Pamiętam pytanie swojej koleżanki (tak, dziewczyny): czy można zaatakować jeden obóz i w tym czasie ruszyć na drugi? Odpowiedziałem, że tak (bo jest to faktycznie możliwe). Zacytuję jej odpowiedź: "To dobrze, bo te 'walki' są strasznie prymitywne. Myślałam, że będzie można myśleć strategicznie, oglądać walkę...".
Prymitywne - tak określiła system walki dziewczyna. Trudno się z nią nie zgodzić, bo tryb walki w tej grze nie ma nic wspólnego ze strategią. Wchodzi się na forum, robi kopiuj->wklej podane składy wojska i 'wygrywa' się 'walki'. Ile trzeba mieć lat, żeby wygrać wszystkie walki? 5? Niektórzy próbują urozmaicać tą tragiczną sytuację (system 'walki') właśnie blokami, ale wtedy okazuje się, że to jest nie tylko "niedozwolone", ale jeszcze ujawnia inne błędy w grze, o których support nie chce słyszeć.
I mam prośbę do fanatycznie zatraconych graczy. Nie wyskakujcie z żenującymi tekstami, że to beta, że jeszcze tylko dwa lata, że przecież mamy 'dziesiątą' rundę testową nowego handlu, że przecież zakładki znikają coraz rzadziej.
Albo jeszcze lepiej: że przecież wprowadzą PVP - w takiej postaci systemu 'walki' PVP byłoby jeszcze większą porażką. A widząc co spotkało kolegę, który rozpoczął ten wątek radzę obudzić się wszystkim marzącym o PVP i spojrzeć na problemy bez PVP. W obecnej sytuacji wprowadzenie PVP byłoby samobójstwem programistycznym producenta.