Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: nie można się zalogować do gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    U mnie to samo od wczoraj!

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    O ile wczoraj mogłem bez problemu wejść do gry i zrywało połączenie przy próbie wejścia na przygodę, o tyle
    dzisiaj w ogóle do gry dostać się nie mogę, nieaktywny button GRAJ - żadnej reakcji po jego kliknięciu.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    VaanDee, jakiej przeglądarki używasz? Czy problem występuje również na innych przeglądarkach, czy może tylko na jednej?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Problem wydaje się być ogólny, bardzo dużo ludzi zgłaszało identyczne zachowanie, ale zauważyłem ze Mozilla gorzej się zaczęła zachowywać , na ie jeszcze jakoś szło ale masakryczne lagi.
    Na Mozilli wywalało błąd odczytu cookie albo zrywało połączenie. Kasowanie cookie nie dawało żadnych rezultatów.
    Osoby które nie odebrały zaproszenia do przygody w tym czasie wiszą , tzn w przygodzie pokazuje aktywność ale u osoby zaproszonej przygody nie ma.
    tzn. tak jest w moim przypadku.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dziubek123, a jakiej wersji używasz? 14.0.1, czy może jakaś nowsza?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Mam identyczny problem a używam firefox mozilla wersja15.0.0.4619 być może to jest przyczyną problemu ????

A więc zostałem zmuszony do zainstalowania opery na której setllery działaja, czekam na info kiedy bedzie gra znowu działać na firefoxie ^^
    Ostatnio edytowane przez Angeni ; 03.09.2012 o 23:17

Początkujący Osadnik Awatar Stonka
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Win 7 64bit
    Google Chrome 21.0.1180.89 m

"Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum."

Nie będę instalował innej przeglądarki, więc zepnijcie się i to naprawcie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Podobnie jak kolega wyżej, problemy z logowaniem. Najlepsze jest to, że dzisiaj o 16 w pracy jeszcze mogłem się zalogować (ta sama przeglądarka i system).

Chrome 21.0.1180.89
    Win 7 64bit

//Edit
    Powodem problemów jest funkcja "Zablokuj pliki cookie i dane z witryn innych firm" w ustawieniach prywatności przeglądarki.
    Ostatnio edytowane przez jerry1333 ; 04.09.2012 o 18:30

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    VaanDee, jakiej przeglądarki używasz? Czy problem występuje również na innych przeglądarkach, czy może tylko na jednej?
    Problem tego samego dnia sam się rozwiązał, ale odpowiadając na pytanie to korzystam z Chrome w wersji 14, system XP Pro SP 3
    Nie pomogło wówczas ponowne logowanie się czy restart przeglądarki, dopiero restart systemu okazał się pomocny. Nie sprawdzałem
    jak zachowuje się gra na innej przeglądarce.

Dziś z kolei mam inny problem, właściwie to chciałem założyć nowy temat, ale sytuacja jaka mnie zastała pasuje jak ulał do obecnego wątku.
    Po zalogowaniu się strona jakby nie załadowała się w pełni, nie będę próbował tego opisywać, po prostu to pokażę:

http://screenshooter.net/4787714/jjpkyxa
    http://screenshooter.net/4787714/qotfpla

Nie pomógł relog i restart przeglądarki, wspomnę jeszcze, że dopiero teraz czyli od niespełna tygodnia mam jakiekolwiek problemy z grą,
    wcześniej tj przez pierwsze miesiące gry absolutnie nic podobnego lub w jakimś stopniu utrudniającego grę mi się nie przytrafiło.

// edit

Na przeglądarce FF 14 wszystko jest ok, ale dla mnie to żadne rozwiązanie gdyż, korzystam z Chrome

// edit

Problem opisany powyżej rozwiązał się sam.
    Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 06.09.2012 o 15:46

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Od kilku dni mam opisany wyżej problem. Przy próbie logowania (na 7 chrome i na xp mozila) za każdym razem wyskakuje mi komunikat: "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować później". Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam,

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów