Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Geolog nie odnawia kopalni

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Geolog nie odnawia kopalni

Witam, mam od pewnego czasu (wcześniej tego nie było) problem z kopalniami rudy żelaza ( i tylko z nimi ).
    Chodzi o to, że jak mi któraś się wyeksploatuje to zostaje z niej 'wrak'. Wtedy wysyłam geologów i odkrywają mi nowe zasoby (kopalnia znika).
    Ostatnio pomimo, że ruda żelaza się wyeksploatuje i ja wyślę geologa na poszukiwania to wraca z informacją, że nic nie znalazł, a 'wrak' kopalni jak stał tak stoi.

Nadmienię tylko, że nie dzieje mi się tak w przypadku innych kopalń (węgla czy miedzi).

Czy ktoś ma podobnie czy jestem odosobnionym przypadkiem?

Pozdrawiam

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A czy przypadkiem geolog nie został wysłany jeszcze przed automatycznym zasypaniem kopalni żelaza?

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    A czy przypadkiem geolog nie został wysłany jeszcze przed automatycznym zasypaniem kopalni żelaza?
    Nie, już 2x wysłałem geologa po zasypaniu, teraz wysłałem 3-ci raz żeby zrobić screena z zasypaną kopalnią i informacją, że nie znalazł kopalni. Za 4 minuty wrzucę.

Link do screena
    Ostatnio edytowane przez Chasil ; 18.09.2012 o 10:20

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A może masz limit odkrytych rud żelaza i dlatego nie znajduje?

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a czy przypadkiem w tym miejscu nie masz juz 2 kopalni zelaza ?
    Bo w s5 z zelazem jest podobnie jak z marmurem w s1, sa 3 złoza ale na raz można ekspluatowac tylko 2

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Seth11 Zobacz posta
    A może masz limit odkrytych rud żelaza i dlatego nie znajduje?
    Odkrytych surowców rudy żelaza (gotowych do użycia) mam 5. Obecnie korzystam z czterech i mogę postawić kolejne w innych miejscach.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    a czy przypadkiem w tym miejscu nie masz juz 2 kopalni zelaza ?
    Bo w s5 z zelazem jest podobnie jak z marmurem w s1, sa 3 złoza ale na raz można ekspluatowac tylko 2

No mam ale miałem po 3 w tym miejscu też, tak samo w S3 chodzą mi czasem po 3 na raz. Kiedyś tak działało, teraz coś nie teges...

Zniszczyłem tą kopalnie i wysłałem geologa na poszukiwania. Zobaczymy czy coś znajdzie...
    Ostatnio edytowane przez Chasil ; 18.09.2012 o 11:01

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W s3 zawsze można miec 3, a w s5 powinny byc 2 aktywne tylko. Słyszałem na czacie ze tez komus sie zdarzyło że mial 3 w s5, ale to jakas anomalia. Normalnie można miec 2.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    W s3 zawsze można miec 3, a w s5 powinny byc 2 aktywne tylko. Słyszałem na czacie ze tez komus sie zdarzyło że mial 3 w s5, ale to jakas anomalia. Normalnie można miec 2.
    W S3 na 100% można mieć 3 na raz. To pewne, bo mam tak często. No ciekawe co z tym S5. BB_xaar możesz to potwierdzić?

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W sektorze nr 5 na raz mogą być aktywne tylko 2 złoża żelaza.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów