Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Firefox - problem

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez i-l-i Zobacz posta
    " problemy skoncza sie w dniu XX"
    Hm, może się mylę, ale tego typu konkrety nie padły chyba nigdy ;]

U mnie czaty nie działają już wcale, a lagi są na tyle duże, że chyba nie ma sensu ryzykować bloków. Widać płacący za mało płacą...
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Irongate
    Firefox jest OK. Używam wersji 15.0.1, ale musiałem cofnąć Flasha do wersji 11.2, ponieważ na 11.4 działy się cyrki.
    W tym linku jest program do usuwania FP z systemu - "http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe"
    Po odinstalowaniu, zainstalowac ponownie flash playera, ale w wersji 11.2 i jak na końcu zapyta o aktualizację to wybrać opcję NIGDY.
    Aktualnie jest tylko kilka serwerów skąd można pobrać starszą wersję, bo na adobe jest tylko najnowsza wersja.
    W wujku Google wpiszcie 11.2.202.235. Wersja dla FF to Non-IE.

Irongate
    Cytat Zamieszczone przez Luklukowaty Zobacz posta
    Gra aktualnie przestała działać pod firefoxem. Rano zaczęło mulić, pomijać niektóre obrazki przy ładowaniu, a teraz jest ciągle biała strona przy wejściu na adres http://www.thesettlersonline.pl/pl/graj

Pod IE wszystko śmiga. W innych tematach na forum widzę, że inni gracze mają ten sam problem.

Używam najnowszego FF.
    Firefox jest OK. Używam wersji 15.0.1, ale musiałem cofnąć Flasha do wersji 11.2, ponieważ na 11.4 działy się cyrki.
    W tym linku jest program do usuwania FP z systemu - "http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe"
    Po odinstalowaniu, zainstalowac ponownie flash playera, ale w wersji 11.2 i jak na końcu zapyta o aktualizację to wybrać opcję NIGDY.
    Aktualnie jest tylko kilka serwerów skąd można pobrać starszą wersję, bo na adobe jest tylko najnowsza wersja.
    W wujku Google wpiszcie 11.2.202.235. Wersja dla FF to Non-IE.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    u mnie na żadnej z 3 przegladarek nie działa F, Opera i IE
    tak sie dzieje od piątku i już mnie to mierzi albo ktoś coś z tym robi albo niech napisze, że nie i nie będę zalanczała nawet tej gry

pozdro

Początkujący Osadnik Awatar szym89
    Serwer
    Kolonia
    Łatwo zauważyć iż jest to problem związany z serwerem rozmów - zanim wczyta wyspę, próbuje się na niego zalogować, trzeba czekać parę minut aż stwierdzi iż jest on niedostępny. Później gra laguje również z tego powodu - awatary z nim połączone. Problemy zaczęły się wraz z otwarciem nowych światów - prawdopodobnie serwer rozmów nie wyrabia z obsługą wszystkich światów naraz. Dlatego należy zachować cierpliwość, szczególnie przy logowaniu...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie wiem jak to jest u niektórych, ale u mnie nadal ten sam problem - firefox mieli w nieskończoność i nic, a w IE odpala bez problemu. Podejrzewam aktualizację Flasha, chociaż w IE też zainstalowałem najnowszą wersję Flasha. Nigdzie indziej nie mam problemu z Flashem ani z Firefoxem - problem występuje JEDYNIE na Settlersach tak polskich jak i na tsotesting.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów