Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Serwer testowy-bug w zadaniu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Serwer testowy-bug w zadaniu.

Witam
    Na wstępie chcę powiedzieć,że problem ten zgłosiłem do suportu,ale jestem ciekawy czy może ktoś z użytkowników spotkał się z tą sytuacją i sobie z nią poradził. Do tej pory próbowałem radzić sobie sam,ale ta sytuacja gnębi mnie już od kilkunastu dni.
    Bug występuje w zadaniu "Important pinewood". Na załączonych print screenach,widać w czym rzecz. Nie jest możliwe zaliczenie tego zadania,gdyż gdy spełnimy warunki 1 i 3 podzadania niemożliwe jest spełnić polecenie 2-gie. I odwrotna sytuacja gdy spełnimy polecenie 2-gie, automatycznie odznacza wykonanie polecenia 3-go.

Czy jest możliwość zresetowania tego zadania,gdyż grę na serwerze testowym traktuje całkiem poważnie i chciałbym móc się rozwijać i w pełni korzystać z "bonusów" jakie dają wyższe levele.

daveandnokia
    Z tym zadaniem mordowałem się z dobre 3 dni na testowym. W końcu "łapłem" o co chodzi, jak można to sprawdzić. Chodzi o twoją gospodarkę, czyli jak masz budynki odpowiednie, to sprawdź w ekonomii jak one produkują poszczególnie dany surowiec/produkt. Czyli masz mieć produkcję tam dajmy 350 desek, więc musisz zbudować tyle tartaków, aby dały ci odpowiednią ilość. Pamiętam jeszcze, że chyba chodziło o leśników i drwali. Leśników miałem z 4, chat drwali 3 i trzy tartaki. Możesz mieć więcej, bo wsytarczy zapauzować budynek i nie jest on brany pod uwagę w ekonomice. Podziałaj, pokombinuj

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzięki za błyskawiczną odpowiedz.
    Ja też pamiętam,że dużo ludzi się z tym mordowało.
    Rozwiązaniem było zburzenie i postawienie tawerny.Problem,leżał w tym,żeby zużyć z magazynu surowce aby produkcja drewna mogła zacząć funkcjonować.
    U mnie problemem jest to,że zadanie wymaga aby mieć zero przyrostu lasów,zero przyrostu drwali i 360 przyrostu desek iglastych.Do produkcji deski potrzebna jest bal-więc gdy zacznie przybywać desek zalicza 2 podzadanie ale odznacza zadanie "0 bali".

Przepraszam za pokręcony język ale niepotrafię tego lepiej wytłumaczyć.
    Wyłączałem już produkcje całej leśnej gospodarki. Włączałem pojedyńcze elementy. Kombinowałem na różne sposoby i nic.
    Moim zdaniem to bug,a samo zadanie nie do przejścia.

daveandnokia
    ja rozumiem o co ci chodzi:P Zadanie czysto pokopane, choć miałem właśnie takie, co opisałem wyżej. I z tym się zgodzę, zadanie bardzo utrudniające do przejścia, Powinni stawiać dla początkujących proste zadania, ale własnie dzięki takiemu serwerowi testowemu BB dowiaduje się i uczy się na swoich błedach. Myślę, że jak to wejdzie już w życie na nasz serwer to nie będzie takowego zadania Pozdrawiam

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dziś konta na serwerze testowym będą resetowane - każdy gracz otrzyma przygotowaną wyspę, na której system handlu będzie już dostępny.

Dodatkowo, w planach są poprawki związane z kilkoma nowymi misjami, więc zanim trafią one na polskie serwery będzie już ok.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Davendnokia, BB_xaar -dziękuje wam za wyczerpujące wyjaśnienia,błyskawiczną reakcję,oraz chęć pomocy. Temat można zamknąć.
    Serdecznie pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów