Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: WODA drobniutka nieścisłość

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia

WODA drobniutka nieścisłość

W podsumowaniu gospodarki jest drobny błąd z wodą. Pokazuje, że produkujemy ją z młynu wodnego, ale wodę także zużywamy w młynie wodnym !? (obrazek1). Ta nieścisłość wynika głównie z czego jest ta produkcja. Na obrazku2 widzimy, że produkujemy wodę ze studni, a w obrazku3 młyn produkuje wodę z wody. Nie jest to bug, który wpływa na grę i nie jest szybko wymagany jakiś hotfix, ale błąd to błąd
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: obrazek1.jpg, 
wyświetleń: 253, 
rozmiar: 20.3 KB, 
ID: 581.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: obrazek2.jpg, 
wyświetleń: 231, 
rozmiar: 19.7 KB, 
ID: 582.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: obrazek3.jpg, 
wyświetleń: 250, 
rozmiar: 19.7 KB, 
ID: 583.  

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    No a ja mam problem z drewnem iglastym pokazuje mi że mam przyrost +950 a z magazynu wciąż ubywa. W ciągu 5 dni ubyło mi jakieś 11k a w podsumowaniu gospodarki wciąż pokazuje dodatni przyrost ( wahania od +840 do +1k) czy jest coś co zużywa drewno a czego podsumowanie gospodarki nie obejmuje??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja zauważyłem, ze podsumowanie surowca nie uwzglednia faktu, że budynki, które są ulepszane, nie pracują. Ja akurat jestem na etapie, gdzie typowo 3-4 budynki ulepszają mi się na 5 poziom (co trwa tydzień) jednocześnie, więc nieźle mi to doskwiera...

Banned
    Serwer
    Kolonia
    Pan_Mietek: Podczas ulepszania najlepiej zastopować produkcję, wtedy kalkulacja nie będzie zaburzona.
    WULWEREIN: Zapoznaj się z tym tematem: http://forum.thesettlersonline.pl/th...glastego/page2 , może rozwiązania podane w tym wątku coś pomogą. :-)
    ksiaze: Dziękujemy za zgłoszenie :-)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Deirdre Zobacz posta
    Podczas ulepszania najlepiej zastopować produkcję, wtedy kalkulacja nie będzie zaburzona.
    To akurat niezbyt mądry pomysł - bo wtedy po ulepszeniu się budynku nie wznowi on pracy dopóki użytkownik się nie zaloguje. I prawde mówiąc w ogóle niie rozumiem po co takie karkołomne obejścia problemu - naprawienie problemu tego typu to góra kilkanaście linijek kodu (chyba, że programiści mają bajzel w kodzie...).

Uprawnienia umieszczania postów