Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 96

Wątek: Błąd podczas logowania

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem jak to jest z wami ludzie z BB ale należy się wam wielki kopniak. Nic nie robicie z tym problemem taka jest prawda, tylko potraficie napisać ZGŁOŚCIE SIĘ DO SUPPORTU. To wy macie nam pomagać. I jak jest jakiś problem to TEŻ WY powinniście działać w naszym imieniu a nie pisać jakieś BZDETY które i tak nie pomagają. Jest powiedzonko "PŁACĘ ŻĄDAM I CHCĘ MIEĆ" w tym przypadku sprawną GRĘ. Nie ważne że jest to darmowa gra ale ktoś w nią zainwestował realną kasę. Kiedyś wyłączyli mi tel. bo zapomniałem opłacić rachunku, zadzwoniłem do Urzędu Ochrony Praw Konsumenta i byłem mile zaskoczony, przez cały czas trwania umowy nie mają prawa wyłączyć mi telefonu mogą ściągnąć kasę przez komornika a telefon ma działać. Zadzwoniłem więc do swojego operatora z innego tel. nie chcieli właczyć więc postraszyłem ich załączyli tel w niecałe 5 minut. Może z wami też należy tak zrobić zobaczymy kto wygra??? Ja myślę że to WY przegracie bo przeważnie wygrywa KONSUMENT czyli MY

Odkrywca Awatar Adamynas
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Mogę jedynie zasugerować wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki (tzw. cache) lub/i cookies - jeśli to nie pomoże, bardzo proszę napisać do Supportu.

Chwilę temu skończyłem się logować na wszystkie polskie serwery - działają one prawidłowo.

Ha ha ha, a coś więcej możesz napisać? czy tez masz wy***... jak suport???

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak czytam ten temat i w dodatku "gram" od 16-23 ("gram" bo BB na reklamę starczyło pieniędzy a na porządne serwery to już nie bardzo) to mi ręce opadają...

Jeszcze nie miałem do czynienia z tak niekompetentną obsługą jakiejkolwiek gry online..

Jak można w taki sposób ignorować graczy?

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Łał, ostro...

W tej sytuacji, i po wydaniu kilkuset (oby) pln na tę grę nasuwa mi się uzasadnione pytanie: drogi Blue Byte Software, czy mogę bezpiecznie kupić kolejne klejnoty bez obawy o utratę konta albo licząc na to, że ewentualna utrata zostanie zrekompensowana, czy lepiej dać sobie spokój i dalej grać za darmo? (Tylko proszę bez dzieciniady w stylu, że opłaty dokonywane w grze są całkowicie dobrowolne, ponieważ bez tych wpłat cały projekt TSO miałby spory problem z funkcjonowaniem o ile istniałby w ogóle).

Może niech ktoś z supportu, jakiś admin odpowiedzialny za całą bazę danych wypowiedział się w kwestii tych problemów oficjalnie, bo zaczyna się robić naprawdę nieprzyjemnie, a takie nabieranie wody w usta i powtarzanie wciąż tej samej formułki o czyszczeniu cookies zahacza o błazenadę.

Xaar, wiemy już, że nie jesteś technikiem i Twoje kompetencje też mają granice, ale może wywarłbyś delikatnie wpływ na kogoś, kto przekazałby Ci informacje, które oczyściłyby tę atmosferę.

Osadnik Awatar pablos73
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja powiem tu krotko, bo widze ze cale BB ma nas gdzies... Wydalem kilka tysi zlotych na ta gre, i widze, ze moje konto w kazdej chwili moze zostac skasowane. Hmmm, powiem szczerze, ze mi sie to nie widzi, i odechciewa mi sie grac. Stracilem juz zapal, a szkoda... BB moglo jeszcze troche na mnie zarobic, ale juz tego nie zrobi... Inna sprawa, ze jak mi sie konto zablokuje, to skkutecznie odbiore pieniazki, te kilka tysi zeta, a do tego pojde do sadu, aby jeszcze odszkodowanie za stracony czas uzyskac. I zapewne kazdy, kto wlozyl choc zlotowke w ta gre, tak zrobi. Wiec sorki Xaar, skonczcie pierniczyc, tylko bierzcie sie do roboty, bo gra wcale nie jest darmowa, jak piszecie... A jak nie, to sie napisze do dojczlandu, i zrobia porzadek z polskim a'la staffem... Juz z niepowazaniem pablos73

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    BB_xaar porada by wyczyścić cookies jest trochę nie na miejscu.Zacząłem grę na innym świecie,bo tracę nadzieję na odzyskanie konta.Tam wszystko działa bez zarzutu na każdej przeglądarce jaką mam zainstalowaną.Stąd wniosek,że wasze porady"dnia" są trochę nie na miejscu.nie jest to wina po stronie graczy.do suportu piszę cały czas dzis dostałem odpowiedx,aby zresetować konto i zacząć zabawę od nowa.Trochę to śmieszne-spędziłem kilka miesięcy ,żeby mieć ten 37 lvl.i teraz mi proponujecie zaczynać od nowa?Trochę to nie fair.Rozumiem,że jesteś za cienki na to ,aby naprawić błąd albo za nisko w hierarchi firmy,ale poproś kogoś kompetentnego do pomocy,aby usuneli zaistaniały błąd na koncie moim i Sylwunii oraz wielu innych graczy.Mnie nie uśmiecha się zaczynać od nowa gry.

Jest mi niezmiernie przykro, lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały
    w Twojej rozgrywce zostały wyczerpane.

Jeśli wyrazisz zgodę, na Twoim koncie może zostać uruchomiona opcja „ reset konta”.

Pozdrawiam,
    Aleksandra
    Zespół The Settlers Online

tak wygląda odp. z suportu jaką dostałem dzisiaj.
    Przykro mi ,że poza banowaniem kont i pomyłkowym blokowaniem dostępu do swobodnej gry nie wiele więcej potraficie

pozdrawiam----Symbiotyk

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No to wszystko chyba jasne.. Moze zamiast reklam w telewizji w typie swojego sloganu napiszcie "Daj Nam Swoje pieniądze a My skutecznie je zabierzemy"... ŻENADA

Osadnik Awatar Picasso_PL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja bym na miejscu Sylwuni, Symbiotyka i innych żądał zwrotu wpłaconych pieniędzy na grę !!!

Jest mi niezmiernie przykro, lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały
    w Twojej rozgrywce zostały wyczerpane.
    To jest jawne kłamstwo !!!
    W myśl Kodeksu Cywilnego, dostawca usług (BlueByte) nie wywiązał się z umowy, czyli nie dał grać mimo wpłaconych pieniędzy. Komornik będzie miał co do roboty Panowie z BlueByte i Ubisoft.
    Ostatnio edytowane przez BB_xaar ; 25.09.2012 o 11:22 Powód: Usunięcie kolorowych czcionek utrudniających czytanie treści posta.

Osadnik Awatar Steelkill
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam

Ja odpisze również w tym wątku i opowiem moja historie z dnia wczorajszego.
    24.09.2012r godz. około 21 Serwer NOWA ZIEMIA. Załączam Przygodę Krwawa Maryna, wysyłam Generałów z wojskami (5-ciu) liczę wojska standard. Cos mnie źle tknęło i około 21.30 kupuje na G7 (czyli czacie Handlowym) miejsce w lootspocie Okradać Bogatych. Zaproszenie od Znajomego przychodzi - UWAGA po około 15 min i dopiero się zaczyna ciekawie. Akceptuje przygodę posyłam Generała Szloma z wojskami do Przygody i chce wejść do Przygody i zaczyna sie jazda . Przez Blisko 40 min około 20 tu logowań nie da się wejść do Przygody - Wczytuje Mape i wywala komunikat - nie ma serwera dostępnego musisz odświeżyć połączenie wcisnij OK i tak w kółko z 20 razy co ciekawe nie mogę teraz wejść do Przygody Krwawa Maryna którą rozpocząłem wcześniej. Każdy normalny człowiek lekko by się wkurzył po 3cim logowaniu ale ja przyzwyczajony do Serwera Nowa Ziemia a co wbijam jak pop... ny po raz kolejny i nic (gościu od przygody pisze ze jaja sobie robię bo on chce kończyć i niepoważny jestem i tego typu teksty). Przygoda Krwawa Maryna ze sklepu kupiona za mapki (200szt), czas sobie leci a to wyjątkowo trudna i wyjątkowo Krótka Przygoda przypomnę (2,5 dnia tylko).
    Wchodzę zatem na Global g1 (główny) i zapytuje co się dzieje znowu na serwerze bo grac się nie da od paru dni. Ale cisz nic nikt nie odpowiada - uwagi do modów żeby napisali do BB (w koncu po to są) że serwer jest przeciążony i grac się nie da nie skutkują nikt się nie odzywa po prostu mają nas w dupie. Więc koncze stwierdzeniem chyba trzeba napisać tekst "żydzi, p e d a ł y, komuniści (czy coś w tym stylu) żeby się modowie uaktywnili . I zgadnijcie co się stało.
    Bravo dla wszystkich którzy tak pomyśleli - dostałem natychmiastowo bana na 12h (bez żadnego ostrzeżenia i uwagi na ogólnym czyt tez szepta bo niektorzy Modowie jednak zwracają uwagę)
    Oczywiście napisałem do supportu cała sytuacje itd itp. Mniej więcej około godz 1.30 "puściło" przygodę albo Support odblokował nie mam pojęcia i dało się ją skończyc (Okradac Bogatych) i do Maryny tez mogłem już wejść.

Reasumując -
    1. poziom kultury i zrozumienia MODÓW - "ZEROWY"
    2. Serwer Nowa Ziemia - granie wieczorem gdy wszyscy sie loguja - tragedia. Ciekawostka na polskich serwerach Settlers jest ponad 215 tysięcy graczy na 7 serwerach (w tym 2 ostatnie uruchomiono kilka dni temu) średni0o na serwer wychodzi ponad 30tys ludzi a na Nowej Ziemi jak słuchy niosa jest ponad 100tys (SIC!)
    W niemieckich stelersach jest tez 200 tysięcy graczy ale serwerow troszke wiecej..... Oto prawda o BB i traktowaniu polskiego klienta.
    3. Niestety zdarzyło mi się zakupić w sklepie trochę klejnotów więc - MAM PRAWO - domagać się obsługi (tak, tak) na poziomie a nie bana od "domorosłych" modów.
    Ostatnio edytowane przez Steelkill ; 25.09.2012 o 08:58

Osadnik Awatar Picasso_PL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po twoim przypadku widać, jak kierownictwo BB i moderatorzy mają NAS w głębokim poważaniu .... jak prosiłeś o pomoc to nic nie zrobili, ale wystarczyło ich obrazić, to od razu się jakiś pajac pojawił. To pokazuje "fachowstwo" administratorów gry na polskich serwerach. Siedzą cały czas, WSZYSTKO WIDZĄ !!! ale NIE REAGUJĄ, w myśl zasady:
    "po co się przemęczać, czy się stoi czy się leży KASA się należy"
    czyste komunistyczne podejście i tyle .... obiboki są na polskim wydaniu gry i tyle ... trzeba było grać na niemieckich serwerach to by nie było takich jaj jak u nas.

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów