Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Ban za "Wysyłanie ofert o sprzedaży rezydencji na allegro"

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Teoretycznie masz rację, praktycznie NIC nie należy do gracza.

Można wpłacić dowolną ilość pieniędzy i uzyskać złudzenie, że coś się nabyło i posiada się jakieś prawa (bo logika tak podpowiada). Otóż nie. Po zakończonej transakcji pieniądze gracza należą nieodwracalnie i w 100% do BB. A gracz? Hm... "ma" wirtualne przedmioty. To znaczy tak mu się tylko wydaje, bo prawnie nie ma niczego.

A teraz konkurs: zapraszam do zapoznania się z "aktami prawnymi" regulującymi warunki gry, tj. "Zasady użytkowania", "Zasady ogólne" i "Zasady gry". Niech ktoś spróbuje wskazać gdzie w tych dokumentach zawarto prawa użytkownika i wyjaśniono co tak naprawdę nabywa użytkownik wydając prawdziwe pieniądze w "sklepie" BB i jakie są warunki reklamacji transakcji.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podobna sytuacja była z zakazem odsprzedaży gier zakupionych przez Steam i Origin. Okazały się one bezprawne. I pewnie podobnie będzie w końcu z przedmiotami kupionymi za wirtualną walutę którą kupiło się za realne pieniądze.

A Ty kolego Piotru70 nie czytasz ze zrozumieniem ponieważ wyraźnie napisałem jaki był PRAWDOPODOBNY powód mojego bana - wysłany link do allegro na chcacie w grze. Więc czytaj uważniej. Nikt mi nie zarzucił żanego oszustwa, ani kradzieży. Zarzucono mi "Wysyłanie ofert o sprzedaży rezydencji na allegro". I z tym się zgodze bo faktycznie taka sytuacja miała RAZ miejsce. Czy support podejdzie do tego ze zrozumieniem to się okaże.
    Ostatnio edytowane przez QwertusMaximus ; 01.09.2012 o 20:03

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    @ksiaze - masz troszkę hmm... gimnazjalne (bez urazy) podejście do ekonomii i prawa i stąd zły przykład podany przez Ciebie. Postaram się naprostowac Twoje błędne podejście do tematu: BB ma MONOPOL na "produkcję" diamentów - jedynym legalnym źródłem jest zakup u nich za cenę, jednak firma daje "bonus", dla zachęty (na takiej samej zasadzie jak pierwsza dawka narkotyku u dilera - za free żeby klient się uzależnił) w postaci pudełka w którym za 40 zł dostajemy bonusy na łączną sumę 120 zł. Są one (same w sobie) nic nie warte, bo jedynym celem kupowania silosów, młynów etc jest uniezależnienie produkcji od męczącego klikania i odnawiania złóż a do tego potrzebuje się tych budynków kilkanaście, podobnie jest z szybkim generałem - co z tego, że on przyjdzie 15 minut wcześniej skoro i tak musimy czekać pełne 30 minut na resztę armii. Dlatego żeby mieć niezalezną gospodarkę musisz zrobić zakupy w item szopie, ale jeżeli kupujesz kilkanaście takich pudełek też wyjdziesz na swoje a i firma zarobi. Sęk w tym, że osoby które kupują hurtowo pudełka nie wykorzystują je dla siebie tylko odsprzedają je innym a zarobione pieniądze inwestują nie w item szop, tylko znowu w te pudełka - cały czas mając zysk kosztem BB, które traci potencjalnych klientów item szopu (czyli swojego głównego źródła zarobku) a musi dokładać kasę na drukowanie i rozsyłanie pudełek z grą (które to pudełka nie są jej głównym źródłem dochodu).

A co do Twojej interpretacji prawa - jeżeli dasz komuś "prezent" o wartości powiedzmy 100 zł za darmo a ten ktoś da Ci "prezent" również o wartości 100 zł i również za darmo - de facto nie był to handel ale oczywiście tylko "na papierze".

@QwertusMaximus - widze jest powolny postęp w przyznawaniu się do winy, najpierw mówiłeś że absolutnie nie wiesz co i jak, potem że coś tam kiedyś raz napisałeś a teraz już przyznajesz że RAZ sprzedałeś rezydencje na allegro, ciekawe co usłyszymy jutro jaką wersję "prawdy" z tej sytuacji...
    Ostatnio edytowane przez Herr_Uther ; 01.09.2012 o 20:30
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    QwertusMaximus, z supportem idzie się dogadać, jeśli jest tak jak mówisz, napisz do nich i może warunkowo zdejmą Ci tego bana. Warunkiem będzie oczywiście nie powtórzenie nigdy więcej czegoś takiego ;] A, no i zgaduję, że roszczeniowy ton i takie tam w korespondencji nie zwiększają szans ;]
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Herr_Uther Zobacz posta
    @QwertusMaximus - widze jest powolny postęp w przyznawaniu się do winy, najpierw mówiłeś że absolutnie nie wiesz co i jak, potem że coś tam kiedyś raz napisałeś a teraz już przyznajesz że RAZ sprzedałeś rezydencje na allegro, ciekawe co usłyszymy jutro jaką wersję "prawdy" z tej sytuacji...
    Nie przyznam się do sprzedawania rezydencji ponieważ nigdy tego nie robiłem. Pierwszy post był pisany w emocjach zaraz po banie i nie doczytałem dokładnie o co chodziło. A jak widać nie chodziło o sprzedaż tylko o wysyłanie ofert o sprzedaży. Nie doczytałem i myślałem że chodzi o sprzedaż stąd emocje i żywiołowa reakcja A przyznać się mogę do tego co było a mianowicie do wysłania wspomnianego linka z ofertą ponieważ tak było i nie ma co się wypierać.

Cytat Zamieszczone przez Rashaz Zobacz posta
    QwertusMaximus, z supportem idzie się dogadać, jeśli jest tak jak mówisz, napisz do nich i może warunkowo zdejmą Ci tego bana.
    Mam nadzieję
    Ostatnio edytowane przez QwertusMaximus ; 01.09.2012 o 20:45

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @ksiaze - masz troszkę hmm... gimnazjalne (bez urazy) podejście do ekonomii i prawa
    Nie zgodzę się z Tobą to jest poziom podstawówki ekonomii i prawa. Wystarczy trochę logicznie pomyśleć.

podobnie jest z szybkim generałem - co z tego, że on przyjdzie 15 minut wcześniej skoro i tak musimy czekać pełne 30 minut na resztę armii.
    Nie do końca to jest bezwartościowe dzięki jednemu szybkiemu generałowi możesz szybciej skończyć kupionego loota i mniej zdenerwować tego kto robi całą przygodę a po za tym jak ma się część szybkich genków to można rozbijać już pierwsze obozy w między czasie dojdą tamci - to jest jak kupienie kilku młynów wodnych może nie masz pełnej automatyzacji wody, ale chociaż częściową.

Sęk w tym, że osoby które kupują hurtowo pudełka nie wykorzystują je dla siebie tylko odsprzedają je innym a zarobione pieniądze inwestują nie w item szop, tylko znowu w te pudełka -
    Tak odsprzedają je innym, ale za wartości wirtualne (monety, granit) - o tym jest ciągle mowa - to jak za np granit ma znowu kupić wersję pudełkową ? Inwestują głównie w wojsko po podejrzewam, że osoby które hurtowo kupują pudełka już dawno w shopie wszystko wykupili.

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez ksiaze Zobacz posta
    Tak odsprzedają je innym, ale za wartości wirtualne (monety, granit) - o tym jest ciągle mowa - to jak za np granit ma znowu kupić wersję pudełkową ? Inwestują głównie w wojsko po podejrzewam, że osoby które hurtowo kupują pudełka już dawno w shopie wszystko wykupili.
    Pomyśl trochę, sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety owszem, nie da się zarobić, ale już sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety i potem wirtualne monety na realnych Jagiełłów - tak. W ten sposób ma się nawet większą przebitkę, niż sprzedając zdobyte z pudełka kryształy i przedmioty bezpośrednio za PLNy.

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomyśl trochę, sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety owszem, nie da się zarobić, ale już sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety i potem wirtualne monety na realnych Jagiełłów - tak. W ten sposób ma się nawet większą przebitkę, niż sprzedając zdobyte z pudełka kryształy i przedmioty bezpośrednio za PLNy.
    No i się zgadzamy. Sprzedaż kodów z realnych PLN na wirtualne zasoby jest ok - ubi na tym zarabia, ale sprzedaż wirtualnych zasobów na realne PLN już nie - ubi traci.

Podejrzewam, że ten link z allegro tyczył się sprzedaży rezydencji za realne PLN ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Zapewne tak, dlatego ban jest jak najbardziej się należy, skoro wysyłał oferty sprzedaży tej rezydencji, a czy to on handluje na allegro czy nie, to nie istotne. Zresztą po co podawał link, wystarczyło zadać proste pytanie czy handel rezydencjami na allegro jest legalny, i nie byłoby żadnego problemu. Ale jak się chce dodatkowo zareklamować swoją ofertę sprzedaży, to oczywiście link musi być podany.

grim_reaper
    Tu masz racje , jesli ktos wirytualne dobra zamienia na realna kase -BAN , ale swoja droga nie powinni sie czepiac tych co kupuja kody za wirytualna kase , bo BB nic nie traci , nie jest wazne kto wyda ta realna kase na koda , ja czy gracz od ktorego powiedzmy nabywam za wirytualna kase . BB za tego koda dostal swoje od gracza ktory powiedzmy dla kogos to nabyl , tu bardziej chodzi o to by nie bylo skarg na oszustow ktorzy wezma wirytualna kase a nie dadza koda i odwrotnie , tylko dlatego jest to pewnie zakazane.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów