Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: rozliczenie handlowe

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

rozliczenie handlowe

zaakceptowałem 3 transakcje 400 napitku za 400 marmuru
    skasowano mnie na 1200 napitku (ok) otrzymałem 800 marmuru (nie ok) co robić? no i dlaczego tak? a jak odzyskać stracony marmur?

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Zgaduję, że chodzi o zakładkę handel, a nie wymianę gracz-gracz. Jeśli wyślesz oferty to surowce znikają Ci z magazynu, a dopiero po akceptacji osoby, od której zakupiłeś surowce otrzymasz surowce zakupione do swojego magazynu (o czym zostaniesz powiadomiony wiadomością w skrzynce). Oferty nie zaakceptowane przez sprzedających tracą ważność po 8h i wtedy następuje zwrot kosztów. Czyli jeśli to było w zakładce handel to po 8h jeżeli sprzedający nie zaakceptuje oferty Twój napitek wróci.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    dodatkowo, jesli zaakceptowałeś zakup surowca przy braku miejsca w magazynie to surowiec przepada... czyli jesli masz magazyn o pojemności 2000 miałeś 1200 i kupiłeś 1200 to będziesz miał tylko max magazynowy czyli 2000.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Jerry1981 Zobacz posta
    dodatkowo, jesli zaakceptowałeś zakup surowca przy braku miejsca w magazynie to surowiec przepada... czyli jesli masz magazyn o pojemności 2000 miałeś 1200 i kupiłeś 1200 to będziesz miał tylko max magazynowy czyli 2000.
    i to jest swoista rewelacja,wrecz najlepsza opcja w tej grze takiego nonsensu nie spotkalem w zadnej innej grze_jesli potrzebuje jakis surowiec to go kupuje na handlu ( od tego jest) i guzik mnie obchodzi czy ktos wstawil oferte i sobie poszedl lulu czy blokuje specjalnie,gdyz... wiadomo o co chodzi a kupuje surowiec bo go potrzebuje teraz a nie za 8h!czyli co?reagujac na oferte mam wstrzymac budynki produkcyjne danego surowca bo nie wiem czy jasnie hrabia jakis zaakceptuje swoja badz co badz oferte czy tez nie? totalna bzdura... nadwyzka obojetnie skad by nie byla powinna trafiac do gwiazdy i tyle w tym temacie

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    no jest ot niedopracowane i budzi kontrowersje. na pocieszenie w nowym handlu, który tylko czeka na wprowadzenie oferty są akceptowane od razu, więc ten problem zniknie... choć wszystkow wskazuje ze jednocześnie pojawią się inne absurdy... ale to nie czas ani miejsce na takie dywagacje...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jerry pytanie brzmi:czy w nowym handlu ofki sa akceptowane natychmiastowo przez system (tak mi sie wydaje) czy poprostu podczas testow inni gracze od reki akceptuja?nie moglem sam tego sprawdzic,gdyz przy tych lagach nie sposob bylo dojsc do tego pzdr

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    w nowym handlu jeśli wystawiasz ofertę od razu Ci zdejmuje ze stanu, a przychodzi w momencie zaakceptowania przez drugą stronę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Witam
    Nie wiem gdzie mam umieścić swoje pytanie dlatego piszę tu ...
    Mam taki problem kupiłem dnia 15.09.2012 koło godziny 19 ... Klejnoty za 20 zł ... Pobrało mi pieniądze z konta a klejnotów nie mam nic nie dostałem żadnego kodu kompletnie nic ... Proszę o pomoc w tej kwestii ponieważ jestem trochę zdenerwowany takim czymś ponieważ jest to zwykła kradzież moich pieniędzy ... Proszę o pomoc wszystkich którzy mieli też taki problem
    Dziękuje ... Pozdrawiam

EDIT (BB_xaar): bez pogrubienia i czerwonego koloru wiadomość jest czytelniejsza.
    Natomiast jeśli chodzi o Twój problem: zdarza się, że w systemie obsługującym płatności występują niewielkie opóźnienia i zakupione Klejnoty docierają dopiero po chwili. Jeśli do tej pory Klejnoty do Ciebie nie dotarły, proszę napisać bezpośrednio do Supportu - z pewnością uda się wszystko wyjaśnić.
    Ostatnio edytowane przez BB_xaar ; 17.09.2012 o 10:49

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Pisz do supportu, jak będą mieli dzień to Ci pomogą

Strona główna TSO -> Pomoc/Wsparcie -> Formularz kontaktowy i tam kieruj się z tym problemem.

Uprawnienia umieszczania postów