworzenia czegoś co pomorze w szybszym wyszukiwaniu ofert na rynku, (zakładka handel) ponieważ ręczne wyszukiwanie ofert zajmuje sporo czasu.
    Najlepszą metodą byłoby dodanie przycisku wyboru surowca który chcemy kupić lub sprzedać, wtedy będą wyświetlane tylko oferty z danym surowcem.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wystarczy kliknąć na opis kolumny

Oferta: Koszt: Od:

i masz posortowane.

W nowym handlu tak będzie.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Mając 200 ofert kiepsko się szuka nawet kiedy jest posortowane. Trzeba się przewinąć, czasem nawet kilka ekranów.
    Większość ofert dotyczy kupna złota, a na moim poziomie nie jest zainteresowany.
    Opcja filtrowania (zapamiętania jakich surowców szukamy) mogła by zmniejszyć zapytania do serwera.
    Jak ktoś korzystał z tabel przestawnych w Excelu >= 2003 i opcji filtrowania, to takie rozwiązanie byłoby tu idealne.
    Aktualne braki, które mi przeszkadzają to:
    - brak sortowania, po uaktualnieniu (odświeżeniu),
    - filtrowania (temat tego wątku) po czymkolwiek (kupnie/ofercie/sprzedającym/czasie trwania oferty),
    - czas trwania oferty
    - współczynnik efektywności oferty (w/g współczynnika czasu produkcji), sami wiecie, że niektóre oferty są z kosmosu.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Warto zalogować się na testowy serwer i zobaczyć jak działa nowy handel, który wejdzie "na dniach". Wszystko o czym piszecie ma tam być.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Sprawdziłem nowy system handlu na serwerze testowym.
    Zalety:
    - Filtrowanie jest, lecz niepełne (tylko po kategoriach)
    - Wyszukiwanie po użytkownikach, towarach
    - czas trwania oferty (data wygaśnięcia oferty)
    - historia operacji
    - pojawią się oferty sprzedaży buffów oraz przygód - Wreszcie chat odetchnie od spamu i czarnego rynku.
    - podział na 3 zakładki (zakup,sprzedaż,historia)
    Wady:
    - po odświeżeniu nie pamięta sortowanej kolumny
    - podczas składnia oferty (zakładka Seling) nie działa "Search" - działa ale po dowolnym zaznaczeniu filtra - oj będzie to upierdliwe.
    - brak współczynnika efektywności oferty
    - dodatkowe sloty za monety lub diamenty
    - brak auto-odświeżania, tylko ręcznie min po 30 sek.

Podsumowując - będzie lepiej.
    Niestety nie będziesz mógł ustawić tak filtra by pokazywał tylko oferty deski liściaste za deski iglaste.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez kty45 Zobacz posta
    ...
    - brak auto-odświeżania, tylko ręcznie min po 30 sek.
    ...
    Było automatyczne tylko, że to się nie sprawdziło bo za każdym razem listę restartowało i nie dało się ręcznie szukać oferty, przerzucało do góry.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    oprócz wymienionych rzeczy którymi można handlowac dochodza silosy, młyny wodne, rezydencjie, opactwa, doładowania złóż no i czesc ozdób, nie wiem jak to jest z budynkami typu Mroczna forteca bo nie miłem nigdy tego nea testowym

Uprawnienia umieszczania postów