Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za zwiększeniem ilości nagród za codzienne logowanie ?

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, jak najbardziej jestem za.

42 76.36%
  • Nie, nagrody jakie są w zupełności wystarczą.

8 14.55%
  • Nie mam zdania, jest mi to obojętne.

5 9.09%
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Nagrody za codzienne logowanie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    To bardzo proste - uważam, że narzekanie na to, że nagrody za logowanie są za małe, jest bezsensowne. Co więcej: powiększenie tych nagród jeszcze bardziej zaburzyłoby balans między graczami "stałymi" a "doraźnymi", czyli w gruncie rzeczy "wysoko-" i "niskolevelowymi". Dlatego w mojej opinii takie "jęczenie" nie powinno mieć miejsca.
    Natomiast oczywiście nikogo z tego powodu kneblować nie zamierzam ani nie mam prawa. Wyrażam tylko dezaprobatę dla takiego postępowania. Czy wyraziłam się wystarczająco jasno?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Wybacz, ale zwrot "Więc po co jęczeć, że są za małe?" nie miał nic wspólnego z wyrażeniem dezaprobaty, tylko był mało elokwentnym i rozsądnym pytaniem, z którego dopiero teraz się wycofałaś przyznając w poprzedniej wypowiedzi, że od tego jest forum (czego kilkanaście godzin wcześniej nie zauważyłaś). Jeśli nie zamierzasz nikogo kneblować, to nie pytaj dlaczego ktoś jęczy w dziale "Pomysły i sugestie" tylko wypowiedz się w temacie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Wybacz, ale zwrot "Więc po co jęczeć, że są za małe?" nie miał nic wspólnego z wyrażeniem dezaprobaty, tylko był mało elokwentnym i rozsądnym pytaniem,
    To, jak ty odbierasz i oceniasz moje słowa, nie zależy ode mnie. Z niczego się również nie wycofałam, a w temacie wypowiedziałam się już wielokrotnie.

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez exoo Zobacz posta
    Nie kumam, bo to, co napisałeś jest... delikatnie rzecz ujmując... bardzo delikatnie rzecz ujmując: śmieszne. Pomijam to, że zupełnie nie zrozumiałeś tego o czym piszę od kilku już postów (że nagrody NIE SĄ za DARMO - są za logowanie, za Twój czas, za Twoją pracę; za darmo to przybywa Ci osadników w grze).
    Nie wiem, czy ogarnąłeś zaczynając w to grać, ale całą ta gra jest DARMOWA, płatna jest tylko waluta premium. Skoro bawimy się w grę słówek, bawmy się dalej

Nie wiem jak Ci wytłumaczyć, że nagrody nie są za darmo, więc nie będę próbował.
    Twoje tłumaczenie jest zbędne, skoro nie rozumiesz, że cała gra jest za DARMO to w jaki sposób chcesz mi wytłumaczyć, że nagrody za logowanie nie są darmowe? U mnie są, nie wiem jak u Ciebie. Płacisz BB za DARMOWE bonusy za codzienne logowanie?xD

Za to spróbuję pokazać Ci to, co sam napisałeś. Wyobraź sobie, że rozmawiamy o normalnej pracy, w której dostajesz pensję podstawową powiększoną o comiesięczną premię uzależnioną od (przykładowo) czasu spędzonego w pracy. Wyobraź sobie, że ja jestem Twoim pracodawcą a Ty przychodzisz do mnie i mówisz "Chciałem porozmawiać o (DARMOWYCH???) premiach, bo one według mnie są za małe".
    No cóż, widać dalej nie kumasz, że nikt nie każe logować Ci się do tej DARMOWEJ gry. Nikt nie każe Ci przyjmować DARMOWYCH bonusów za codzienne logowanie. Swój problem możesz rozwiązać nie logując się codziennie i jedyną konsekwencją tego będzie brak "za małych" DARMOWYCH bonusów.
    Różnica między pracą, a grą jest taka, że do pracy MUSISZ chodzić, żeby zarabiać bo za coś trzeba jeść, a do DARMOWEJ gry natomiast po DARMOWE bonusy nie musisz się logować bo skoro są "za małe" to de facto są Ci do niczego nie potrzebne. Sposobem na pozbycie się problemu "za małych", DARMOWYCH bonusów jest nie przyjmowanie ich, a z racji tego, że jak już się je dostanie to nie można ich odrzucić to jedynym wyjściem jest - nie logowanie się codziennie.
    Nie próbuję sobie wyobrazić na jakim etapie rozwoju jesteś skoro porównujesz pracę do gry, ale cóż ... Mogę Ci tylko powiedzieć, że jeśli uważam, że moja płaca jest nieadekwatna do moich kompetencji to jedyną rzecz jaką mogę zrobić to albo zażądać podwyżki albo się zwolnić. Jak się zwolnię i nie znajdę lepiej płatnej pracy to będę żył za co? - za DARMOWY zasiłek dla bezrobotnych xD Tu pewnie też powiesz, że nie jest darmowy bo przecież muszę przejść po niego do urzędu, prawda?

Jak pokazuje ankieta w tym wątku 79% graczy ma odmienne zdanie od Ciebie i raczej nie szuka mistycznego "czerwonego X".
    To pokazuje tylko tyle, jaką mentalność ma 79% graczy, którzy po dostaniu palca, chcą urwać całą rękę. To jest ich opinia 79%, nie moja, a że jest to forum dla wszystkich to mam prawo nie zgadzać się z tą opinią jak i również wypowiedzieć się krytycznie na jej temat jeśli uważam, że to konieczne. Prawdopodobnie sam należysz do tego grona 79% płaczków-darmozjadów (oczywiście masz do tego pełne prawo), czego szczerze Ci współczuję Ja natomiast mam odmienne zdanie na ten temat więc cóż, możemy się tak "kąsać", aż komuś się nie znudzi.

PS: Mnie to bawi, jak to się teraz mówi, możemy trochę potrolować :]

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów