Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za nową opcją przerobu saletry i tytanu ?

Głosujących
45. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, chciałbym więcej opcji.

38 84.44%
  • Nie, nie chcę nowych opcji.

2 4.44%
  • Nie wiem, nie mam zdania i nie interesuje mnie to.

5 11.11%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Tytan i Saletra - wykorzystanie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Tytan i Saletra - wykorzystanie.

Witam, ostatnio dostawałem z przygód bardzo dużo saletry i tytanu a większość graczy praktycznie tych surowców nie wykorzystuje. Stąd mały pomysł, jakby wprowadzić opcje do magazynu prowiantu możliwość przerabiania tych rzeczy na:

Saletra - możliwość zrobienia petardy, która swoim działaniem przypominałaby kosz (2x produkcja lub więcej) np na czas 12h lub 24h. Przykładowo za 100 saletry taka petarda.

Tytan - można by wyprodukować tytanowy miecz (lub proporzec), też buff ale np podwajający produkcje koszar na 1h (i tylko dla koszar). Nie ma odpowiednika np koszy w grze aby moc przyspieszyć prace koszar (oprócz lvl up koszar). Jedyne odpowiedniki są za kryształy, żeby nie niwelować ich właściwości proponuję właśnie tylko czas 1h lub max 2h.

Lub łączna opcja za saletrę i tytan własnie na buffa na koszary. Podwojenie nawet na 1h, zaowocowałaby podbiciem wartości tego surowca. A myślę, ze nie jedna osoba dałaby 500 saletry i 200 tytanu za taki buff na koszary.

Wiem, ze surowce używane są na wyższych lvl do produkcji armat, ale większość graczy armaty uzyskuje z przygód, a produkcja zajmują się nieliczni. Myślę ze dodatkowa opcja przerobu tych surowców bardziej przydałaby się graczom, bo jak na razie użycie tych surowców jest znikome.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pomysł dobry

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Sądzę, że po większych aktualizacjach zwiększy się znaczenie tych surowców. Ale to są tylko moje domysły

Petardy, dobra nazwa

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak już coś z saletry, to najlepiej Rakiety ... sruuuuu i osadnik lata z prędkością światła

Można tyż zrobić artylerię rakietową ... sruuuu i połowa obozów na mapie przygody zniszczona

Wszytki te nowinki oczywiście po jakieś 25k klejnotów.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A kto powiedział ze muszą być opłacalne? Jak ich nie przerabiasz to trudno, ale pomyśl że jednak komuś musi się to opłacać: jak ktoś ma linię produkcyjną to tanio kupi surowce, przerobi i sprzeda armaty a tak zabrałbyś takim graczom możliwość zarobku. A co do pomysłu to poczekajmy co wprowadzą dla graczy 50+

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jakiś sposób na wykorzytanie tych zasobów to jest. Tytan to jeszcze sporo ludzi widziałem ze przetapia na sztabki, ale saletra to w ogóle nie jest w zaden sposób uzywana.
    I taki mały niuansik, jest buff na koszary, nazywa sie Ulepszony zaciąg, koszt zdaje sie 125 klajnotów

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Van-de-Lord Zobacz posta
    A kto powiedział ze muszą być opłacalne? Jak ich nie przerabiasz to trudno, ale pomyśl że jednak komuś musi się to opłacać: jak ktoś ma linię produkcyjną to tanio kupi surowce, przerobi i sprzeda armaty a tak zabrałbyś takim graczom możliwość zarobku. A co do pomysłu to poczekajmy co wprowadzą dla graczy 50+
    Policz sobie koszty linii do produkcji armat, przelicz na ilosc armat jaka jestes w stanie kupic na handlu za taka sama kwote i wyjdzie Ci ile miesiecy taka linia musialaby pracowac na buffach zeby poniesiony koszt sie zwrocil.

Ja obstawiam, ze przy zachowaniu obecnej inflacji i tym, ze wiekszosc ludzi nie moze armat uzywac - jakies pol roku, jesli nie wiecej.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

daveandnokia
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    Jak już coś z saletry, to najlepiej Rakiety ... sruuuuu i osadnik lata z prędkością światła

Można tyż zrobić artylerię rakietową ... sruuuu i połowa obozów na mapie przygody zniszczona

Wszytki te nowinki oczywiście po jakieś 25k klejnotów.
    Jesteś debeściak

Osadnik Awatar Hunkar
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Matiu23 Zobacz posta
    Wiem, ze surowce używane są na wyższych lvl do produkcji armat, ale większość graczy armaty uzyskuje z przygód, a produkcja zajmują się nieliczni. Myślę ze dodatkowa opcja przerobu tych surowców bardziej przydałaby się graczom, bo jak na razie użycie tych surowców jest znikome.
    A widziałeś wylot owych armat i kusz ??
    Tak tak TYTAN = kusze , wózki dla roboli i armaty , a to dopiero po przerobieniu z rudy , bo w drop masz rude tytanu a nie tytan.
    Jak biega o saletre ma fakt na razie małe zastosowanie , ale nie znaczy że nie ma machnij lev potrać raz na przygodzie kusze or działa i zobaczymy co będziesz mówił.

Ps. Co przygodę masz kusze i działa ? bo serio jak cie czytam to chyba tak jest.

daveandnokia
    Na pewno BB rozmyśla co zrobić z tymi surowcami, na razie jest to wielka zagadka. Sam jestem ciekaw co będzie z 50+ lvlem...

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów