Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tym, aby można było określić rejon działania dla leśniczych?

Głosujących
47. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ZA

15 31.91%
  • PRZECIW

22 46.81%
  • OBOJĘTNE

10 21.28%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Leśniczy i bieganie przez pół mapy

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Leśniczy i bieganie przez pół mapy

Witam
    Można to potraktować jako pomysł... chociaż dla mnie to jest błąd gry. Jak działa leśniczy w grze? Wybiera sobie drzewo, na którym jest mało surowca i leci sadzić. Wszystko by było ok, gdyby nie jeden problem, który się często zdarza. Dajmy na to, że mam drwali i leśniczych po lewej stronie mapy (grupa A) i taką samą grupę po prawej stronie (grupa B). Teraz leśniczy sadzi drzewa w obrębie grupy A - wtedy jest ok, ale zdarzyło się, że leśniczy zauważa mniej drzew w grupie B i leci tam, przez całą mapę... chore! Ale to nie koniec, drwal, który tam biegnie, posadzi drzewo, a przez to, że kilka minut nie było go w swoim rejonie, tam zaczęło ubywać drzew i co? Leśniczy z grupy B to zauważył, zanim tamten wrócił do siebie i biegnie przez całą mapę posadzić jemu to drzewo... tak w kółko. Przydałaby się opcja, aby można było określić rejon działania leśniczych, ewentualnie wybrać konkretne drzewa, które ma sadzić, bo to co teraz się dzieje to jest tragedia, wystarczy popatrzeć na liczydło i zobaczyć jak to się potrafi z minuty na minutę zmieniać, przez durnych leśniczych

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Daimos_ Zobacz posta
    Ale to nie koniec, drwal, który tam biegnie, posadzi drzewo, a przez to, że kilka minut nie było go w swoim rejonie, tam zaczęło ubywać drzew i co?
    po 1. drwal nie sadzi drzew tylko ścina
    po 2. nie spotkałem się z takim czymś ale zbyt szczegółowe, to tylko gra są inne aspekty o których warto mówić.
    po 3. mam wszystko w grupie A tak jak piszesz a nie mam grupy B a i tak leśniczy sadzi dobrze drzewka a drwal ścina, bo surowiec leci do magazynu a później stamtąd jest pobierany do przerobu i wraca.
    po 4. nic mi nie przeszkadza, jest dobrze jak jest, wiec jestem na NIE czyli PRZECIW

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    po 1. pomyłka o której dobrze wiesz, chodziło o leśniczego
    po 2. Skoro nie masz takiego problemu, to nie powinieneś się wypowiadać, bo skoro nie masz "grupy B", ten problem zupełnie Cię nie dotyka. Mi działa to co mnie obchodzą inni tak?!
    po 3. j/w
    po 4. j/w

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Ja również zagłosowałem PRZECIW. Przecież możesz poprzenosić budynki, tak aby nie było grup.
    Poza tym dlaczego piszesz, że @emuq nie powinien się wypowiadać? Przecież założyłeś ankietę, @emuq zagłosował, a w poście uzasadnił dlaczego był na nie.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Stan58, ostatniej osobie odpisuje, jak macie 10 drwali, to sobie możecie pozwolić na jedno miejsce i problem Was nie dotyczy, więc głosujecie, że jesteście przeciwni, tak jakby Wam to szkodziło?! Tymczasem problem istnieje, będziesz miał 30 drwali to sam zobaczysz

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Stan58, ostatniej osobie odpisuje, jak macie 10 drwali, to sobie możecie pozwolić na jedno miejsce i problem Was nie dotyczy, więc głosujecie, że jesteście przeciwni, tak jakby Wam to szkodziło?! Tymczasem problem istnieje, będziesz miał 30 drwali to sam zobaczysz
    ale gdzie będziesz mial problem skoro jak drwal je zetnie to bedzie szedl do najblizszego magazynu by przerobiona to na deski?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    emuq, piszę o drwalach, bo do drwali należy postawić leśniczych, który sadzą drzewa - o nich się rozchodzi, biegają po całej mapie, zamiast sadzić w jednym miejscu, niestety nie mogę sobie pozwolić na drwali i leśniczych w jednym miejscu na mapie, bo zwyczajnie mi się nie mieszczą, chyba nie jestem jedyny?

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    emuq, piszę o drwalach, bo do drwali należy postawić leśniczych
    nie chce byc wscipski ale nie rozumiem towich wypowiedzi.

no mi sie jakoś mieszczą.... i nie mam w tym problemu.

do tego skoro wiecej jest za przeciw, i jedna osoba za Toba to swiadczy o tym ze nie maja z tym problemu, to juz jest wylobrzymienie szczegolowosci. lesniczy ma sadzic a drwal scinac, i to robia a nie ze jeszcze bede zaznaczal gdzie maja to robic.

Przemyslales co wtedy?
    Wtedy bedzie lipa, bo wytnie wszystko albo posadzi wszystko i bedzie mi stal z produkcja. A raczej nie kazdy ma 24/7 zeby siedziec na gre i obserowac ze wszystko wysadzil czy wycial w danym obszarze. Takze nie ma tu o czym rozmawiac moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez emuq ; 04.09.2012 o 18:31

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    oj emuq, widzę jesteś tutaj w tym temacie po złości, można zrobić opcjonalną formę zaznaczenia obszaru gdzie ma sadzić drzewa leśniczy i nie było by problemu dla Ciebie, a mój zostałby rozwiązany. Dlaczego tyle osób jest przeciw? Bo nie ma tego problemu, nie ma tylu drwali, żeby zauważyć problem, albo nie chcą go zauważyć, a mają zwyczajnie w *** fakt, że problem mogą mieć inni. Przerażające wyniki, mi nie zaszkodzi, ale jestem przeciw, bo nie mam tego problemu, trochę empatii

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie jestem po zlosci... ale oceniam twoj pomsyl

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów