Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem takiego systemu PvP?

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

30 54.55%
  • Nie

18 32.73%
  • Nie wiem

3 5.45%
  • Jest mi to obojętne

4 7.27%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: PvP

Osadnik Awatar Archax
    Serwer
    Słoneczny Gród
    PLANY: KONIEC ROKU 2012 / POCZĄTEK ROKU 2013
    Tygodniowe zadania dla gildii

Nowe okno poczty

Filtry w menu gwiazdy – pozwolą one uporządkować zawartość gwiazdy oraz ukryć te przedmioty, które Cię nie interesują.

PvP

liczę że wywiążą się z swoich planów
    i sam właśnie to przyznałeś silniejsi leją słabszych takie prwa dżungli przeżyje najsilniejszy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Słaby też przeżyje, bo przecież te pvp tp nie będzie przymusowe, chyba.
    Kto będzie chciał to się będzie lał

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Tygodniowe zadania dla gildii

Nowe okno poczty

Filtry w menu gwiazdy – pozwolą one uporządkować zawartość gwiazdy oraz ukryć te przedmioty, które Cię nie interesują.

PvP

liczę że wywiążą się z swoich planów
    LOL
    Przepraszam, że zapytam: od dawna grasz? Bo gdy ja zaczynałam, to PVP miało wejść podczas wakacji, najpóźniej we wrześniu.

Osadnik Awatar Archax
    Serwer
    Słoneczny Gród
    tak zaczołem grać pzred tobą

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie wiem czy do kogoś decydującego to dotrze - pewnie nie ;p
    Ale rzuce swój pomysł jakby to mogło by wyglądać.

Mapa globalna, dostepna dla wszystkich, tzw. Kontynent, podzielony na regiony jak nasze wyspy, moznaby sie na niego dostac dzięki łodziom (nowy budynek z desek egzotycznych)
    Oczywiście każda łódź miałaby ograniczona liczbe miejsc a budowa jednej bylaby bardzo droga, dzieki czemu desant na ów kontynent odbywałby się dość ograniczoną liczbą wojsk.
    Gdy już ktos dopłynałby do ów kontynentu (co zajmowaloby tez powiedzmy wiele dni a przynajmniej wiele godzin) ujrzałby przybrzeżne tereny które na poczatek zajete by byly przez bardzo trudnych do pokonania barbarzyncow a nastepnie przez graczy.
    Na landach PvP bylaby mozliwosc budowy wież/zamków gdzie stacjonowałoby wojsko.

Ataki:
    Kontynent oraz regiony w zamyśle byłyby bardzo ogromnymi terenami, stad przeniesienie sie z jednego konca regionu na drugi trwalby jeden dzień natomiast atak na region zajety przez przeciwnika - dwa dni
    Chodzi o to by obrońca mial czas na reakcje - dosłanie wojsk lub też ucieczke jesli uzna ze przeciwnik jest za silny
    Moznaby dodać specjalne jednostki - szpiegow, ktorych moznaby wysylac by sprawdzic jak liczebny jest wróg.
    Atak oczywiscie bylby widoczny od poczatku rozpaczecia dla obrońcy ale nie wojska atakujacego.

Po wygranej i przejeciu danego regionu mozna ustalić że ziemie sa podbite i naleza do zwyciezcy przez kolejne 7 dni

Zysk z PvP:
    Oczywiscie kazdy z regionów posiadalby swoje naturalne złoża ktore bylby duzo bardziej wydajne od tych na naszych wysepkach.

Ataki gildii:
    Moznaby tez przeprowadzać desant z osobami z gildii (tylko i wylacznie co uatrakcyjniłoby granie w gildii), np. 3 osobami lub 5 max robiąc desant na jeden region przeciwnika i adekwatnie do tego obronca gdy zobaczylby atak moglby wezwac pomoc z gildii i takze do max 5 osob.

Oczywiscie garnizony moznaby rozstawiac po regionie tak zeby gracze kombinowali jak sie przez nie przedrzec jak najszybciej do zamku ktory bylby na kazdym regionie i przejecie go oznaczaloby wygranie danego regionu.

To tak na wstepie pare pomyslow, wszystko do modyfikacji jeszcze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów