Zobacz wyniki ankiety: Czy chciałbyś mieć możliwość dadania znajomego grajacego na innym serwerze?

Głosujących
33. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

20 60.61%
  • NIE

9 27.27%
  • Raczej TAK

1 3.03%
  • TAK nawet jeżeli łączyło by się to z pewnymi nie dogodnościami...

3 9.09%
  • Nie mam zdania

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dodawanie znajomych grających na inny serwerach

Osadnik Awatar acp___
    Serwer
    Czarci Gaj

Dodawanie znajomych grających na inny serwerach

Dzisiaj próbowałem dodać znajomego, nie umiało mi go znaleźć, z czatu pomoc uzyskałem odpowiedź, że gramy na rożnych serwerach.
    Czy dodanie gracza z innego serwera to kwestia zmiany w wyszukiwarce, by patrzyła na inne serwery?
    Czy nie jest możliwe by mieć znajomych na innym serwerze, z jakiegoś powodu - jeżeli tak, to jakiego?

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    gospodarki na różnych serwerach są w różnym stadiu rozwoju. to powoduje ze ceny tego samego surowca są różne na róznych serwerach (to tak jak np. cena banana u nas czy w Peru). Posiadanie znajomych z różnych serwerów prowadziłoby do wymiany surowców między różnymi serwerami i co za tym idzie nierównomierny handel. Prosty przykład gracz z nowego światu sprzedaje surowce do produkcji kuszników / puszkarzy / elity graczowi z najnowszego serwera - wówczas ten drugi może dużo szybciej zdobyć exp od innych ludzi z jego serwa. a to nie jest do końca ok. prawda?

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Z tego oczywistego powodu, ze oddzielne serwery maja oddzielne i rozłączne bazy graczy...

Co do surowcow na produkcje najlepszych jednostek to jest to bez znaczenia, bo jesli nie ma wymaganego levelu to ich nie wyprodukuje, a jesli ma - to bez problemu samemu zdobedzie odpowiednia ilosc broni.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik Awatar acp___
    Serwer
    Czarci Gaj
    Posiadanie znajomych to nie tylko korzyść handlu, ale również:
    - możliwość dodawania sobie nawzajem premii
    - misje dwu i trzyosobowe
    Skoro na handlu można by było oszukiwać, to mógłby być on zablokowany dla znajomych na rożnych serwerach.

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problem leży w tym, że należałoby zablokować wszelką zależność pomiędzy tymi graczami innymi niż przesyłanie sobie wiadomości.

Każdy serwer się różni, a głównymi różnicami są ilość graczy oraz czas trwania serwera. Na pierwszym serwerze na pewno kusza kosztuje mniej niż na nowo dodanym, ponieważ olbrzymia ilość tego surowca występuje już w grze. Produkcja koszy, ich cena, to też różni się pomiędzy serwerami. Wprowadzenie zależności pomiędzy serwerami innymi niż między-serwerowy czat (gdzie ludzie i tak pewnie by pytali o cenę, otrzymując cenę kuszy w granicach 1-4 monet za sztukę, co jest olbrzymim przedziałem). Moderacja takiego czegoś też byłaby trudniejsza.

Dlatego jedynie coś w stylu global-0, między-serwerowy czat wchodzi w grę.

Sądząc jednak po szybkości rozwoju gry..

Uprawnienia umieszczania postów