Zapewniam, że Support czyta wszystkie otrzymane zgłoszenia, co więcej, na każde zapytanie jest udzielana odpowiedź.![]()
Zapewniam, że Support czyta wszystkie otrzymane zgłoszenia, co więcej, na każde zapytanie jest udzielana odpowiedź.![]()
ja mam ten sam problem i nie wiem co robic![]()
A mam jeszcze pytanie, czy mogę mieć jakieś odszkodowanie? Bo np. w sobotę włączyłem przygodę i w środe rano się kończy a ja jej nie zrobie i stracę PDto samo z dziennym logowaniem, zawsze dzięki temu mialem 45 klejnotów więcej.
i lipa.. nic sie nie dzieje, niczym w rejsie... nuda...
dla mnie durnotą jest bym kilka e maili tworzył by grać na kilku światach nawet testowych , powinienem grać tylko na swoim mailu ,a tak tracą klienta na dalsze serwery , chyba ze zmieni właściciel tej gry podejście do osób chcących grać na kilku serwerach na raz i testowych też,Zawsze tylko widzę tekst taki e mail już jest a jakże by inaczej to mój mail a to ze chce grać na innym świecie już mnie wyklucza no chyba ze lipny e mail stworze ,to co mam kłamać ? czy mnie uczą lub zmuszają do kłamstw co wy o tym sadzicie
Proszę byście się też wypowiedzieli jakie jest wasze zdanie czy to jest normalne by ludzi zmuszać do kłamstw
Ostatnio edytowane przez slawkow ; 25.09.2012 o 16:32
Super minęło ponad 5 dni od zgłoszenia i ciągle nie można zalogować się na konto, to już lekka przesada....
do gry na serwerze testowym możesz używać tego samoego loginu co na zwykłym. co do gry na kilku serwerach przez jednego gracza - jest to zabronione zgodnie z regulaminem, który akceptowałeś przy rejestracji konta
dalej cisza... czy ktos sie tym zajmuje? chore to jest.
No niestety, problem trwa ponad tydzień i zero reakcji supportu, niby coś robią ale wątpie żeby to tak długo trwało, niby mamy czekać ale ciekawe jeszcze ile...
Cammel10, phreak: formularz migracji (Facebook -> UPLAY) nie działa tak jak powinien, dział techniczny próbuje zlokalizować źródło problemu - również mam nadzieję, że już niedługo uda się to naprawić. Gdy tylko otrzymam jakąś aktualizację w tej sprawie, od razu o tym poinformuję.
Na chwilę obecną mogę jedynie przeprosić za te utrudnienia i zapewnić, że regularnie przypominam technikom o błędzie w ww. formularzu.