Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 3 4 5
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Wiktor Podstepny -naprawde podstepny ....

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    BB_xaar nie czaruj, bo support ma w nosie graczy. Wiem po swoim przykładzie oraz z opowieści i wielu wątków na tym forum. Dopiero jak się zrobi szum to zaraz tu przylatujesz z pretensjami, że trzeba zgłaszać do supportu. Przestań pisać te głodne kawałki, bo zgłoszenia ludzie wysyłają nawet kilka razy w tej samej sprawie i albo cisza, albo „proszę czekać będzie rozmowa”. Po tygodniu proszę czekać na konserwacje, a jak się nie poprawi to proszę zgłosić ponownie.

BB_xaar dwa tygodnie temu pisałeś na chat, że pracujecie nad lagami i że za kilka dni będzie poprawa. I jak tam poprawa? Nie ma jej. Też mam to zgłosić do supportu?

Pozdrawiam.
    szpilek

Osadnik Awatar Mayk--DoUrden
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To Smutne ale Szpilek ma niestety racje.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Oczywiście nie można oczekiwać, że Support będzie przyznawał surowce za sam fakt wysłania zgłoszenia opisującego sytuację, w której nie wystąpił żaden błąd. Jednak jeśli ktoś faktycznie utracił surowce/przygodę/jednostki w wyniku błędu gry (i nie mam tutaj na myśli tzw. "bloków"), to otrzymanie rekompensaty jest możliwe.

Natomiast jeśli chodzi o lagi: występują one głównie w godzinach, w których online jest sporo osób. Nowe serwery to jedno z rozwiązań, które zdecydowanie ograniczyło "pogłębianie" się problemu lagów, jednak inne rozwiązania wymagają dalszych testów przed ich ewentualną implementacją na polskich serwerach gry. Jeśli pojawią się jakieś konkretne daty z tym związane, od razu o tym poinformuję.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    BB_xaar wczoraj dzięki lagom straciłem 370 konnych, 90 elitarnych żołnierzy i 148 kuszników. Gdyby nie lagi nic takiego by się nie stało. Do tego supportu już nie zamierzam pisać.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    lagi sa takie,ze przed chwila nie wychodzac poza swoja wyspe rzucajac sobie kanapki 2 szt poszly gdzie sie ..... no comment
    Ps.nowe serwery nie poprawily problemu a wrecz odnosze wrazenie,ze pogorszyly

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Blaszka1971
    Ps.nowe serwery nie poprawily problemu a wrecz odnosze wrazenie,ze pogorszyly
    To nie wrażenie to brutalna rzeczywistość. Wcześniej przed powstaniem nowych serwerów kosze rzucane u znajomego pojawiały się po rzuceni 3-5 koszy, teraz po rzuceniu nawet 20 jest problem z ich widocznością i nie są to incydenty jednorazowe. Potem ludzie piszą mi, że kosze nie weszły, a po kilku minutach, że jednak są. Nie wspominam już o podróżach miedzy wyspą - przygodą, albo wyspą - wyspą znajomego.

@BB_Xaar tu nawet nie chodzi o rozdawanie surowców, a o rzetelne wykonywanie swoich obowiązków i profesjonalne podejście do gracza. Po co, każą mi się ze sobą ścierać o niedziałający link aktywacyjny, zamiast od razu napisać, że nie zamierzają w tym kierunku robić nic (rzekomo filtry innych domen blokują mi link) i mam zmienić skrzynkę bo niestety producent nie przewidział wysyłania linków na takie domeny, których używam. Po co I-l-I wysyłał wiadomość, żeby przez słowo "blok" go spławiono.

PS: Prościej byłoby napisać przy zgłaszaniu po raz n-ty tych samych problemów "Nie potrafimy na dzień dzisiejszy tego naprawić" niż wciskać kit, że technicy-widma znają problem i już prawie go naprawili co jest nieprawdą bo po dzień dzisiejszy problemy dalej są, a do tego zaczynają pojawiać się nowe.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Spory temat ... długo brnąłem.
    Ja też miałem przejście z support'em i to nie w temacie bloków, akurat robiłem przygodę "Dzieci sawanny" i we wshodniej części wyspy jest przywódca otoczony 3 obozami, podejście go nie jest łatwe i wymaga kilku ataków z użyciem opcji ODWRÓT która to nie chciała zadziałać na czas przez co straciłem sporo woja i mailowałem się przez tydzień o zwrot "kosztów". Nie było żadnych bloków, przygodę robiłem jak pisał support "obóz po obozie" i straciłem wojo gdzie go nie powinienem stracić i to typowo przez problem po stronie gry a i tak był problem z dogadaniem się z ludźmi z support'u.
    Poza tym miłem drugą sytuację gdy wykonywałem przygodę współ z innym graczem i wysłaliśmy po jednym generale na ten sam obóz (jeden za drugim - dwie fale), obaj widzieliśmy jak Ci generałowie idą jeden za drugim do tego obozu a po walce okazało się że obaj polegli bo jeden z nich "zboczył na panienki" znaczy na inny obóz (a nie powinien) i gra tego nie pokazała, następny błąd i następny tydzień mailowania się o "swoje".
    Nie piszcie więc, że z supportem można się dogadać bo na prawdę to tak nie wygląda, że"można" się dogadać, trzeba wymuszać, i mędzić to czasem coś oddadzą i to nie wszystko bo napiszą, że według gry wszystko odbyło się jak należy a to był problem po stronie interfejsu (taką miałem odpowiedź), ale przecież nie ja do diaska tworzyłem ten interfejs.
    No cóż zostało nam pomarzyć aby transfer i logika wymiany danych była zadowalająca, pomyślmy co by zrobili gracze World of Warcraft czy innej MMORPG jakby się działy takie hece w czasie ich gry

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 3 4 5

Uprawnienia umieszczania postów